Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Champions League: Μπέιλ εσύ σούπερ σταρ! Ξανά στην κορυφή η Ρεάλ με την γκολάρα της χιλιετίας! (video)

Αξέχαστος τελικός με... αδιανόητα γκολ!

26 Μαΐου 2018 23:39
Champions League: Μπέιλ εσύ σούπερ σταρ! Ξανά στην κορυφή η Ρεάλ με την γκολάρα της χιλιετίας! (video)

Το μαγικό τέρμα του Μπέιλ και τα... μαγικά του τερματοφύλακα Κάριους που έπνιξε σαν αρχάριος δυο γκολ χάρισαν ξανά το στέμμα στη Βασίλισσα Ρεάλ! Αλητεία Ράμος, εξολόθρευσε τον Σαλάχ και την Λίβερπουλ!

Ενα επίτευγμα μοναδικό και ανεπανάληπτο. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατώντας με 3-1 της Λίβερπουλ στον τελικό του Κιέβου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη συνεχόμενη φορά και τέταρτη τα τελευταία πέντε χρόνια. Παράλληλα, έφτασε τις 13 κατακτήσεις συμπεριλαμβανομένων και των Κυπέλλων Πρωταθλητριών. Μοιραίος για την ομάδα του ο Κάριους που έκανε «δώρο» δύο γκολ στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ που πέτυχε δύο τέρματα εκ των οποίων το ένα απίστευτης ομορφιάς.

Ο τελικός είχε τελείως διαφορετική εικόνα στα δύο του ημίχρονα. Στο πρώτο, που στιγματίστηκε από τους τραυματισμούς των Σαλάχ και Καρβαχάλ που αντικαταστάθηκαν, ο ρυθμός ήταν χαμηλός και είχε λιγοστές καλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Αντίθετα, στην επανάληψη, το τέμπο ανέβηκε και πέραν των τριών γκολ είχαμε από ένα δοκάρι για την κάθε ομάδα αλλά και αρκετές ακόμα φάσεις.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-3 και τον Κάριους κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν και Ρόμπερτσον. Στην τριάδα του κέντρου τους Χέντερσον, Μίλνερ και Βαϊνάλντουμ και στην επίθεση τους Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνο.

Στην αντίπερα όχθη ο Ζινεντίν Ζιντάν παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 και τον Νάβας κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Μαρσέλο, Βαράν, Ράμος και Καρβαχάλ. Στην τετράδα του κέντρου τους Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς και Ίσκο και στην επίθεση τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπενζεμά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - παρασκήνιο: Ο άγριος τσακωμός Δαλάκα - Σαλταφερίδου πίσω από τις κάμερες!

Δυνατό ξεκίνημα για τη Λίβερπουλ στο ματς

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς και πίεσε την Ρεάλ ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Στο 7’ ο Φιρμίνιο έβγαλε ωραία κάθετη στον Μανέ όμως την τελευταία στιγμή ο Βαράν έκοψε. Επτά λεπτά αργότερα Μανέ και Σαλάχ δοκίμασαν να σουτάρουν όμως και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα βρήκε στα σώματα, στην εξέλιξη της φάσης ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έκανε τη σέντρα για να διώξει με τις γροθιές ο Νάβας.

Αν και η Λίβερπουλ ήταν αυτή που είχε την υπεροχή στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Μαδριλένοι ήταν αυτοί που στην κόντρα έχασαν την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν στο 15’ μετά από λάθος του Φιρμίνιο, ο Καρβαχάλ έκλεψε και έδωσε στον Ρονάλντο που μπήκε στην περιοχή και σούταρε όμως έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάριους.

Η πρώτη μεγάλη και μάλιστα διπλή ευκαιρία για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήρθε στο 23’ όταν αρχικά ο Φιρμίνιο από το ύψος του πέναλτι σούταρε μετά από γύρισμα του Φιρμίνιο όμως η μπάλα βρήκε στο σώμα του Ράμος και έφτασε στον Αλεξάντερ-Άρνολντ που δοκίμασε το νέο σουτ για να μπλοκάρει με δυσκολία ο Νάβας.

