Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αθώος ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Απόφαση του Αρείου Πάγου

26 Μαρτίου 2018 14:29
Αθώος ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Αμετάκλητα αθώος για τις πράξεις της απάτης, της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης (όλες οι πράξεις σε βαθμό κακουργήματος) είναι ο Ευάγγελος Μαρινάκης, μετά το βούλευμα του Αρείου Πάγου.

Το ανώτατο δικαστήριο, και συγκεκριμένα το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο πήρε στα χέρια του την αναίρεση που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του δικαστηρίου σε βάρος του βουλεύματος που είχε εκδοθεί για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και 27 ακόμη εμπλεκόμενους, έκρινε ότι αυτό δεν πρέπει να αναιρεθεί, τουλάχιστον στα βασικά του σημεία, τα οποία ήταν απαλλακτικά για τον επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμόν 534/2018 απόφασή του:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στημένο και ψευδές ρεπορτάζ του Star για την "σύζυγο" ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας! (video+photo)

  • Απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση που στρέφεται κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

- Απέρριψε κατά πλειοψηφία (με ψήφους 2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας.

Απέρριψε επίσης κατά πλειοψηφία την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τον μικρό Θανάση που εξαφανίστηκε στο Περιστέρι! Βρίσκεται στο...

Όσο για την πράξη της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα) και το αδίκημα της συμμορίας, για τα οποία ζητείτο διά του βουλεύματος η παραπομπή του επιχειρηματία, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί, γιατί δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Επόμενο βήμα, η επιστροφή του βουλεύματος στο Εφετείο για την τελική κρίση, για το εάν δηλαδή ο Ευ. Μαρινάκης θα λογοδοτήσει για τα δύο αυτά αδικήματα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share