Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έτοιμη η Σούπερ Λίγκα για το VAR!

Έρχεται και στην Ελλάδα

29 Ιουνίου 2018 20:18
Έτοιμη η Σούπερ Λίγκα για το VAR!

Προ των πυλών της Super League βρίσκεται το VAR, αφού ο διαγωνισμός για την ανάδοχο εταιρεία κατατέθηκε την Πέμπτη (28/6) από τη Super League με καταληκτική ημερομηνία την 4η Αυγούστου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 13.9 εκατομμύρια ευρώ, με το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης να ορίζει την ΕΔΕΤ ΑΕ ως τελικό δικαιούχο για την υλοποίηση του έργου.Βάσει του χρονοδιαγράμματος που υπάρχει, η χρήση του VAR θα εκκινήσει περίπου στα μισά του προσεχούς πρωταθλήματος.

Στα μέσα του Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν οι φάκελοι και θα γίνει η επιλογή της ανάδοχης εταιρείας από τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι οι δοκιμές του VAR θα γίνονται σε αγώνες μικρότερων πρωταθλημάτων και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί στη Super League και σε επιλεγμένους αγώνες Κυπέλλου.

Η ΕΔΕΤ αναφέρει:

«Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα και εφαρμογές και συγκεκριμένα:

Η εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος υποβοήθησης διαιτητικών αποφάσεων μέσω βίντεο (VAR).

Η προμήθεια πληροφοριακού συστήματος συλλογής, αποθήκευσης και καταλογογράφησης αρχείων προερχόμενων από το σύστημα VAR.

Η προμήθεια συστήματος ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και ψηφιακής διακίνησης εγγράφων για την εσωτερική επικοινωνία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αλλά και την επικοινωνία της ομοσπονδίας με τους κρατικούς φορείς σύμφωνα με την ψηφιακή στρατηγική και νομοθεσία.

Προϋπολογισμός (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ): 9.860.952.38€

Διαδικασία Ανάθεσης: Ανοικτός Διεθνής Διαγωνισμός με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η Παρασκευή 3/8/2018 και ώρα 17:00».



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/sports/to-var-pro-ton-pylon-tis-super-league/#ixzz5Jpt1Npcf

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share