Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πρωτοσέλιδο-ντροπή της βρετανικής "Sun" για την Κολομβία!

Ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών

3 Ιουλίου 2018 20:59
Πρωτοσέλιδο-ντροπή της βρετανικής

Η "Sun" ετοίμασε ακόμα ένα πρωτοσέλιδο γεμάτο λογοπαίγνια πριν από την αναμέτρηση της Αγγλίας με την Κολομβία, ωστόσο αυτήν τη φορά οι ιθύνοντες της εφημερίδας ξεπέρασαν τον εαυτό του και προκάλεσαν ακόμα και διπλωματικές αντιδράσεις!

Στην προαναγγελία του αγώνα των δύο εθνικών ομάδων για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, το έντυπο με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα ετοίμασε ένα πρωτοσέλιδο με τον πρωταγωνιστή των "λιονταριών", Χάρι Κέιν, και ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα.

"Καθώς τα τρία λιοντάρια αντιμετωπίζουν ένα έθνος που έδωσε στον πλανήτη τη Σακίρα, σπουδαίο καφέ και χμ, άλλα πράγματα, εμείς λέμε Πάμε Κέιν". Το τελευταίο αποτελεί τον τίτλο, που στα αγγλικά ("Go Kane") είναι σχεδόν ομόηχο με την αγγλική λέξη για την "κοκαΐνη", τα "άλλα πράγματα",όπως αφήνει να εννοηθεί μέσω του υπότιτλου.

Η Κολομβία αποτελεί μία χώρα με μεγάλο πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών και δη κοκαΐνης, με τα καρτέλ πολλές φορές στην ιστορία, να παίρνουν ακόμα και τα "ηνία" της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτοί κερδίζουν σήμερα (03/07) το έπαθλο!

Παρ' όλα αυτά, ο πρέσβης της Κολομβίας στο Λονδίνο, Νέστορ Οσόριο Λοντόνιο, αντέδρασε με δηλώσεις του σε αυτό το πρωτοσέλιδο, λέγοντας: "Είναι τουλάχιστον λυπηρό που χρησιμοποιούν μία τόσο εορταστική και φιλική διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο για να στοχοποιήσουν μία ολόκληρη χώρα και να την στιγματίσουν με ένα εντελώς εκτός θέματος ζήτημα. Ο σεβασμός του ευ αγωνίζεσθαι και η χαρά του παιχνιδιού είναι το μόνο που μετράει για σήμερα. Θα φωνάξουμε για την Κολομβία και ας ελπίσουμε ότι θα δούμε ένα μεγάλο ματς".

Πηγή: sport24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share