Η Λίβερπουλ έχασε τον «Φαραώ» της

Με τη συμπλήρωση 25΄στον αγώνα, ο Γιούργκεν Κλοπ είδε τον μεγάλο του πρωταγωνιστή την φετινή σεζόν και τον άνθρωπο που είχε καθοριστική συμβολή στο να φτάσει η Λίβερπουλ ως τον μεγάλο τελικό να τραυματίζεται και να περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έπεσε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησε στο ώμο. Ο Αιγύπτιος αποχώρησε κλαίγοντας από το γήπεδο παραχωρώντας τη θέση του στον Λαλάνα, ενώ άξιο αναφοράς είναι τόσο το ότι κατά την αλλαγή του χειροκροτήθηκε και από τους φίλους της Ρεάλ όσο και το ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έσπευσε να τον αγκαλιάσει. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πρώτες εκτιμήσεις ο Σαλάχ αναμένεται να χάσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο που ακολουθεί. Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ντάνι Καρβαχάλ να τραυματιστεί και να γίνει αναγκαστική αλλαγή δίνοντας τη θέση του στον Νάτσο.

Οι δύο αναγκαστικές αλλαγές έριξαν πολύ τον ρυθμό της αναμέτρησης και έπρεπε να φτάσουμε στο 45’ για να σημειώσουμε κάποια καλή στιγμή όταν ο Νάτσο μετά από σέντρα από αριστερά έπιασε το σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κάριους. Στην τελευταία φάση για το πρώτο μέρος, ο Μπενζεμά δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή όμως δεν βρήκε στόχο και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο - σοκ: Καρχαρίας σε παραλία μια ανάσα από την Αθήνα! (video)

Ξεκίνημα με δοκάρι στην επανάληψη!

Πριν συμπληρωθούν τρία λεπτά στην επανάληψη έφτασε μία «ανάσα» από το να ανοίξει το σκορ. Ο Λαλάνα δεν κατάφερε να απομακρύνει όπως θα ήθελε και η μπάλα έφτασε στον Ίσκο που πλάσαρε και έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Κάριους.

Δύο γκολ σε μέσα σε πέντε λεπτά!

Τρία λεπτά μετά το δοκάρι του Ίσκο, η «βασίλισσα» πήρε το προβάδισμα μετά από «δώρο» του Κάριους που ξετύλιξε ο Μπενζέμα. Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ αφού πρώτα μπλόκαρε την μπαλιά του Κροός θέλησε να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι όμως πέταξε την μπάλα πάνω στον Καρίμ Μπενζεμά που έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ του Γάλλου στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρ’ όλα αυτά, η Λίβερπουλ είχε έτοιμη απάντηση στο γκολ που δέχθηκε. Μόλις πέντε λεπτά μετά το τέρμα του Μπενζεμά κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με τον Μανέ. Ο Λόβρεν μετά από εκτέλεση κόρνερ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σενεγαλέζος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Ίσκο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Κάριους απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία ενέργεια του Ισπανού στο ματς καθώς ο Ζιντάν στο 61’ τον αντικατέστησε με τον Μπέιλ και ο εκείνος μόλις τρία λεπτά αργότερα τον δικαίωσε με τον πλέον πειστικό τρόπο.

Ένα γκολ… «πίνακας ζωγραφικής»!

Μετά από σέντρα του Μαρσέλο από αριστερά μέσα από την περιοχή έκανε το ανάποδο ψαλίδι και έστειλε την μπάλα σε ένα σημείο που ο Κάριους δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Ο Ουαλός που όλη την σεζόν δεν έχει φανεί ιδιαίτερα κατάφερε να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του με ένα από τα πιο όμορφα γκολ που έχουμε δει ποτέ σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε και πάλι με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να απαντήσει άμεσα στο τέρμα της Ρεάλ όμως αυτή την φορά το δοκάρι σταμάτησε τον Μανέ. Ο Σενεγαλέζος δοκίμασε στο 70’ το συρτό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή όμως έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στη «ρίζα» του δοκαριού του Νάβας.

Στο 74’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχασε την μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του όταν μετά από ωραία κάθετη βρέθηκε απέναντι στον Κάριους, όμως ο Ρόμπερτσον την τελευταία στιγμή κατάφερε να βάλει την κόντρα και να σώσει την ομάδα του.

Μοιραίος ο Κάριους, το «κλείδωσε» ο Μπέιλ!

Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ έμελλε να είναι ο μοιραίος για την ομάδα του σε αυτόν τον τελικό. Μετά το λάθος στο γκολ του Μπενζεμά, έκανε ένα ακόμα στο 83’ και κάπως έτσι η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Γκάρεθ Μπέιλ δοκίμασε ένα δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Γερμανού και κατέληξε στην εστία του.

Από εκείνο το σημείο και μετά φαινόταν πως όλα έχουν κριθεί και το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σφύριγμα του Μάζιτς. Όταν αυτό ήρθε τα πανηγύρια στο Κίεβο αλλά και στην Μαδρίτη ξεκίνησαν για τους οπαδούς της «βασίλισσας».

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share