Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μουντιάλ 2018: Το καθήκον της η Πολωνία, από τύχη πέρασε η Ιαπωνία!

Γλυκιά ήττα για τους Ασιάτες

28 Ιουνίου 2018 19:20
Μουντιάλ 2018: Το καθήκον της η Πολωνία, από τύχη πέρασε η Ιαπωνία!

Η Ιαπωνία ηττήθηκε με 1-0 από την αποκλεισμένη Πολωνία όμως η νίκη της Κολομβίας επί της Σενεγάλης σε συνδυασμό με το Fair Play έστειλαν το συγκρότημα του Νισίνο στους «16» του Μουντιάλ.

Φινάλε… χιτσκοκικό! Η Ιαπωνία μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τον βαθμό που κατ’ ελάχιστον χρειαζόταν απέναντι στην Πολωνία, ωστόσο, τελικώς ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου λόγω της νίκης της Κολομβίας επί της Σενεγάλης αλλά και του γεγονότος πως οι παίκτες της είδαν λιγότερες κίτρινες κάρτες σε σχέση με τους Αφρικανούς.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, το μόνο δεδομένο ήταν πως αυτό θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι στο τουρνουά για την Πολωνία που είχε αποκλειστεί από την δεύτερη αγωνιστική. Από εκεί και πέρα, Ιαπωνία, Σενεγάλη και Κολομβία είχαν όλες πιθανότητες πρόκρισης στους «16».

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τους Πολωνούς να έχουν την κατοχή της μπάλας όμως να περιορίζονται σε πάσες στον χώρο της μεσαίας γραμμής χωρίς να πλησιάζουν την αντίπαλη περιοχή. Από την άλλη, οι παίκτες του Νισίνο περίμεναν τους αντιπάλους τους ψάχνοντας την ευκαιρία να «χτυπήσουν» σε κάποια κόντρα.

Στο 12’ σε μία φάση που ξεκίνησε από λάθος του Μπεντνάρεκ, ο Ναγκατόμο έκανε το γύρισμα, ο Οκασάκι την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι όμως δεν βρήκε στόχο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μούτο δοκίμασε ένα σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως ο Φαμπιάνσκι έπεσε στην γωνία του και απέκρουσε. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και πάλι με τους «μπλε Σαμουράι» να έχουν κάποιες στημένες φάσεις τις οποίες όμως «καθάρισαν» εύκολα οι Πολωνοί.

Στην αντίπερα όχθη, μοναδική καλή στιγμή για το συγκρότημα του Ναβάλκα ήταν στο 32’ όταν ο Γκροζίτσκι έκανε τη σέντρα, ο Μπερεζίνσκι έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ανάγκασε τον Καβασίμα να κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους το θέαμα ήταν μέτριο ποιοτικά με τις δύο ομάδες να μην προσφέρουν ιδιαίτερες συγκινήσεις και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο. Χωρίς, δηλαδή, ιδιαίτερο ρυθμό και φυσικά χωρίς ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Μέχρι που φτάσαμε στο 59’. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, η Πολωνία κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κουρζάβα, ο Μπέντναρεκ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με ωραία προβολή την έστειλε στα δίχτυα για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ αυτό όπως είναι λογικό «πάγωσε» από την μία την ομάδα του Νισίνο, ενώ την ίδια στιγμή έδωσε σε εκείνη του Ναβάλκα την αυτοπεποίθηση για να μπορέσει να διαχειριστεί ακόμα καλύτερα το παιχνίδι. Ο Ιάπωνας τεχνικός γνωρίζοντας πως πλέον η ομάδα του έπρεπε να ψάξει το γκολ αν ήθελε να μην εξαρτάται από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, έριξε στο ματς τον Ινούι προκειμένου να δώσει «πνοή» στο επιθετικό κομμάτι.

Στο 74’ οι Πολωνοί έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα καθώς με τους αντιπάλους τους να έχουν περάσει μπροστά έβρισκαν αρκετούς χώρους στις αντεπιθέσεις. Ο Μπροζίτσκι έφυγε γρήγορα από δεξιά, έκανε το γύρισμα στον Λεβαντόφσκι που πλάσαρε προ του Καβασίμα όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο 22χρονος νεκρός στρατιώτης από την Ρω! Δολοφονία και όχι αυτοκτονία ο θάνατός του;

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ήρθε ένα γκολ της Κολομβίας στο άλλο ματς του ομίλου για να αλλάξει την κατάσταση. Πλέον, οι Ιάπωνες ακόμα και με ήττα με 1-0 έπαιρναν την πρόκριση και έτσι αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω προκειμένου να μην δεχθούν δεύτερο τέρμα. Το αποτέλεσμα ήταν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αλλάζουν πάσες στον χώρο της μεσαίας γραμμής κοιτώντας το χρονόμετρο. Το σκηνικό αυτό αν και προκάλεσε τις αποδοκιμασίες από την εξέδρα δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή με τους Ιάπωνες να παίρνουν την πρόκριση ως δεύτεροι από τον όμιλο και τους Πολωνούς να αποχαιρετούν την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι, Οκαζάκι (48’ Οσάκο), Ουσάμι (65’ Ινούι), Μούτο (82’ Χασέμπε), Γιαμαγκούτσι, Χ. Σακάι, Μακίνο, Γκ. Σακάι, Γιοσίντα

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Γεντρέιτσικ, Μπεντνάρεκ, Γκοράλσκι, Κριχόβιακ, Γκροζίτσκι, Γκλικ, Μπερεζίνσκι, Ζιελίνσκι (79’ Τεόντορτσουκ), Κουρζάβα (79’ Πέτσκο), Λεβαντόφσκι.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share