Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Δεύτερες στην Ευρώπη, πρώτες όμως στις καρδιές μας!

Δεν πειράζει!

28 Ιουλίου 2018 00:36
Δεύτερες στην Ευρώπη, πρώτες όμως στις καρδιές μας!

Στην ανωτερότητα της Ολλανδίας υποκλίθηκε η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών που ηττήθηκε με 6-4 στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Οι Ολλανδέζες έφτασαν καθ' όλα δίκαια στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και μάλιστα αήττητες. Αυτό ήταν το πέμπτο χρυσό για τις «τουλίπες» που έφτασαν την Ιταλία στην κορυφή της σχετικής λίστας και το πρώτο μετά το 1993 και τη διοργάνωση του Λιντς.

Για την Εθνική μας ομάδα ήταν το τρίτο ασημένιο μετάλλιο αφού έχει τρεις χαμένους τελικούς το 2010, 2012 και το 2018. Ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Μορφέση είχε πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, κάτι που μπορεί να γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρέθηκαν νεκρά τα δίδυμα αδελφάκια! Αγκαλιά με τον παππού τους και την γιαγιά τους στο Μάτι!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι βοηθός του Ολλανδού προπονητή είναι ο Ευάγγελος Δουδέσης που εργάζεται στην Πόλαρ Μπέαρς. Η Ολλανδία ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και με γκολ των Χένε και Στόμχορστ προηγήθηκε με 2-0 στο ξεκίνημα του πρώτου οκταλέπτου. Η Εθνική μας τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου μείωσε σε 2-1 με την Νικόλ Ελευθεριάδου στην παίκτρια παραπάνω.

Από εκείνο το σημείο και μετά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει. Λίγο το πολύ σκληρό αμυντικό παιχνίδι των παικτριών του Χάβενγκα, λίγο η καλή μέρα που ήταν η Χρυσή Διαμαντοπούλου δεν επέτρεψε σε καμία από τις δύο ομάδες να σκοράρουν στα υπόλοιπα τρία λεπτά.

Η Ελλάδα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με γκολ της Χριστίνας Τσουκαλά στην παίκτρια παραπάνω τρία περίπου λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου. Η Ολλανδία προηγήθηκε και πάλι με την Μέχενς ενώ η αμυντικός του Ολυμπιακού ισοφάρισε και πάλι με ωραίο σουτ από την περιφέρεια.

Νωρίτερα η Μπριγκίτε Σλίκινγκ βγήκε στην κόντρα αλλά η Χρυσή Διαμαντοπούλου κατάφερε να αποκρούσει. Στην επανάληψη της φάσης που έδειξε η ισπανική τηλεόραση η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει τη νοητή γραμμή του τέρματος. Η Φαν Ντερ Σλοτ με γκολ από τα 30 μέτρα έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του Χάβενγκα με 4-3, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταζητείται ο εκδότης της "Μπαμ" Πέτρος Κουσουλός! Στο αυτόφωρο ήδη διευθυντής και αρχισυντάκτης

Η Ελλάδα έκανε ένα κάκιστο τρίτο οκτάλεπτο. Αμυντικά στάθηκε καλά αφού δέχτηκε μόλις ένα γκολ από τη Μέχενς στην παίκτρια παραπάνω ωστόσο η επίθεση αποτέλεσε μεγάλη πληγή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάθαινε μπλακ άουτ κάθε φορά που είχε παίκτρια παραπάνω και κάπως έτσι η Ολλανδία προηγήθηκε με 5-3 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Η Εθνική μας εξακολουθούσε να έχει προβλήματα στην επίθεση και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Η Ελευθεριάδου με ωραίο περιφερειακό σουτ τέσσερα περίπου λεπτά πριν το τέλος μείωσε σε 5-4 για την Εθνική μας αναπτερώνοντας τις ελπίδες για το χρυσό μετάλλιο.

Η Φαν Ντερ Σλοτ όμως απάντησε αμέσως και διαμόρφωσε το 6-4 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Για την Ολλανδία δύο γκολ σημείωσαν η Φαν Ντερ Σλοτ και η Μέχενς ενώ για την Ελλάδα από δύο γκολ σημείωσαν οι Τσουκαλά και Ελευθεριάδου.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 6-4

Οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 1-0, 1-1

Ολλανδία (Χάβενγκα): Άαρτς, Μέχενς 2, Χένε 1, Φαν Ντερ Σλοτ 2, Γούλβες, Στόμχορστ 1, Ρόγκε, Σέβενιτς, Γιούστρα, Κούλχαας, Βουρβέλτ, Σλίκινγκ, Βίλεμς

Ελλάδα (Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτόπαπα, Πλευρίτου Ε., Ξενάκη, Σταματοπούλου.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share