Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2018: Μέγα κάζο για τη Γερμανία, την πέταξε έξω η Ν. Κορέα! (video)

Αποκαθήλωση για την παγκόσμια πρωταθλήτρια

27 Ιουνίου 2018 19:09
Μουντιάλ 2018: Μέγα κάζο για τη Γερμανία, την πέταξε έξω η Ν. Κορέα! (video)

Ανεπανάληπτο στραπάτσο και αποκλεισμός στον όμιλο για πρώτη φορά στην Ιστορία του Μουντιάλ για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, που ηττήθηκε με 2-0 από τη Νότια Κορέα και επιστρέφει στο Βερολίνο!

Μετά τη δραματική νίκη επί της Σουηδίας το Σάββατο (2-1) η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία ήθελε νίκη με όσα περισσότερα τέρματα μπορούσε απέναντι στη Νότια Κορέα (η οποία πάντως μαθηματικά δεν είχε αποκλειστεί), προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση και σε περίπτωση νίκης των Σκανδιναβών επί της «Τρι», την πρώτη θέση του 6ου ομίλου.

O Γιοακίμ Λεβ επανέφερε στην βασική ενδεκάδα τους Χούμελς, Κεντίρα, Οζίλ, επιστράτευσε τον Λίον Γκορέτσκα για τα άκρα, ωστόσο η εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα του Καζάν ήταν μέτρια παρά την κατοχή μπάλας και οι θαρραλέοι Ασιάτες έφτασαν δύο φορές κοντά στο 1-0, με την εκτέλεση φάουλ του Τζουνγκ στο 19' (και την μπάλα να... ζωντανεύει στα χέρια του πολύπειρου Μάνουελ Νόιερ) και την προσπάθεια του σταρ τους, Σον Χεούνγκ-μιν, έξι λεπτά αργότερα.

Δύο λεπτά έπειτα από την έναρξη της επανάληψης, ο μικρόσωμος αλλά «λαστιχένιος» τερματοφύλακας της Νότιας Κορέας, Χιενγού Τζο, απέκρουσε πολύ εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Λίον Γκορέτσκα από σέντρα του Γιόσουα Κίμιχ, με τα... άσχημα νέα από το Εκατερίνεμπουργκ (το 3-0 της Σουηδίας) να φορτώνουν άγχος τα Πάντσερ στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης και τον Γιοακίμ Λεβ να ρίχνει εσπευσμένα στη «μάχη» τους Γκόμες - Μίλερ για το γκολ της πρόκρισης.

Στο 78ο λεπτό ένα σουτ του Σον Χεούνγκ-μιν πέρασε μόλις άουτ, η θλιβερή εικόνα των Οζίλ/Βέρνερ (κυρίως) μετέτρεπε σε ρεαλιστική πιθανότητα τον αποκλεισμό της Γερμανίας σε φάση ομίλων για πρώτη φορά στην Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το επίσημο Twitter της Ομοσπονδίας της έγραψε το λιτό αλλά περιγραφικό «ένα καταραμένο γκολ», η φιλόδοξη προσπάθεια του Μάρκο Ρόις στο 83' δεν κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα, την ίδια τύχη είχαν τόσο το βολέ του Τόνι Κρόος έξω από την αντίπαλη περιοχή ένα λεπτό μετά, όσο και η «σπόντα» με τον ώμο του Ματς Χούμελς από κοντά στο 87'.

Αυτή η Γερμανία όμως, με εξαίρεση ορισμένα ξεσπάσματα στο 2-1 επί της Σουηδίας, δεν άξιζε να προκριθεί στους «16» και η Νότια Κορέα, ψυχωμένη και με φοβερό θάρρος μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον Αμερικανό διαιτητή Μαρκ Γκέιγκερ, την «αποτελείωσε» στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με δύο γκολ - μαχαιριές από τους Γιουν Γκον Κιμ (90+3'), Σον Χεούνγκ-μιν (90+6'), αφήνοντάς την μάλιστα στην τελευταία θέση του 6ου ομίλου με το τελικό 2-0!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτοί οι παίκτες παίρνουν ατομική ασυλία και αυτοί είναι οι 3 υποψήφιοι!

Για τους λάτρεις των στατιστικών, για τέταρτη φορά στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις η παγκόσμια πρωταθλήτρια αποκλείεται στον όμιλο (μοναδική εξαίρεση η Βραζιλία του 2006), ωστόσο αυτό μικρή σημασία έχει: η ουσία είναι ότι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου επιστρέφει... τραυματισμένο στη χώρα του, ενώ μόνο συγχαρητήρια αξίζουν -εκτός από την Σουηδία και το Μεξικό που προκρίθηκαν- και στη Νότια Κορέα, για μια τεράστια νίκη που στην πραγματικότητα ίσως να αξίζει περισσότερο από τη «νόθα» παρουσία της στα ημιτελικά της δικής της διοργάνωσης το 2002...

Νότια Κορέα (Σιν Τάε-γιονγκ): Τζο, Λι Τζονγκ, Γιουν, Σον Χεούνγκ-μιν, Κου (56' Χουάνγκ, 79' Γκο), Χονγκ, Τζουνγκ, Λι Τζαεσούνγκ, Μουν (69' Τζου), Κιμ, Τζανγκ
Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Ζίλε, Χέκτορ (78' Μπραντ), Κεντίρα (58' Γκόμες), Κρόος, Οζίλ, Ρόις, Γκορέτσκα (63' Μίλερ), Βέρνερ.

H τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου

Σουηδία 6 (5-2)
Μεξικό 6 (3-4)

Νότια Κορέα 3 (3-3)
Γερμανία 3 (2-4)

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share