Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αλλάζει σελίδα ο Παναθηναϊκός: Επίσημη πρόταση Γιαννακόπουλου σε Αλαφούζο! "Αναλαμβάνουμε όλα τα χρέη!"

20 Μαρτίου 2018 07:48
Αλλάζει σελίδα ο Παναθηναϊκός: Επίσημη πρόταση Γιαννακόπουλου σε Αλαφούζο!

Η πρόταση για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το κονσόρτσιουμ Γιαννακόπουλου απέκτησε επίσημη μορφή! «Μην πουλήσετε κανένα περιουσιακό στοιχείο» αναφέρει η επιστολή που ζητά δέσμευση παραχώρησης μετοχών στο σχήμα εφόσον εγκριθεί το project ΟΑΚΑ.

κοινοπραξία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου απέστειλε επιστολή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κάνοντας με επίσημο τρόπο γνωστό στον Γιάννη Αλαφούζο το ενδιαφέρον για την απόκτηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του «τριφυλλιού», με προϋπόθεση να προχωρήσει το project του Ολυμπιακού Σταδίου.

Σε αυτό το πλαίσιο οι άνθρωποι που τρέχουν το «Αthens Alive» βρίσκονται σε επαφές με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, η οποία δείχνει θετική διάθεση στο να προχωρήσει αυτή η μεγάλη επένδυση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Βροχές και καταιγίδες - Δείτε σε ποιες περιοχές!

Η πρόταση που κατέθεσε, λοιπόν, η κοινοπραξία προς τον Γιάννη Αλαφούζο και παρουσιάζεται από τον σημερινό αθλητικό Τύπο προβλέπει τα πάντα. Συγκεκριμένα γίνεται γνωστό στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ πως οι ξένοι επενδυτές αναλαμβάνουν εκείνοι το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων και των χρεών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, βγάζοντας έτσι από τη δύσκολη θέση τον mr. ΣΚΑΪ.

Η μοναδική απαίτηση που έχει από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ το κονσόρτσιουμ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι η έγγραφη δέσμευσή του, πως θα κάνει αποδεκτή την πρόταση έτσι ώστε μόλις δοθεί η έγκριση της κυβέρνησης για το ΟΑΚΑ να πέσουν ταυτόχρονα και οι υπογραφές για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες «κολοσσοί» και ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ξεκαθαρίζουν πως θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως, αν υπάρχουν, τυχόν άλλες διαπραγματεύσεις με υποψήφιους για τη μεταβίβαση των μετοχών. Παράλληλα στο πλαίσιο της «αποκλειστικότητας» εντάσσεται και η μη πώληση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της ομάδας.

Ακόμη ένα σημαντικό δεδομένο είναι πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βλέποντας ότι η ομάδα οδεύει για τη Β΄ Εθνική, προτίθεται στα επόμενα 24ωρα να προχωρήσει σε μία νέα προσπάθεια, για να πείσει τους ξένους επενδυτές να μπουν άμεσα στην ΠΑΕ και να γλιτώσει το «τριφύλλι» τα χειρότερα.

Να σημειωθεί ότι το θέμα παρουσιάζει σε πλήρη ανάλυση η εφημερίδα «Πράσινη» που ως γνωστόν ανήκει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το σημερινό πρωτοσέλιδο έχει τη δική του σημειολογία για την επόμενη μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 20 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Τι αναφέρει αναλυτικά η επιστολή
Η εφημερίδα «LiveSport» φέρνει στο φως μεγάλο μέρος της επιστολής που έστειλαν οι ξένοι επενδυτές και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προς τον Γιάννη Αλαφούζο. Μεταξύ άλλων στην εν λόγω επιστολή περιγράφονται οι συγκεκριμένοι όροι που θέτει η κοινοπραξία.

Η κοινοπραξία θα αγοράσει ό,τι έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή το όνομα, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, τα πάντα.

Ο αγοραστής θα αναλάβει τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ μείον κάποια συμφωνηθέντα χρέη.
Η τιμή θα συμφωνηθεί μεταξύ των δύο παραγόντων.

Προϋποθέσεις: α. Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στα οικονομικά της ΠΑΕ. β. Οι μέτοχοι θα εγγυηθούν ότι τα στοιχεία που παραδόθηκαν προς έλεγχο είναι ακριβή. γ. Η τελική πρόταση να περάσει από το Δ.Σ. των αγοραστών. δ. Να έχουν ολοκληρωθεί οι άδειες όλων των υπό συζήτηση θεμάτων για το project του ΟΑΚΑ. ε. Ο αγοραστής θα ετοιμάσει μία πρώτη ενδεικτική συμφωνία δύο εβδομάδες αφότου υπογραφεί από τον Γιάννη Αλαφούζο η αποδοχή των όρων της επιστολής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι έγινε σαν σήμερα, 20 Μαρτίου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Όσο για τις απαιτήσεις που έχει το επενδυτικό σχήμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τον Γιάννη Αλαφούζου, αναφέρεται ότι από την ημέρα παραλαβής της επιστολής έως τις 31 Ιουλίου 2018 ο πωλητής δεν πρέπει να συμφωνήσει σε πώληση περιουσιακών στοιχείων (ούτε ποδοσφαιριστών) του Παναθηναϊκού, ούτε να υπάρξουν συζητήσεις με άλλον αγοραστή, ενώ καταλήγει ότι η «αποκλειστικότητα» θα ανανεώνεται κάθε τρίμηνο, αν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία με την κυβέρνηση.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share