Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τιμωρία Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για επεισόδια 1 χλμ. μακριά από το γήπεδο!

Απίστευτο!

5 Ιουνίου 2018 15:19
Τιμωρία Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για επεισόδια 1 χλμ. μακριά από το γήπεδο!

Η Ομοσπονδία βόλεϊ άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου με την πρωτοφανή απόφαση της να τιμωρήσει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με μια αγωνιστική κεκλεισμένων λόγω επεισοδίων... ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο που έπαιζαν οι πράσινοι!

Με ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής της έδρας τους θα ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός, μετά την τιμωρία που τους επεβλήθη σήμερα από το πειθαρχικό όργανο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Μία απόφαση φυσικά που δεν έχει προηγούμενο, καθώς η “καμπάνα” στους “αιωνίους” ήρθε για επεισόδια που έγιναν 900 μέτρια μακριά από το σημείο όπου αγωνίζονταν οι “πράσινοι”, χωρίς μάλιστα να σημειωθεί κανένα περιστατικό στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Εθνικό Πειραιά ως φιλοξενούμενος στο κλειστό της Καλλιθέας στις 21 Φεβρουαρίου, όταν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης αποχώρησαν οπαδοί του Τριφυλλιού από το κλειστό κι όπως έδειξε η διαδρομή τους, ήταν οι ίδιοι που επιτέθηκαν σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα. Εκεί συνεπλάκησαν με οπαδούς του Ολυμπιακού, ωστόσο η απόσταση, όπως καταμετρήθηκε, ήταν 900 μέτρα μακριά από το γήπεδο. Παρ' όλα αυτά η αθλητική δικαστής της ομοσπονδίας βόλεϊ τιμώρησε με μία αγωνιστική τις ομάδες, όπερ σημαίνει ότι θα δώσουν χωρίς την παρουσία του κόσμου τους τα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της νέας σεζόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Tι είδαμε χτες; Η σπόντα του Λιανού στη Δαλάκα, η ατυχία του Αγόρου που τον έκανε έξω φρενών και το θάψιμο στην καλύβα των Διάσημων!

Δεν υπάρχει βέβαια καμία αμφιβολία ότι τα πειθαρχικά όργανα θα πρέπει να είναι αμείλικτα σε περιστατικά βίας, ωστόσο εν προκειμένω δημιουργείται ένα δεδικασμένο που ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου και δύναται να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις ομάδες, ακόμη κι αν δεν έχουν καμία σχέση με τα επεισόδια. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, που σε ακτίνα σχεδόν 1 χλμ. από το γήπεδο και για... μάχες που αποδεδειγμένα έγιναν στους δρόμους, επιβάλλεται μία τέτοια τιμωρία.

Σαφώς πρόκειται για μία απόφαση προσβολή για την ελληνική -αθλητική- δικαιοσύνη και είναι απορίας άξιο το πώς στις προκηρύξεις και στους πειθαρχικούς κανονισμούς προβλέπονται τέτοιες ποινές. Να σημειώσουμε βέβαια ότι αποτελεί άλλο ένα δείγμα της τραγελαφικής κατάστασης που επικρατεί στην ΕΟΠΕ, που διοικείται από τον Γιώργο Καραμπέτσο και με τις αποφάσεις της έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές το κοινό αίσθημα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share