Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αιώνιο ντέρμπι στο άδειο "Καραϊσκάκης"!

4 Μαρτίου 2018 09:54
Αιώνιο ντέρμπι στο άδειο

Τα βλέμματα ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας στρέφονται στην Κυριακή στο «κεκλεισμένων των θυρών» ντέρμπι «αιωνίων» του ελληνικού ποδοσφαίρου (19:30), όπου ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Παναθηναϊκό.

Οι πρωταθλητές δεν έχουν κανένα περιθώριο απώλειας βαθμού, στην προσπάθεια τους για τη διεκδίκηση του τίτλου, την ώρα που ο Παναθηναϊκός των γνωστών προβλημάτων, δείχνει σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης και διεκδικεί πλέον ένα «ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Πάνοπλοι οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τον μεγάλο αντίπαλο τους στο Φάληρο. Η τελευταία προπόνηση ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και ο Όσκαρ Γκαρθία επέλεξε να πάρει 22 ποδοσφαιριστές στην αποστολή.

Αυτοί είναι οι: Προτό, Χουτεσιώτης, Ίβουσιτς, Μποτία, Ελαμπντελαουί, Χατζισαφί, Κούτρης, Ένχελς, Νικολάου, Σισέ, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Οφόε, Μάριν, Ζιλέ, Μαρτίνς, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ και Σεμπά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2- trailer: Ο τσαμπουκάς της Δαλάκας και το σημαντικό έπαθλο! Τι θα δούμε σήμερα, Κυριακή; (video)

Από την άλλη πλευρά με... ψυχολογικές «ντόπες» ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία για του το «τριφύλλι». Αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών βρέθηκαν στο Κορωπί και ζήτησαν από τους παίκτες το «διπλό». Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι εκτός στόχων με την κατάσταση στα διοικητικά να είναι τραγική, ωστόσο η νίκη σε ένα ντέρμπι είναι από μόνη της... σημαντική.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει στη διάθεσή του τον Κουρμπέλη που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, καθώς και τον Κουλιμπαλί που εξέτισε την ποινή του.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανακοίνωση την αποστολή η οποία είναι η εξής: Βλαχοδήμος, Διούδης, Ευαγγελου, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Αυλωνίτης, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον, Ινσούα, Λουντ, Στάικος, Κάτσε, Τζανδάρης, Δώνης, Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας και Άλτμαν.
Γκαρθία: Πρέπει να νικήσουμε

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Πρέπει να νικήσουμε. Πολλοί παίκτες έχουν παίξει ένα τέτοιο ματς, αλλά για κάποιους θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν ένα τέτοιο ματς στην έδρα μας. Υπάρχει ένα μειονέκτημα που θα γίνει χωρίς τους φιλάθλους μας. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα με πολλούς νέους παίκτες, αλλά πιστεύω ότι όλα κρίνονται από εμάς και, αν έχουμε εμείς ποιότητα, τότε θα πάρουμε αυτό που πρέπει», είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού για το μεγάλο ντέρμπι.

Για την διαφορά στην βαθμολογία σχολίασε: «Νομίζω σε ένα ντέρμπι αυτό το πράγμα μετρά πολύ λίγο. Και οι δύο θα προσπαθήσουν για τη νίκη, οπότε σε τέτοιο ματς δεν μετρά η βαθμολογική θέση της ομάδας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον 17χρονο Αλέξη: "Ο πατέρας του τον έβγαζε από το σπίτι για να..."

Και για το γεγονός ότι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών είπε: «Θα θέλαμε να είχαμε τον κόσμο μας σε ένα τέτοιο παιχνίδι, γιατί χρειαζόμαστε την φασαρία υπέρ μας, αλλά δεν θα μπορούμε γιατί αυτό δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, οπότε ασχολούμαστε με αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε».

Σε ερώτηση σχετική με την ενδεκάδα απάντησε: «Όπως πάντα αυτοί που θα το μάθουν είναι οι παίκτες μου, δεν ανακοινώνω τίποτα χωρίς να το μάθουν πρώτα οι ποδοσφαιριστές μου. Είναι δύο διαφορετικά ματς με δύο διαφορετικές ομάδες, οπότε μέσα στην εβδομάδα βλέπω ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση και τότε επιλέγω για το ποιος θα αγωνιστεί».

Αν υπάρχουν ομοιότητες με το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, ο Ισπανός τεχνικός είπε: «Είναι το ίδιο το κλίμα. Δύο-τρεις εβδομάδες πριν την διεξαγωγή όλοι σε ρωτάνε γι’ αυτό και όταν γίνεται η κλήρωση όλοι κοιτάνε τις ημερομηνίες γι’ αυτό το ματς και σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο».

