Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κρίσιμες ώρες για ΠΑΟΚ και Σαββίδη: Σήμερα η απόφαση για τα γεγονότα στην Τούμπα!

16 Μαρτίου 2018 07:55
Κρίσιμες ώρες για ΠΑΟΚ και Σαββίδη: Σήμερα η απόφαση για τα γεγονότα στην Τούμπα!

Βουλευτής του Λεβέντη: Ο Σαββίδης δεν είχε όπλο!
«Ο Ιβάν Σαββίδης μπήκε με ένα μπουφάν, δεν είχε όπλο, η αστυνομία δεν είδε τίποτα. Δεν ξέρω από που προέρχεται η φωτογραφία αυτή». Αυτό δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς για όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα με την εισβολή του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη.

«Δεν το είδε κανένας το πιστόλι. Μπήκε να διαμαρτυρηθεί με το μπουφάν και κάποια στιγμή έβγαλε το μπουφάν του. Φαίνεται η είσοδος του Σαββίδη στο γήπεδο με το μπουφάν, ήθελε εξηγήσεις από τον διαιτητή, αποχώρησαν όλοι και κάποια στιγμή μπορεί να έβγαλε το μπουφάν του» συνέχισε τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα.

«Ο πρόεδρος πρόεδρος της ομάδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 90' μετά την παρωδία του διαιτητή και του επόπτη που μετά από 5 λέπτα ακυρώνει το γκολ κατόπιν πίεσης ενώ όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες πιστέψαμε ότι πήραμε το πρωτάθλημα» ανέφερε επίσης ο κ. Φωκάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου;

Σύμφωνα με τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων το διαιτητικό τρίο του αγώνα της Κυριακής ήταν «εντεταλμένοι χειρούργοι». «Ήρθαν για χειρουργείο μέσα στην Τούμπα από το κατεστημένο της Αθήνας. Δεν είναι δυνατόν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος να μην πάρει το νταμπλ» πρόσθεσε αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσει το κατεστημένο παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων...

Κατά την άποψη του Αριστείδη Φωκά «οι διαιτητές θα πρέπει να περάσουν από κανονικό δικαστήριο για το έγκλημα που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα. Πίσω από τους διαιτητές υπάρχουν παράγοντες που δεν άφησαν τον ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα».

Μιλώντας για τον Ιβάν Σαββίδη, ο Αριστείδης Φωκάς είπε ότι «θέλει εδώ και 5 χρόνια να καθαρίσει το ποδόσφαιρο που βρωμάει» λέγοντας επίσης ότι «ένας μοναχικός καβαλάρης δεν θα καθαρίσει το ποδόσφαιρο».

Στην ερώτηση τέλος αν όσα υποστηρίζει αποτελούν απόψεις του κόμματός του ο κ. Φωκάς απάντησε ότι «αυτές οι απόψεις είναι του φιλάθλου που νιώθει την αδικία για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο» προσθέτοντας ότι «το 90% των φιλάθλων έχει την ίδια άποψη».

Ζαγοράκης: «Όχι, κύριοι, δεν αποτελούν ΠΑΟΚ και Σαββίδης την αιτία του κακού για όλα»
Ασπίδα προστασίας στον Ιβάν Σαββίδη ύψωσε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και νυν Ευρωβουλευτής τόνισε ότι δεν αποτελούν ξαφνικά αιτία του κακού για όλα οι ΠΑΟΚ και Ιβάν Σαββίδης, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη να καθίσουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύσεις.

Αναλυτικά:

«Για περισσότερα από 25 χρόνια ζω από κοντά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως ποδοσφαιριστής και ως αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, έζησα έντονες στιγμές χαράς και λύπης. Ως παράγοντας, είδα πολλά πράγματα μπροστά και πίσω από τις κάμερες, είμαι σε θέση, λοιπόν, να γνωρίζω «από πρώτο χέρι» τι συμβαίνει τώρα και τι συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει περιέλθει σε μια βαθύτατη κρίση, όλοι βλέπουμε το που οδηγείται, ωστόσο το πρόβλημα υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια. Δεν προέκυψε τώρα, όποιος το λέει και το πιστεύει, είτε εθελοτυφλεί, είτε υποκρίνεται. Ούτε θα επιτρέψουμε ο ΠΑΟΚ να αποτελέσει το εξιλαστήριο «θύμα» όλων των δεινών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι έγινε σαν σήμερα, 15 Μαρτίου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Ο Ιβάν Σαββίδης, το ξέρει και ο ίδιος, έκανε λάθος, με την εισβολή του στο γήπεδο, αλλά είχε το θάρρος να το παραδεχθεί, να βγει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από το σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων κι από τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να απειλήσει και να βλάψει.

Αντίθετα, διακρίνω μια τάση ισοπέδωσης, απαξίωσης και στοχοποίησης από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον ΠΑΟΚ, στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ελληνική κοινωνία, είναι η μοναδική αιτία του προβλήματος.

Όχι, κύριοι, δεν αποτελούν ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης την αιτία του κακού για όλα όσα συμβαίνουν επί δεκαετίες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ούτε διακυβεύεται το μέλλον της χώρας, σε περίπτωση που κατακτήσει το πρωτάθλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Το έχω αναφέρει πολλές φορές θα το πω και πάλι: Για να βρεθεί η λύση οφείλουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν με ειλικρίνεια πάνω απ’ όλα για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν γίνεται κάθε εβδομάδα το πρωτάθλημα να κρίνεται στα δικαστήρια, ούτε να ζούμε όλοι με την απειλή του Grexit.

Οι τίτλοι και οι νίκες πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Κι αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν καλά όλοι όσοι αποφασίσουν από δω και πέρα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η στιγμή της αλήθειας έφτασε...».

Πηγή: protothema.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share