Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αλγόριθμος προβλέπει τη χώρα που θα κατακτήσει το Μουντιάλ!

Ποια είναι αυτή;

13 Ιουνίου 2018 14:42
Αλγόριθμος προβλέπει τη χώρα που θα κατακτήσει το Μουντιάλ!

Διαψεύδοντας τα μέχρι τώρα γραφεία στοιχημάτων που δίνουν τη νίκη στη Βραζιλία, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ντόρτμουντ ισχυρίζονται ότι έχουν προβλέψει το αποτέλεσμα μετά από προσομοίωση ολόκληρου του τουρνουά ποδοσφαίρου που ξεκινάει αύριο τουλάχιστον 100.000 φορές με την βοήθεια αλγόριθμου.

Τα τελευταία χρόνια οι ερευνητές έχουν αναπτύξει τεχνικές μηχανικής εκμάθησης που έχουν τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τις συμβατικές στατιστικές προσεγγίσεις. Τι προβλέπουν αυτές οι νέες τεχνικές ως το πιθανό αποτέλεσμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018;

Μια απάντηση προέρχεται από τον καθηγητή Αντρέας Γκρολ του Τεχνικού Πανεπιστήμιο του Dortmund στη Γερμανία. Η ομάδα του χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό μηχανικής εκμάθησης και συμβατικών στατιστικών, μια μέθοδο που ονομάζεται «προσέγγιση τυχαίου δάσους», για να προσδιορίσει έναν πιθανό νικητή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικό: Πέθανε μπροστά στην γυναίκα και την κόρη του ο Αντώνης Βαγγόπουλος!

Οι επιστήμονες συνέκριναν τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις μοντελοποίησης με βάση την απόδοση στα τέσσερα προηγούμενα τουρνουά από το 2002 μέχρι το 2014. Συγκεκριμένα έλαβαν υπόψη τους οικονομικούς παράγοντες όπως το ΑΕΠ και τον πληθυσμό μιας χώρας, όπως την κατάταξη των εθνικών ομάδων της FIFA και τις ιδιότητες των ίδιων των ομάδων, όπως η μέση ηλικία, ο αριθμός των παικτών του Champions League κ.ά.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share