Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Ερντογάν διώκει και ποδοσφαιριστές για το πραξικόπημα!

Κινδυνεύουν με 15χρονη φυλάκιση!

13 Ιουνίου 2018 17:11
Ο Ερντογάν διώκει και ποδοσφαιριστές για το πραξικόπημα!

Έξι πρώην ποδοσφαιριστές, που διώκονται με κατηγορίες που σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 15 ετών για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο, οι Μπεκίρ Ιρτεγκούν, Ζαφέρ Μπιριόλ, Ομέρ Τζατκίτς, Ουγκούρ Μποράλ, Ερσίν Γκιρελέρ και Ισμαήλ Σενγκίλ μπορεί να καταδικαστούν σε ποινές από 7,5 μέχρι και 15 χρόνια κάθειρξης.

Η Άγκυρα κατηγορεί ως εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο ίδιος, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση αυτήν.

Οι πρώην ποδοσφαιριστές, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Τουρκίας, διώκονται στο πλαίσιο της έρευνας που στόχευε το «ποδοσφαιρικό παρακλάδι» της οργάνωσης του Γκιουλέν. Δύο από αυτούς, οι Τζατκίτς και Μπιριόλ, έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση. Η δίκη τους πρόκειται να ξεκινήσει «εντός των επόμενων ημερών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Η ομάδα που κερδίζει την ασυλία και οι 3 υποψήφιοι προς αποχώρηση!

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων που ξεκίνησαν οι τουρκικές αρχές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και 140.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις υπηρεσίες τους.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share