Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

"Κλείδωσε" το -6 για τον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν

Και άλλες ποινές...

23 Μαΐου 2018 19:29

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης υπό την εποπτεία της FIFA η συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχοντας στην ατζέντα της αρκετά θέματα που "καίνε" στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν να κάνουν με την επόμενη σεζόν.

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα ήταν η εισήγηση της αλλαγής της ποινής για τις ΠΑΕ που δεν πήραν άδεια με την τελική απόφαση να ανήκει στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάρουν αδειοδότηση για το επόμενο πρωτάθλημα...

Η εισήγηση της επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου προς την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει την Παρασκευή ήταν να αντικατασταθεί ο υποβιβασμός που ισχύει μέχρι σήμερα με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών και αρκετούς περιορισμούς στις μεταγραφές οι οποίοι είναι οι εξής:

1) Θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών (παίκτες που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Η ομάδα που κερδίζει την ασυλία και οι 3 υποψήφιοι προς αποχώρηση!

2) Στη θερινή μεταγραφική περίοδο θα μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, Έλληνα ή ξένο, απαραιτήτως ελεύθερο ή δανεικό (απαγορεύεται η αγορά).

3) Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών και μόνο έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών (κανέναν ξένο).

4) Θα έχει δικαίωμα για δύο ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Σ' αυτές τις ανανεώσεις απαγορεύεται η αύξηση των αποδοχών στους ποδοσφαιριστές.

5) Σε όλες τις μεταγραφές απαγορεύεται τα συμβόλαια των νέων παικτών να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Εκεί που υπήρξε διαφωνία ήταν με το πρόστιμο των 20.000 που θα επιβληθεί σε όσες ομάδες δεν πάρουν άδεια λόγω του κριτηρίου βιωσιμότητας. Τα στελέχη της FIFA ζήτησαν να υπάρξει αυστηρότερη ποινή και από πλευράς της επιτροπής ειπώθηκε πως το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινό. Και πως από τη νέα χρονιά οι ποινές που θα επιβάλλονται θα τεθούν εκ νέου προς συζήτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και ιστορία γνωρίζει ο TUS και πανέξυπνος είναι! Η παγίδα για τα... Κατεχόμενα είναι αλλού!

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά την εισήγηση της επιτροπής και τα μέλη της εκτελεστικής της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει την Παρασκευή θα υιοθετήσει της προτάσεις και θα ψηφισθούν. Να σημειώσουμε ότι τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής είναι 17 μεταξύ των οποίων ο κ. Γραμμένος που είναι υπέρ της απόφασης και η Λίγκα που επίσης είναι υπέρ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share