Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Superleague: Αγωνία για τα ματς του Σαββατοκύριακου!

Λόγω της κακοκαιρίας

28 Σεπτεμβρίου 2018 12:40
Superleague: Αγωνία για τα ματς του Σαββατοκύριακου!

Ο μεσογειακός κυκλώνας "Ζορμπάς" πλησιάζει την Ελλάδα και η διαφαινόμενη πορεία του θα δημιουργήσει προβλήματα στις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ - ΑΕΚ.

O κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον μεσογειακό κυκλώνα που διαμορφώνεται νοτιοανατολικά της Ελλάδας και αναμένεται να πλήξει την χώρα από το πρωί του Σαββάτου, ενώ ήδη τα σχολεία αρκετών περιοχών είναι κλειστά για την ασφάλεια των μαθητών. Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις ο "Ζορμπάς" αναμένεται να περάσει ανάμεσα από την Αττική και την Κρήτη, φαίνεται πως τα φαινόμενα θα είναι ακραία στην Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες, θα είναι όμως εξίσου έντονα στην Αθήνα και το Ηράκλειο όπου θα διεξαχθούν δύο αγώνες.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα αύριο στις 19:00, ενώ ο ΟΦΗ θα περιμένει την ΑΕΚ στις 20:30. Οι κιτρινόμαυροι θα ταξιδέψουν απόψε στην Κρήτη, δεν φαίνεται -προς το παρόν- πιθανό να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την πτήση τους, ωστόσο ουδείς μπορεί να πει με ασφάλεια τι θα συμβαίνει αύριο το απόγευμα στο Γεντί Κουλέ καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πνέουν θυελλώδεις άνεμοι με ριπές που θα ξεπερνούν τα 100 χλμ/ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Αεροπλάνο προσγειώθηκε στην θάλασσα! Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Η πορεία του μεσογειακού κυκλώνα στις 09:00 (αριστερά) και στις 15:00 (δεξιά) του Σαββάτου, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Κι αν δεν υφίσταται κανονισμός που να αναβάλλει ποδοσφαιρικό αγώνα εξαιτίας δυνατού αέρα, σίγουρα τίθεται θέμα για την ασφάλεια του κόσμου που θα θέλει να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον πυλώνα που είχε καταρρεύσει πριν από τέσσερα χρόνια περιμετρικά του γηπέδου του ΟΦΗ.

Οι χθεσινές εκτιμήσεις έλεγαν πως ο "Ζορμπάς" θα πλήξει κυρίως την Πελοπόννησο και την Κρήτη, οι σημερινές όμως τον φέρνουν να προχωρά λίγο πιο βόρεια με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός προβληματισμός και για τον αγώνα του ΟΑΚΑ. Το ΟΦΗ - ΑΕΚ δεν μπορεί να αναβληθεί για την Κυριακή, διότι οι κιτρινόμαυροι παίζουν το βράδυ της Τρίτης με τη Μπενφίκα για τη δεύτερη αγωνιστική του UEFA Champions League, μπορεί όμως να αναβληθεί η αναμέτρηση της Καλογρέζας αν οι άνεμοι είναι θυελλώδεις και απειλούν την ασφάλεια ποδοσφαιριστών και κοινού. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού υπολόγιζαν πως στο γήπεδο θα βρεθούν ακόμη και 30.000 θεατές, ωστόσο τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει και όλα είναι στον αέρα.

Εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους που ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 10 και τα 11 μποφόρ, οι μετεωρολόγοι περιμένουν και έντονες καταιγίδες, αλλά και σημαντική μεταφορά σκόνης από την Αφρική, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολες τις συνθήκες γύρω από τις οποίες προετοιμάζονται οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Την ίδια ώρα, στην Superleague παρακολουθούν την εξέλιξη των φαινομένων, βρίσκονται σε επαφή με μετεωρολόγους, βρίσκονται στο πλευρό των ομάδων και εξηγούν πως για την έναρξη των αναμετρήσεων θα αποφασίσουν οι διαιτητές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά τον Ξενοφών έρχεται και ο... Ζορμπάς! - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία;

Η δορυφορική λήψη του μεσογειακού κυκλώνα που κατευθύνεται προς την Ελλάδα

Πηγή: sport24.gr
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share