Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Στον τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!

Ελληνική υπερηφάνεια!

8 Ιουνίου 2018 21:46
Στον τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!

Στον τελικό του LEN Champions League πανάξια ο Ολυμπιακός!

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου με σπουδαία εμφάνιση στην άμυνα και με τον εκπληκτικό Πάβιτς να κατεβάζει ρολά στο κρίσιμο 4ο οκτάλεπτο, επικράτησαν στον ημιτελικό της Μπαρτσελονέτα με 6-4 και αύριο (9/6, 21:30) θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στον νικητή του ζευγαριού, Προ Ρέκο-Γιουγκ Ντουπρόβνικ.

Αυτή θα είναι η 4η συμμετοχή των Πειραιωτών στον τελικό της διοργάνωσης μετά το 2001, 2002 (όταν το κατέκτησε) και το 2016, με τη Γιουγκ να τον υποχρεώνει στην ήττα τόσο στην τελευταία περίπτωση, όσο και το μακρινό 2001, αποτελώντας τον κακό του δαίμονα στους χαμένους του τελικούς.

Το ματς

Πολύ νευρικά άρχισαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες, αφού ούτε ο Ολυμπιακός ούτε η Μπαρτσελονέτα είχαν απαντήσεις απέναντι στις καταπληκτικές άμυνες του αντιπάλου, αλλά οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Μπούσλιε να ολοκληρώνει με ιδανικό τρόπο τη συνεργασία του με τον Γενηδουνιά σε κατάσταση παίκτη παραπών. Η Μπαρτσελονέτα τα είχε βρει... σκούρα απέναντι στην τρομερή άμυνα των παικτών του Θοδωρή Βλάχου και τον τερματοφύλακα, Πάβιτς, ωστόσο μπόρεσε να απαντήσει επίσης στον παίκτη παραπάνω και με τον Μάγιαρακ να κάνει το 1-1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Πανόραμα: Η ένταση ανάμεσα σε Ηλία και Κατερίνα και η "μπηχτή" για την Μελίνα! (Video)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν να παίζουν με μεγάλη αυτοπεποίθηση και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου οκταλέπτου πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1) με σκόρερ τους Γενηδουνιά και Γούνα. Παρ’ όλα αυτά, ο ενθουσιασμός των δύο γρήγορων γκολ σε ένα κλειστό ματς, χάλασε τη συγκέντρωση των Πειραιωτών, που πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο δέχθηκαν την ισοφάριση (3-3), χάρη στα γκολ των Γρανάδος και Περόνε.

Η άμυνα ήταν πρωταγωνίστρια και στο τρίτο οκτάλεπτο, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τον τρόπο να ανακτήσει το προβάδισμα,κάνοντας το 4-3 με τέρμα του Μπούσλιε στον παίκτη παραπάνω. Η αντίδραση των Πειραιωτών δεν ήταν και πάλι καλή, αφού η Μπαρτσελονέτα άμεσα ισοφάρισε (4-4) με τον τέρμα του Βρλιτς, πιθανότατα όμως από θέση οφσάιντ. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός που είχε γενικότερα έντονα παράπονα από τη διαιτησία, είδε σε αυτό το οκτάλεπτο να του ακυρώνεται και γκολ σε εκτέλεση πέναλτι του Γούνα, με τον ρέφερι να δίνει αλλαγή.

Παίζοντας όλα για όλα στην 4η περίοδο, ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος και με τον Φουντούλη πήρε για ακόμα μια φορά το προβάδισμα (5-4), την ίδια στιγμή ο Πάβιτς ήταν ανίκητος σε όλες τις προσπάθειες των Ισπανών και τον θριαμβευτικό επίλογο έγραψε ο Ομπράντοβιτς, δίνοντας οριστικά και αμετάκλητα το εισιτήριο στην ομάδα του Πειραιά.

Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 6-4

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 1-1, 2-0

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

Μπαρτσελόνέτα (Μαρτίν): Λόπεθ, Φαμέρα, Γρανάδος 1, Μουνιαρίθ, Βρλιτς 1, Λαρούμπε, Γκαρθία, Φερνάντεθ, Ταούλ, Περόνε 1, Μάγιαρακ 1, Μπούστος, Λινάρες

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share