Και για το ποιο ισπανικό clasico θυμάται πιο έντονα ο ίδιος: «Σαν θεατής θυμάμαι το 5-0 που είχαμε νικήσει, αλλά σαν παίκτης θυμάμαι σε ένα ματς που έπαιζε ο Ριβάλντο, νικήσαμε 3-2 και είχα την τύχη να αγωνιστώ».
Ουζουνίδης: Σε ένα κρύο γήπεδο δεν ξέρεις πως θα πάει το παιχνίδι

«Έχω ενημερωθεί ότι προχωρά η διαδικασία (πληρωμής των παικτών), ελπίζουμε να κρατήσουν το λόγο τους. Δεν ξέρω, ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα. Αλλά, ας μην μιλάμε για λεφτά. Έχουμε το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Είναι ένα ντέρμπι, είναι το "ντέρμπι αιωνίων". Γι' αυτό λέγεται αυτό το ματς, "ντέρμπι αιωνίων"», είπε για το ελληνικό clasico ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Για την ιδιαιτερότητα του κεκλεισμένων των θυρών: «Όπως και το να κάνουμε ο κόσμος στα ντέρμπι δίνει μεγάλη δύναμη στη γηπεδούχο ομάδα. Απλά, σε ένα κρύο γήπεδο δεν ξέρεις πως θα πάει το παιχνίδι. Όπως σε εμάς δίνει δύναμη ο κόσμος στη Λεωφόρο έτσι θα έδινε και στον Ολυμπιακό. Σίγουρα πάντως θα είναι κακή εικόνα το άδειο γήπεδο σε ένα ντέρμπι αιωνίων. Πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος να τιμωρούνται οι ομάδες».

Την κατάσταση των δύο ομάδων: «Και όταν έπαιζα εγώ ήταν σε κακή κατάσταση ο Ολυμπιακός και έπαιρνε αποτελέσματα. Είναι δύο φανέλες που έχουν βάρος. Αν το δούμε και αλλιώς εμείς σε είμαστε σε καλύτερη περίοδο από τον Ολυμπιακό. Δεν είμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε αλλά ανεβαίνουμε, ο Ολυμπιακός έχει όμως ανεπιτυχή αποτελέσματα. Θα παίξουν ρόλο οι άδειες εξέδρες. Στον πρώτο γύρο ήταν εντελώς διαφορετική η ομάδα, στο δικό μας γήπεδο. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες για τις δύο ομάδες. Τελειώνει το πρωτάθλημα και εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε την ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει και αυτό που έγινε στην Τούμπα.

»Τα πλεονεκτήματα αυτή την στιγμή είναι δεδομένα. Πρέπει να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Σαν ομάδα εμείς είμαστε καλύτερα μέσα στο γήπεδο, ο αντίπαλος έχει κάποιες πολύ καλές μονάδες. Πρέπει να παρουσιάσουμε ένα γκρουπ που θα αντιμετωπίσει τις ατομικές ικανότητες των αντιπάλων και θα εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των αντιπάλων. Σαν σύνολο είμαστε καλά εμείς. Παρουσιάζουμε μία καλή εικόνα και πρέπει να το κρατήσουμε».

Για τη σύγκριση με το ματς του πρώτου γύρου: «Κανένα παιχνίδι δεν είναι ίδιο. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, θα δοκιμάσω και σήμερα κάποια πράγματα και θα δούμε μέχρι την Κυριακή. Έχουμε ακόμα χρόνο να δούμε».

Για τον Κουρμπέλη: «Δεν είναι απαραίτητο να παίξει κιόλας. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς με ποιότητα και εμπειρία αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα παίξει. Δεν είναι το πρόβλημά μου η μεσαία γραμμή. Είναι οι στημένες φάσεις. Είναι δυνατός σε αυτό το σημείο ο Ολυμπιακός. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο αν είμαστε προσεκτικοί θα βοηθήσει πολύ».

Για το αν είναι παράσημο για μία νέα ομάδα η ενδεχόμενη νίκη: «Είναι ένα ντέρμπι αιωνίων. Καταλαβαίνετε πως οποιαδήποτε ομάδα κερδίσει θα δώσει χαρά στον κόσμο της. Εμένα με νοιάζει να παρουσιάσουμε ένα καλό σύνολο στο γήπεδο».

Πηγή: in.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share