Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τένις: Σε ακόμα έναν προημιτελικό προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Άντεξε την πίεση ο Έλληνας τενίστας

4 Οκτωβρίου 2018 16:30
Τένις: Σε ακόμα έναν προημιτελικό προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς… τρόμαξε προς στιγμήν, όμως λύγισε στα τρία σετ τον ανερχόμενο Άλεξ Ντε Μίνορ στο Τόκιο και προκρίθηκε στον όγδοο φετινό του ATP προημιτελικό!

Μετά από έναν άκρως εντυπωσιακό αγώνα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.15) πήρε τη νίκη σε βάρος του 19χρονου Αυστραλού (Νο.38) με 6-3, 5-7, 6-1 και έκλεισε μεγάλο ραντεβού στην οκτάδα του Japan Open με τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι, Νο.12 στον κόσμο. Το βέβαιο είναι ότι ο Κέι θα έχει το… πλεονέκτημα της έδρας!

Ο Στέφανος έμεινε αρχικά πίσω με 2-3, όμως με έξι διαδοχικά κερδισμένα γκέιμ όχι μόνο «έγραψε» το 1-0, αλλά μπήκε άμεσα στη θέση του οδηγού στο δεύτερο σετ (2-0), βάζοντας βάσεις για τη νίκη του.

Παρότι πίεσε ασφυκτικά τον αντίπαλό του για δεύτερο μπρέικ, δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του (1/11 μπρέικ πόιντ στο δεύτερο σετ) και… έμπλεξε όταν ο εφτάψυχος Ντε Μίνορ τον «έσπασε» στο 5-4, έχοντας προηγουμένως σβήσει δύο ματς πόιντ.

Ανέλπιστα, λοιπόν, ο νεαρός Αυστραλός γύρισε την εις βάρος του κατάσταση και με τρία σερί γκέιμ έστειλε το παιχνίδι σε τρίτο σετ!

Ο Τσιτσιπάς, όμως, είχε πάρει το μάθημά του και η «τάξη» αποκαταστάθηκε στη συνέχεια… Ήταν, δηλαδή, πιο πολύ πιο αποτελεσματικός στα μπρέικ πόιντ του (3/7) και έκλεισε πανηγυρικά τον αγώνα σε 2 ώρες και 21 λεπτά, χάνοντας μόνο ένα γκέιμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη: Σοκαριστική εικόνα δολοφονημένου Σύρου με το κινητό σφηνωμένο στο στόμα!

Αν καταφέρει να ξεπεράσει αύριο (12.00) το εμπόδιο του Νισικόρι, τότε θα εξασφαλίσει την πρόκριση στο Next Gen Finals του Μιλάνου και θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης και στο ATP Finals του Λονδίνου! Θα είναι η πρώτη του αναμέτρηση με τον 28χρονο τενίστα.

Το καλό, πάντως, είναι ότι δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τη… μίνι κρίση μετά την πρόκριση στον τελικό του Τορόντο!

Με τη μέχρι τώρα πορεία του στο Τόκιο, μάλιστα, θα ανεβεί σίγουρα μια θέση στο ranking (No.14), σημειώνοντας για 15η φορά φέτος (!) career high.

Στην οκτάδα του Japan Open έχουν περάσει και οι Στρουφ-Σαποβάλοφ, Μεντβέντεφ-Ράονιτς, ενώ το τέταρτο ζευγάρι θα προκύψει από τους αγώνες Τιάφοου-Άντερσον και Γκασκέ-Κύργιος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share