Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Σαρώνει» και στο χάντμπολ η ΑΕΚ - Προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος!

Μετά από έναν αγώνα θρίλερ η ΑΕΚ επικράτησε με 23-22 του ΠΑΟΚ

10 Μαΐου 2018 09:56
«Σαρώνει» και στο χάντμπολ η ΑΕΚ - Προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος!

Μετά από έναν αγώνα θρίλερ η ΑΕΚ επικράτησε με 23-22 του ΠΑΟΚ, έκανε στο 2-0 στην ημιτελική φάση και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος.

Η Ένωση μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το break που έκανε στο πρώτο παιχνίδι και με δεύτερη νίκη στο ΟΑΚΑ πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Ο αντίπαλος της ΑΕΚ θα είναι είτε ο Ολυμπιακός/όμιλος Ξυνή είτε ο Δούκας με την ομάδα των «ερυθρολεύκων» να προηγείται με 1-0 στη σειρά.

Αν περάσουν στον τελικό οι ερυθρόλευκοι τότε η ΑΕΚ θα έχει μειονέκτημα έδρας στους τελικούς. Αν προκριθεί ο Δούκας τότε η Ένωση θα έχει το πλεονέκτημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: "Χάρε σκάσε"! Όλο το Twitter χορεύει στους ρυθμούς του Σώζοντα!

Πλέον μετά την σπουδαία πρόκριση η ομάδα του Νίκου Γραμματικού στρέφει την προσοχή της στους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ. Η Ένωση θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Δευτέρα την Ποτάισα Τούρντα, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει την Κυριακή 20 Μαΐου στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο σημερινό ματς, προσπαθώντας να «ρεφάρει» για την εντός έδρας ήττα του περασμένου Σαββάτου (5/5), και προηγήθηκε 9-5 στο 19΄. Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν και ισοφάρισαν 10-10, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με προβάδισμα 12-11 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και πάλι να «χτίσουν» μία διαφορά (15-12), αλλά η ΑΕΚ με επιμέρους σκορ 5-1 προσπέρασε 17-16 κι από κει και πέρα το ματς πήγε στο όριο.

Δύο συνεχόμενα γκολ του Χογκάς που έδωσαν προβάδισμα 21-19 στην Ενωση, περίπου επτά λεπτά πριν τη λήξη, αποδείχθηκαν καθοριστικά. Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 23-22, αλλά στο τελευταίο δίλεπτο το σκορ δεν άλλαξε (ο Πόουλσεν απέκρουσε πέναλτι του Πέρρου και κράτησε ζωντανούς τους φιλοξενούμενους) και ο Ραντούλοβιτς απέκρουσε το φάουλ του Πετρίδη σε «νεκρό» χρόνο, «επισφραγίζοντας» τη νίκη και την πρόκριση των «κιτρινόμαυρων» στους τελικούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Μεγάλο ντέρμπι η αποχώρηση! Αυτός ο παίκτης έχει ήδη αποχωρήσει!

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Πέρρος 2, Γεωργιάδης, Χογκάς 4, Ζαμπούνης 4, Π. Νικολαΐδης, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Αντωνιάδης, Λόκεν 2, Δομπρής 3, Αργυρού, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 3, Μυλωνάς 5

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Αραμπατζής, Παλάσκας 4, Τσίλης 6, Ν. Νικολαΐδης, Κοκώνης 5, Πόουλσεν, Αποστόλου, Πετρίδης 1, Καλόμοιρος, Μαστορογιάννης 2, Πέγιοβιτς, Κέζιτς, Κυπραίος 2, Δελιάς, Βεσελίνοβιτς 2, Κοτανίδης.

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/sports/ston-teliko-toy-protathlimatos-chantmpol-prokrithike-i-aek/#ixzz5F4z3Hf00

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share