Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Reuters: Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του Μέσι να...

Θα τα καταφέρει λίγο πριν τα γενέθλια του...

21 Ιουνίου 2018 16:59
Reuters: Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του Μέσι να...

Τα 31α του γενέθλια έχει ο Λιονέλ Μέσι την ερχόμενη Κυριακή και αυτό αποτελεί μια δυσοίωνη υπενθύμιση για τον ποδοσφαιριστή πως ίσως το Μουντιάλ της Ρωσίας να είναι η τελευταία διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου που συμμετέχει άρα και η τελευταία του ευκαιρία να μιμηθεί τον μεγάλο Αργεντινό ποδοσφαιριστή Ντιέγκο Μαραντόνα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Έσκασε τώρα! Οριστικό: Αυτός ο παίκτης αποχωρεί σήμερα!

Ο Μέσι έχει κερδίσει κάθε τρόπαιο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε συλλογικό επίπεδο όμως, έχει χάσει όλα τα διεθνή που αφορούν το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Κόπα Αμέρικα με τη φανέλα της Αργεντινής.

Για πολλούς Αργεντινούς, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορεί να είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ο Μέσι δεν έχει εισέλθει στο ίδιο πάνθεον με αυτό του Μαραντόνα που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Σε όλα τα παιχνίδια των προκριματικών η Αργεντινή φάνηκε.... δυσλειτουργική άρα και το όνειρο του Μέσι να μοιάσει στον Μαραντόνα φαινόταν... αρκετά μακρινό. Και έγινε ακόμα πιο μακρινό όταν στο 64’ του αγώνα με την Ισλανδία, ο μεγάλος σούπερ – σταρ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο γκολκίπερ άκουσε το κοινό να φωνάζει ρυθμικά από τις κερκίδες "Ντιέεεεγκο!". Ο Μαραντόνα από τη μεριά του παρηγορεί τον Μέσι τονίζοντας ότι και αυτός μια φορά έχασε πέντε συνεχόμενα πέναλτι, αλλά και ότι η ισοπαλία ήταν μια συλλογική αποτυχία, τα σημάδια δεν είναι καλά.

"Κοίτα, αγαπώ τον Μέσι, όλοι το κάνουμε. Αλλά δεν τα καταφέρνουμε όλοι σε διεθνές επίπεδο" δήλωσε ο Γκιγιέρμο Αγκίρε, περπατώντας στο Νίζνι – Νόβγκοροντ μαζί με άλλους οπαδούς της Αργεντινής που άρχισαν να φτάνουν εκεί για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Κροατία.

"Είναι σαφές ότι το αγωνιστικό προφίλ Μέσι θα αλλάξει εάν φτάσει έως το τέλος στη Ρωσία, αλλά δεν χρειάζεται να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για να θεωρηθεί ίσος με τον Μαραντόνα" υποστήριξε ο αθλητικός συντάκτης Γκρεγκ Λέα σε άρθρο του για τον Αργεντινό.

"Αυτή τη στιγμή το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το κορυφαίο επίπεδο του ποδοσφαίρου όσον αφορά την ποιότητα και ο Μέσι το έχει κερδίσει πολλές φορές" πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι Μέσι κέρδισε την Χρυσή Μπάλα ως ο καλύτερος παίκτης στη Βραζιλία, χωρίς να έχει πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στην Αργεντινή το πρόσωπο και ο αριθμός του Μέσι κοσμεί πινακίδες, φανέλες, μάσκες, όμως ο κόσμος δεν του δείχνει την ίδια συμπάθεια με τον Μαραντόνα! Αντιθέτως ο Μέσι μετακόμισε στην Ισπανία σε ηλικία 11 ετών και ακολουθεί ένα μοντέρνο μοντέλο οικογένειας. Ωστόσο, αν αποτύχει και πάλι στη Ρωσία, θα εξακολουθεί να απολαμβάνει τη συμπάθεια των συμπαικτών που αισθάνονται ότι στην εθνική οι διαφορές είναι χαοτικές, ενώ οι οπαδοί ξεχνούν ότι είναι ακόμα ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Αργεντινής.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share