Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός: Ο Γιαννακόπουλος διώχνει την ΠΑΕ του Αλαφούζου από τη Λεωφόρο!

Κόντρα με πολλά επεισόδια

3 Αυγούστου 2018 16:06
Παναθηναϊκός: Ο Γιαννακόπουλος διώχνει την ΠΑΕ του Αλαφούζου από τη Λεωφόρο!

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβγαλαν τα «μαχαίρια» στον Παναθηναϊκό και στον «εμφύλιο» που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους «πράσινους», είχαμε την Πέμπτη δηλώσεις των δυο ανδρών και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Κοινός παρανομαστής της διαμάχης ανάμεσα σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη είναι η χρήση της Λεωφόρου και η μεταξύ τους σύμβαση, αλλά είναι φανερό πως οι πρόεδροι τους βλέπουν και στο… μέλλον. Με στόχο την επόμενη ημέρα στην ΠΑΕ.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από μερικές ημέρες, μετά την έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έως 20 εκατ. ευρώ, έγινε γνωστό ότι πάει προς τα τέλη Αυγούστου η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Πρότζεκτ που αφορά τον Γιάννη Αλαφούζο.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στοχεύει στο να τρέξει το «Athens Alive» στο ΟΑΚΑ έχοντας και τον κόσμο μαζί. Πριν από μερικές ημέρες η Παναθηναϊκή Συμμαχία πήρε, άλλωστε, θέση στη διαμάχη του με τον Γιάννη Αλαφούζο και προέτρεπε τον «ισχυρό» άνδρα της ΚΑΕ και πρόεδρο του Ερασιτέχνη να πάρει στα… χέρια του και την ΠΑΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ! Αυτοκτόνησε γνωστό μοντέλο!

Την Πέμπτη (3/8) το βράδυ ο Γιάννης Αλαφούζος δεν άφησε αναπάντητη την τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός βγήκε στην αντεπίθεση, υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη θέλει… «να διώξει την ομάδα από την ιστορική έδρα της Λεωφόρου, να την αποκλείσει από το πρωτάθλημα και να διαλύσει κάθε ελπίδα ανάκαμψής της, ακυρώνοντας και τη μεταβίβαση των μετοχών που ακολουθεί».

Λίγο νωρίτερα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με προσωπική του δήλωση στράφηκε κατά του Γιάννη Αλαφούζου χαρακτηρίζοντάς τον «και με τη βούλα εχθρό του Παναθηναϊκού». Αναφέρθηκε με πολύ σκληρή γλώσσα στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί «ό,τι χειρότερο στα 110 χρόνια ιστορίας του συλλόγου». Έκανε, μάλιστα, αναφορά και στο ζήτημα των χρεών της ΠΑΕ προς την «Μάνα του Λόχου» και την απάντηση της πρώτης που έδειξε να παροτρύνει τον Ερασιτέχνη να κινηθεί νομικά.

Στο τέλος του μήνα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με επίσημη ανακοίνωσή της πήρε θέση και ενημέρωσε σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για τις συμβάσεις με τον Ερασιτέχνη και τη χρήση του γηπέδου της Λεωφόρου. Οι «πράσινοι» αναφέρονται στην πρόταση της «Μάνας του Λόχου» για την χρήση της Λεωφόρου την προσεχή σεζόν αλλά στα οφειλόμενα προς την δεύτερη που ανέρχονται στις 590.000 ευρώ. Υπογραμμίζεται, ακόμα, πως το «τριφύλλι» θα δηλώσει το ΟΑΚΑ ως δεύτερη έδρα όπως κάνει όλα τα τελευταία χρόνια.

Ακολούθησε «επίθεση» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τον Ερασιτέχνη. Η ΠΑΕ έκανε γνωστή τη θέση της αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τη διοίκηση του ερασιτέχνη για τις συμβάσεις μίσθωσης και χρήσης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και για τις οφειλές προηγούμενων ετών. Η «πράσινη» ΠΑΕ χαρακτήρισε τη στάση του Ερασιτέχνη παράνομη και καταχρηστική,ενώ ανέφερε πως μέσω σύμβασης έχει καταβληθεί ποσό άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ που «υπερκαλύπτει κατά πολύ κάθε νόμιμη ή συμβατική υποχρέωσή μας».

Ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός μετά από λίγες ώρες εξέδωσε ανακοίνωση – φωτιά με ευθείες βολές κατά του Γιάννη Αλαφούζου, απαντώντας στα όσα υποστήριξε η ΠΑΕ για τη μη παραχώρηση της Λεωφόρου. «Πλήρωσε το χρέος σου στον Ερασιτέχνη αλλιώς να πας Καραϊσκάκη που θα είσαι πιο επιθυμητός», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά. Εκείνη την ημέρα, θέση πήρε και η Παναθηναϊκή Συμμαχία, καλώντας τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να πάρει την ΠΑΕ…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο! Δεν φαντάζεστε ποιος παίκτης του Power of love είχε δηλώσει συμμετοχή στο Survivor και δεν τον πήραν!

Ο Ερασιτέχνης στράφηκε κατά του Γιάννη Αλαφούζου με σκληρές εκφράσεις καλώντας τον να «μην κάνει ζημιά μετά το ποδόσφαιρο και στον Ερασιτέχνη». Παράλληλα, η ανακοίνωση έκανε αναφορά στην κατάσταση στην οποία έχει φέρει το ποδοσφαιρικό τμήμα ο νυν μεγαλομέτοχος με τους περιορισμούς στις μεταγραφές και το -6 με το οποίο η ομάδα θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

Επίσης, ο Ερασιτέχνης κατήγγειλε τη σύμβαση με την ΠΑΕ. Μιλάμε για την τελευταία σύμβαση είχε εξαναγκαστεί ουσιαστικά να υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση πρωτοδικείου του Ερασιτέχνη, με την ΠΑΕ και η οποία προέβλεπε πως η αποπληρωμή των οφειλόμενων θα γίνει σε 60 δόσεις. Μία σύμβαση που οδήγησε όλα τα τμήματα της «Μάνας του Λόχου» να βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και την διοίκηση να μην έχει την δυνατότητα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της τόσο προς τους αθλητές όσο και προς τους κρατικούς φορείς.

Στο εξώδικο του ερασιτέχνη, που ζητούσε άμεση ή το πολύ σε πέντε μηνιαίες δόσεις αποπληρωμή του χρέους, η ΠΑΕ απάντησε με δικό της εξώδικο, με το οποίο χαρακτηρίζει «όλως παράνομη και καταχρηστική» την άρνηση του ερασιτέχνη να χορηγήσει το παραχωρητήριο του γηπέδου. Η ΠΑΕ υποστηρίζει ότι πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις και ότι η προϋπάρχουσα συμφωνία για την αποπληρωμή του χρέους τηρείται στο ακέραιο και ζητά από τον Α.Ο. να δώσει το παραχωρητήριο του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μέχρι την Παρασκευή (3/8) στις 3 μ.μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρ' ολίγον τραγωδία στη Λαμία: Τρένο εκτροχιάστηκε επειδή ήταν αλλαγμένες οι ράγες!

Είναι φανερό ότι έχει αγριέψει η ενδοοικογενειακή διαμάχη της ΠΑΕ με τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, με αφορμή την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης» και την αποπληρωμή των χρεών της εταιρείας προς τον Α.Ο. Και έτσι φτάσαμε στις προσωπικές δηλώσεις των Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Γιάννη Αλαφούζου την Πέμπτη (3/8).

Στο επόμενο στάδιο πέρασε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός την κόντρα του με την πράσινη ΠΑΕ καταγγέλλοντας τη σύμβαση για την Λεωφόρο και ζητώντας από τους ανθρώπους του τριφυλλιού να παραδώσουν τα κλειδιά της Λεωφόρου.

Την ώρα δηλαδή που έλεγε η διορία της ΠΑΕ για να πάρει το παραχωρητήριο στα χέρια της ο Ερασιτέχνης απαντούσε με νέο εξώδικο.

Αυτό ανέφερε:

«Σας δηλώνουμε πως καταγγέλλουμε το ως άνω από 30.12.2013 ιδιωτικό συμφωνητικό μισθώσεως καθώς επίσης την από 12.3.2014 πρόσθετη πράξη ιδιωτικού συμφωνητικού και την από 12.4.2018 τροποποίηση ιδιωτικού συμφωνητικού.

Πηγή: altsantiri.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share