Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Ξεφτιλίστηκε στο Μπάμπεργκ με ρεκόρ καριέρας του Καλάθη ο Παναθηναϊκός!

2 Φεβρουαρίου 2018 22:57
Euroleague: Ξεφτιλίστηκε στο Μπάμπεργκ με ρεκόρ καριέρας του Καλάθη ο Παναθηναϊκός!

Ο χειρότερος Παναθηναϊκός της χρονιάς έχασε με κάτω τα χέρια στη Μπάμπεργκ (95-74). Ένας εναντίον όλων ο Καλάθης (31π., 7ασ.), καθώς οι συμπαίκτες του ήταν άφαντοι, τεράστιο το βαθμολογικό πλήγμα.

Παναθηναϊκός Superfoods δεν κατάφερε να πάρει το διπλό που έψαχνε στην «Brose Arena» και το οποίο θα του έδινε ώθηση στον δρόμο για το πλεονέκτημα έδρας. Έτσι, «υποχώρησε» στο 13-8 στη βαθμολογία της Euroleague και ισοβαθμεί με την Ζαλγκίρις και την Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπάμπεργκ από την μεριά της ανέβηκε στο 8-13.

Το «τριφύλλι» αγωνίστηκε με τον Θανάση Αντετοκούνμπο, που επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του στο μάτι, αλλά χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι. Ο έμπειρος «μπόμπερ» είχε ακολουθήσει την αποστολή στη Γερμανία, αλλά προτιμήθηκε να μην χρησιμοποιηθεί, λόγω του τραυματισμού του στο πέλμα. Ο Νικ Καλάθης έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους στην Euroleague (31π. με 10/16 2π., 3/4 3π. και 2/2β.), αλλά αυτό δεν αρκούσε στον Τσάβι Πασκουάλ. Οι «πράσινοι» με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο έκαναν λάθη, ήταν άστοχοι έξω από τα 6,75μ., ενώ είχαν και παράπονα από τους διαιτητές του παιχνιδιού (20-4 οι βολές στο 20' και μαζεμένα επιθετικά φάουλ εις βάρος τους στο τέταρτο δεκάλεπτο). «Πεσμένοι» οι Κέι Σι Ρίβερς - Κρίς Σίνγκλετον, που δεν... τράβηξαν, άστοχος και ο Τζέιμς Γκιστ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τερμάτισαν το... photoshόμετρο: Έλεος ρε παιδιά! Είναι αυτή τώρα η Άντζελα Δημητρίου;

Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι είχαν κανονικά στη σύνθεσή τους τον αμφίβολο μέχρι την τελευταία στιγμή Ντάνιελ Χάκετ, ενώ head coach τους ήταν ξανά ο Ηλίας Καντζούρης. Ο Έλληνας συνεργάτης του Αντρέα Τρινκιέρι έχει αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή, καθώς ο Ιταλός κόουτς έκανε πρόσφατα ένα χειρουργείο στον ώμο και είναι στα... πιτς. Παρά τα προβλήματα (εκτός ο Λέον Ραντόσεβιτς και ο Λούκα Μίτροβιτς), η διαβασμένη Μπάμπεργκ πήρε τη νίκη με τον Όγκουστιν Ρούμπιτ να κάνει το... ματς της ζωής του (26π., 8ρ.) και τους Ντορέλ Ράιτ - Λουίς Ολιντέ να βοηθούν.

Ο Ντέγιαν Μούσλι «χτύπησε» όλες τις αλλαγές του Παναθηναϊκού Superfoods στην άμυνα και με 7 γρήγορους πόντους του Σέρβου σέντερ η Μπάμπεργκ πήρε το «πάνω χέρι» (9-7 στο 5'). Μάλιστα, το προβάδισμα των Γερμανών μεγάλωσε μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου (23-17), με τους «πράσινους» να μην παίζουν καλή άμυνα και να μετρούν και 1/7 τρίποντα. Από την άλλη, οι παίκτες του Καντζούρη έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, ενώ είχαν και 7/9 βολές.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με το «τριφύλλι» να έχει 0/5 τρίποντα, αλλά την Μπάμπεργκ να κάνει λάθη και να μην καταφέρνει να ξεφύγει (28-23 στο 15'). Μόλις οι Όγκουστιν Ρούμπιτ - Λουίς Ολιντέ βρήκαν ρυθμό, οι γηπεδούχοι πήραν διψήφιες διαφορές (33-23 στο 17'), τις οποίες κράτησαν μέχρι το ημίχρονο (42-32). Στο 20' οι Γερμανοί είχαν την απόλυτη κυριαρχία μέσα στη ρακέτα (20-9ρ.), ενώ συνέχισαν να βρίσκουν εύκολο σκορ έχοντας εκτελέσει 16 (!) παραπάνω βολές (20-4β.). Από τους «πράσινους» ξεχώριζε ο Νικ Καλάθης (10π. και 4ασ.), όμως ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν έξαλλος στον πάγκο του με τις αποφάσεις των παικτών του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη εξέλιξη! Παραιτήθηκε ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας Λαγούδη! Απίστευτο παρασκήνιο!

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν... άλλη ομάδα. Με την άμυνα ζώνης του Πασκουάλ να μπερδεύει τους γηπεδούχους, τον Θανάση Αντετοκούνμπο να δίνει βοήθειες παντού και τους Καλάθη - Σίνγκλετον να «καθαρίζουν» στην επίθεση, η διαφορά έπεσε σε χρόνο dt (46-40 στο 24' και 48-46 στο 26'). Στη συνέχεια, με δύο νέες εύστοχες προσπάθειες του απίθανου Καλάθη, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά (48-50 στο 27'). Στο 30' το σκορ ήταν 57-55 με τον Παναθηναϊκό Superfoods να έχει επιστρέψει για τα καλά στο ματς και τον τρομερό Καλάθη να έχει 25 πόντους (13π. στην τρίτη περίοδο).

Δύο επιθετικά φάουλ και μια άστοχη προσπάθεια του Τζέιμς Γκιστ έδωσαν στην Μπάμπεργκ την ευκαιρία να πάρει «ανάσα» (62-55 στο 32'). Στην αμέσως επόμενη φάση ο Βουγιούκας χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ και ο Χάκετ με γκολ - φάουλ έστειλε την Μπάμπεργκ στο +10 (65-55). Η ομάδα του Καντζούρη είχε βρει ρυθμό, τα σουτ της μπήκαν και η διαφορά παρέμενε σε διψήφια επίπεδα (74-61 στο 35' και 79-64 στο 36'). Στο τελευταίο τετράλεπτο οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν από το -15 και η Μπάμπεργκ με την ψυχολογία στα ύψη έφτασε στην άνετη τελική επικράτηση (95-74).

Τα Δεκάλεπτα: 23-17, 42-32, 57-55, 95-74.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share