Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2018: Το ήθελε και το πήρε η Σαουδική Αραβία! - Άφησε πίσω την Αίγυπτο με 2-1!

Δικαιοσύνη στο 95' για τη Σαουδική Αραβία!

25 Ιουνίου 2018 19:47
Μουντιάλ 2018: Το ήθελε και το πήρε η Σαουδική Αραβία! - Άφησε πίσω την Αίγυπτο με 2-1!

Δικαιοσύνη στο 95' για τη Σαουδική Αραβία!

Σε ένα αδιάφορο ματς κόντρα στην Αίγυπτο, η ομάδα του Πίτσι έδειχνε μεγαλύτερη διάθεση σε όλη τη διάρκεια του 90λέπτου και παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ από το γκολ του Σαλάχ στο 22', κατάφερε να τα φέρει όλα τούμπα, με την ανατροπή να υπογράφεται στο 95' με γκολ του Σαλέμ (2-1).

Η Σαουδική Αραβία είχε καταφέρει να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με αυστηρό πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σαλμάν.

Έτσι, οι Σαουδάραβες επιστρέφουν με τρεις βαθμούς, τη στιγμή που η Αίγυπτος απογοήτευσε και πλέον κοιτά την επόμενη μέρα στην εθνική χωρίς τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor spoiler: Διέρρευσαν πλάνα από το σημερινό επεισόδιο (25/06)!

Το ματς

Εξ αρχής η Σαουδική Αραβία ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο, αλλά παρουσίασε τα ίδια προβλήματα που φανέρωσε και στις δύο πρώτες αναμετρήσεις, καθώς δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Την ίδια στιγμή, η Αίγυπτος είχε τον τρόπο, αφού στην πρώτη της καλή στιγμή και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των αντιπάλων, πήρε το προβάδισμα στο 22’. Ο Αμπντάλα έγινε αποδέκτης μιας κακής πάσας των Σαουδαράβων στη μεσαία γραμμή, έβγαλε την μπαλιά για τον Σαλάχ, που με λόμπα δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ για τους «φαραώ».

Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να κάνει και το 2-0, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο σε φάση τετ-α-τετ. Με τη συμπλήρωση 35 λεπτών και αφού συνήλθε από το γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, η Σαουδική Αραβία άρχισε να επιτίθεται εκ νέου και στο 37’ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Σαλμάν να κοντράρει στα σώματα και να περνά εκτός εστίας.

Στα τελευταία λεπτά άρχισε ο χορός των πέναλτι. Στο 39’ ο Γιασέρ έκανε τη σέντρα, ο Φατί έκανε χέρι, αλλά ο 45χρονος τερματοφύλακας, Ελχανταρί απέκρουσε με το αριστερό του χέρι, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δόθηκε κι άλλο πέναλτι, τραβηγμένο αυτή τη φορά, σε ανατροπή του Αλί Γκαμπρ στον Φαχάντ και ο Σαλμάν στο 45’+6’έκανε το 1-1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαραγμός και οδύνη: Πέθανε στα 25 της η κόρη γνωστού δικηγόρου!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε, με τη Σαουδική Αραβία να επιτίθεται μεν, αλλά τη μοναδική της καλή στιγμή να τη δημιουργεί στο 55’ , όταν ο Χατάν προ κενής εστίας σούταρε άτσαλα και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ έμεινε πιστή στο αμυντικό της πλάνο, δεν πήρε ρίσκα και μοιραία δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική.

Στα αξιοσημείωτα ήταν η χρησιμοποίηση του Αμρ Ουάρντα στο δεύτερο ημίχρονο, που ναι μεν έδωσε μια διαφορετική πνοή στη μεσοεπιθετική γραμμή των «φαραώ», αλλά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει από την πολύ μετριοπαθή νοοτροπία της ομάδας του.

Τελικά, η τιμωρία για τους Αιγύπτιους ήρθε στο 95' από τον Σαλέμ. Έπειτα από πολλές πάσες μέσα στην περιοχή, ο μεσοεπιθετικός των Ασιατών τέλειωσε άψογα τη φάση με δυνατό σουτ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - βόμβα: Οι 2 παίκτες που είναι τελευταίοι στην 48ωρη ψηφοφορία. Οι επόμενες αποχωρήσεις "φωτιά"!

Σαουδική Αραβία (Χ. Πίτσι): Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ Σαχρανί, Μ. Χαουσαουί, Οσ. Χαουσαουί, Αλ Μπουράικ, Οταΐφ, Αλ Μοκαουί, Αλ Φαράζ, Αλ Νταουσαρί, Μπαχμπρί (65΄ Ασίρι), Αλ Μουαλάντ (79΄ Αλ Σεχερί)

Αίγυπτος (Ε. Κούπερ): Ελ Χανταρί, Φατί, Αλί Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντέλ Σαφί, Χάμεντ, Ελ Νένι, Τρεζεγκέ (81' Καχραμπά), Σαΐντ (40+7’ Ουάρντα), Σαλάχ, Μόχσεν (64' Σομπί).

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share