Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μουντιάλ 2018: Σούπερ Ουρουγουάη… ξενέρωσε την οικοδέσποινα! - Oι Λατίνοι επικράτησαν 3-0 της Ρωσίας!

Πάρτι πρωτιάς για την Ουρουγουάη!

25 Ιουνίου 2018 19:39
Μουντιάλ 2018: Σούπερ Ουρουγουάη… ξενέρωσε την οικοδέσποινα! - Oι Λατίνοι επικράτησαν 3-0 της Ρωσίας!

Πάρτι πρωτιάς για την Ουρουγουάη.

Στο ντέρμπι κορυφής του πρώτου ομίλου, η ομάδα του Ταμπάρες σάρωσε 3-0 την οικοδέσποινα Ρωσία, έχοντας το μαξιλαράκι δύο τερμάτων από το 23’ και παίζοντας με παίκτη περισσότερο από το 36’, λόγω της αποβολής του Σμολνίκοφ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor spoiler: Διέρρευσαν πλάνα από το σημερινό επεισόδιο (25/06)!

Έτσι, την άφησε να αρκεστεί με τη δεύτερη θέση, που ωστόσο, πιθανόν να μην έχει και τόσο μεγάλο κέρδος, διότι διασταυρώνει με τον δεύτερο όμιλο, όπου θα πάρουν το εισιτήριο δύο εκ των Ισπανίας-Πορτογαλίας και Ιράν.

Τον δρόμο προς τη νίκη έδειξε ο Σουάρες στο 10’ με εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και το 2-0 έγινε στο 23’ με αυτογκόλ του Σέριτσεφ στην κόντρα που έβαλε στο μακρινό σουτ του Λαξάλτ. Το… κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 90’ με την προβολή του Καβάνι. Αυτή είναι η πρώτη φορά, που η Ουρουγουάη περνάει στην επόμενη φάση με το απόλυτο και χωρίς να έχει γκολ.

Γκολ και φάσεις από το παιχνίδι

Το ματς

Οι συνθήκες έμοιαζαν ιδανικές για μια ωραία «μάχη» στη «Samara Arena», στο ντέρμπι των καλύτερων του πρώτου ομίλου, που θα είχε έπαθλο την πρώτη θέση (και παράλληλα τον δεύτερο του δεύτερου ομίλου) για τον νικητή ή για τη Ρωσία σε περίπτωση ισοπαλίας. Αυτό φάνηκε να επιβεβαιώνεται στα πρώτα λεπτά, όπου έγινε ένα σφιχτό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μην παίρνουν πολλά ρίσκα. Ούτως ή άλλως η Ουρουγουάη είναι γενικότερα μια κυνική ομάδα, ενώ η οικοδέσποινα του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν ήθελε να πάρει ρίσκα, αφού αν δεν έχανε θα πετύχαινε τον στόχο της.

Ωστόσο, μια στιγμή τα άλλαξε όλα και οι παίκτες του Όσκαρ Ταμπάρες… έραψαν στα μέτρα τους το παιχνίδι. Το άγαρμπο μαρκάρισμα στον Μπεντανκουρ και η στημένη μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, έδωσε την ευκαιρία στον Σουάρες (10’) με μια ωραία εκτέλεση φάουλ και παράλληλα με τον… αιφνιδιασμό που υπέστη ο Ακινφέεφ, να αλλάξουν οι ισορροπίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαραγμός και οδύνη: Πέθανε στα 25 της η κόρη γνωστού δικηγόρου!

Η Ουρουγουάη κυριάρχησε στη συνέχεια του πρώτου μέρους, εκτός της του σουτ του Σέριτσεφ (13’) και της κεφαλιάς του Τζιούμπα (17’) λίγο μετά στο μοναδικό ξέσπασμα της Ρωσίας στο α’ ημίχρονο, δεν ένιωσε πίεση και δημιούργησε σχετικά άνετα μαξιλαράκι ασφαλείας. Ναι μεν, έκανε, με τύχη το 2-0, με το σουτ του Λαξάλτ εκτός περιοχής και την κόντρα στον Σέριτσεφ, αλλά θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα.

Η Ρωσία «εξαφανίστηκε» από το γήπεδο από εκείνο το σημείο και μετά, ήταν σε… τρικυμία και τη γλίτωσε δις στο… τσακ. Χάρη του Ακινφέεφ, στο 28’ στο τετ-α-τετ με τον Μπεντανκούρ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Σουάρες έφυγε στην κόντρα και ο Ιγκνασέβιτς δεν πανικοβλήθηκε και έκανε καθοριστική επέμβαση την ύστατη στιγμή. Η κατάσταση έγινε πιο… μαύρη στο 36’ για τη Ρωσία, που είδε τον Σμολνίκοφ να δέχεται δεύτερη κίτρινη (την πρώτη την αντίκρισε στο 28’).

Λίγες είναι οι… σημειώσεις από το δεύτερο μέρος. Μπορεί η Ρωσία να έγινε αρκετά πιο επιθετική, παίρνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες επιθετικά και την κατοχή της μπάλας και αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Αφού της έδωσε τη δυνατότητα η Ουρουγουάη, που είχε στο μυαλό της κυρίως την άμυνα, με στόχο να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση, όταν είχε τη δυνατότητα. Ωστόσο, η διάθεση και η περισσότερη ενέργεια συν το πλάνο για πιο επιθετικό παιχνίδι, δεν έφταναν για να δώσουν στη Ρωσία κάτι θετικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - βόμβα: Οι 2 παίκτες που είναι τελευταίοι στην 48ωρη ψηφοφορία. Οι επόμενες αποχωρήσεις "φωτιά"!

Ό,τι καλό έγινε στο ματς, σημειώθηκε στο τελευταίο 20λεπτο του δεύτερου μέρους. Ο Τζιούμπα στο 73’ βρέθηκε σε θέση βολής, έφερε την μπάλα στο αριστερό του, αλλά έκανε κάκιστο τελείωμα και στο 85’ ο Σμολόφ κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, όμως ήταν δώρο για τον Μουσλέρα το γύρισμά του. Ενδιάμεσα (80’), η Ουρουγουάη φλέρταρε έντονα και με τρίτο γκολ, έπειτα από την κάθετη στον Σουάρες, που σε μια φάση «2vs2», δεν μπόρεσε να βρει τον Καβάνι, που αν έφτανε στην μπάλα θα είναι το τέρμα στο… πιάτο.

Τελικά, ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, στα χασομέρια, μετά την κεφαλιά του Γοδίν, που έδιωξε ασταθώς ο Ακινφέεφ, με προβολή εξ’ επαφής.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share