Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Είδηση - σοκ: Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή δίνει ο Ρενέ Χένρικσεν!

Έχει καρκίνο στον μυελό των οστών !

2 Μαΐου 2018 12:36
Είδηση - σοκ: Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή δίνει ο Ρενέ Χένρικσεν!

Αγωνίστηκε για έξι χρόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (1999-2005), αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του Τριφυλλιού. Ο σπουδαίος παλαίμαχος στόπερ κι άλλοτε αρχηγός της εθνικής Δανίας, Ρενέ Χένρικσεν, καλείται πλέον να δώσει τον πιο μεγάλο και σκληρό αγώνα της ζωής του.

Όπως αποκαλύπτει ο Χένρικσεν με δηλώσεις του στον δανέζικο Τύπο διαγνώστηκε με καρκίνο στον μυελό των οστών νωρίτερα αυτό το έτος, γνωστό και ως μυελωμάτωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία σπάνιας μορφής καρκίνου, που σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να "χτυπήσει" άτομα κάτω των 50 ετών (ο Χέρνρικσεν κλείνει τα 49 τον Αύγουστο). Πρόκειται μάλιστα για περίπτωση που δεν μπορεί να θεραπευτεί, παρά μόνο να κάνει θεραπείες ο ασθενής ώστε να μην χειροτερέψει την κατάστασή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Έσκασε τώρα! Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα την ασυλία!

«Νόμιζα πως είχαν τελειώσει τα παιχνίδια της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα το αντιμετωπίζω αυτό ως τον αγώνα της ζωής μου», δηλώνει ο Χένρικσεν στην "Ekstra Bladet".

Ο παλαίμαχος άσος κάνει ήδη χημειοθεραπείες και τον Αύγουστο θα ολοκληρώσει μία θεραπεία με βλαστοκύτταρα, «με την οποία ελπίζουμε ότι η νόσος θα... "ξεκουραστεί. Πρόκειται για ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια"», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Σαν αθλητής που ήμουν, με ενοχλεί ότι δεν μπορώ να... κερδίσω, ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω την ασθένεια. Σε αντάλλαγμα όμως μπορώ να το μειώσω στο ελάχιστο, οπότε μπορώ τουλάχιστον να παίξω για την ισοπαλία», καταλήγει.

TAGS
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share