Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η FIFA βάζει τέλος στα πλάνα με τις όμορφες γυναίκες! Εμπεριέχουν σεξιστικά χαρακτηριστικά

Το ζήτησαν για το Μουντιάλ!

13 Ιουλίου 2018 08:27
Η FIFA βάζει τέλος στα πλάνα με τις όμορφες γυναίκες! Εμπεριέχουν σεξιστικά χαρακτηριστικά

Να μειώσουν την προβολή των φιλάθλων γυναικών κατά τη διάρκεια των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία αποφάσισε να ζητήσει η FIFA από τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς και τα τηλεοπτικά συνεργεία καθώς θεωρείται ότι εμπεριέχουν σεξιστικά χαρακτηριστικά.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος κοινωνικής ευθύνης της FIFA, Φεντερίκο Αντιέκι, σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου AP. Ο Αντιέκι επισήμανε πως κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι περιπτώσεις σεξισμού ήταν συχνότερες από αυτές του ρατσισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Ανατροπή λεωφορείου στην Δράμα με δεκάδες τραυματίες!

Ειδικότερα, περίπου τριάντα περιπτώσεις παρενόχλησης καταγράφηκαν μόνο εις βάρος γυναικών δημοσιογράφων που εργάζονται στην τηλεόραση. Ο αξιωματούχος της FIFA πρόσθεσε ότι η απόφαση είναι μια «κανονική εξέλιξη», επισημαίνοντας ότι σε σύγκριση με το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι σκηνές των αγώνων έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Στη συνέχεια, ο Αντιέκι υπενθύμισε ότι η FIFA είχε ήδη παρεμβληθεί στο έργο των τηλεοπτικών σταθμών στο παρελθόν, αλλά μόνο σε «ατομικές και μάλλον προφανείς περιπτώσεις».

Πηγή: altsantiri.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share