Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Euroleague: Ερυθρόλευκη κορυφή!

5 Ιανουαρίου 2018 22:48
Euroleague: Ερυθρόλευκη κορυφή!

Εύκολη νίκη για καλή χρονιά από τον Ολυμπιακό: οι περισσότεροι παίκτες του ήταν ορεξάτοι, η Αρμάνι δεν τον ζόρισε παρά την προσπάθεια αντεπίθεσης στο φινάλε και το τελικό 87-80 τον έφερε στην κορυφή μαζί με την ΤΣΣΚΑ.

Ποδαρικό με νίκη στο 2018 για τον Ολυμπιακό που αντέδρασε σωστά μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας. Μάντζαρης, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ επέστρεψαν δυναμικά, ο Ρόμπερτς ήταν off και οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν εύκολα εκμεταλλευόμενοι την ήττα της ΤΣΣΚΑ στην Βαρκελώνη.

Έτσι, την έπιασαν στην κορυφή με ρεκόρ 12-4, την ώρα που η Αρμάνι έμεινε στην τελευταία θέση μαζί με την Εφές, με ρεκόρ 4-12. Αποχώρησε με σφίξιμο στο δικέφαλο ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπασκόνια (12/1).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Η μεγάλη αποκάλυψη της Αποστολίας Ζώη! "Γι' αυτό σκοτωνόμουν με τον Γιώργο Μαυρίδη"!

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να βρουν ρυθμό και ξεκίνησαν το ματς με 4/5 τρίποντα φτιάχνοντας γρήγορα διψήφια διαφορά (18-8, στο 6'). Στο τελευταίο κομμάτι της πρώτης περιόδου, η μπάλα πέρασε στους ΜακΛιν-Πρίντεζη και η απόσταση διατηρήθηκε (26-17).

Τον Κουζμίνσκας είχε η Αρμάνι ως σημείο αναφοράς στις πρώτες επιθέσεις του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά ο Ουίλτζερ πήρε το... όπλο του και είχε οκτώ συνεχόμενους πόντους για να εκτοξεύσει τη διαφορά (39-23). Τα καλάθια του Ταρζέφσκι δεν αφύπνισαν την ιταλική ομάδα και ο Ολυμπιακός, που είχε 11 ασίστ και 7/13 τρίποντα, έκλεισε το πρώτο μέρος με +14 (48-34).

Με απόλυτη συγκέντρωση μπήκαν και στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Σφαιρόπουλου διατηρώντας μεγάλη διαφορά (59-42, στο 24'). Η Αρμάνι βρήκε κάποιες λύσεις με Μίτσοφ και Κουζμίνσκας μειώνοντας σε 66-53, αλλά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 70-53. Οι παίκτες της Αρμάνι έκαναν μία τελευταία προσπάθεια αντεπίθεσης (85-80, στο 40'), αλλά ο Ολυμπιακός δεν θα άφηνε το ματς να φύγει από τα χέρια του κι έφτασε στην επικράτηση με 87-80.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 48-34, 70-53, 87-80

O MVP: Άλλη μία μεστή εμφάνιση από τον Κώστα Παπανικολάου που χρειάστηκε 19' για να γεμίσει τη στατιστική του με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ, την ώρα που έβγαλε και τη γνωστή του ενέργεια στην άμυνα. Με 14 πόντους και 7 ασίστ ολοκλήρωσε το ματς ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Σκληρός: Στην επιστροφή του στα παρκέ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν «φουριόζος» και είχε 8 πόντους, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Πολύ παραγωγικός ο Κάιλ Ουίλτζερ (15π.).

Ο Πεσμένος: Μακριά από καλά στάνταρ απόδοσης ο Τζόρνταν Θίοντορ που πέτυχε 5 πόντους με 2/5 σουτ.

Ο Αόρατος: Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του ο Αμάθ Εμπαγιέ που έμεινε άποντος σε 10' συμμετοχής, ενώ το ίδιο συνέβη με τον Μάρκο Κουζίν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μίλησε για την φίλη της Ευρυδίκη Βαλαβάνη και την σχέση της με τον Κωσταντίνο Βασάλο! Τι αποκάλυψε για αυτούς; (βίντεο)

Η Στιγμή: Τα 4/5 τρίποντα του Ολυμπιακού στο πρώτο εξάλεπτο του αγώνα έβαλαν τις βάσεις για να διαμορφωθεί από νωρίς διαφορά υπέρ των γηπεδούχων και να καθαρίσουν το παιχνίδι.

Η Γκέλα: Σε κανένα σήμειο δεν ήταν απειλητική η Αρμάνι. Τα... έσπασε τόσο από τη γραμμή του τριπόντου (7/24), όσο και από αυτή των βολών (11/19) και δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των νικητών.

Η Διαιτησία: Πέρεθ Πέρεθ, Βοΐνοβιτς και Πέτεκ έλεγξαν την αναμέτρηση και η εξέλιξή της τούς επέτρεψε να περάσουν ουσιαστικά απαρατήρητοι.

Η Εξέδρα: Αρκετός κόσμος στις εξέδρες του ΣΕΦ και όμορφη ατμόσφαιρα. Περίπου 8.000 οπαδοί του Ολυμπιακού είδαν από κοντά μία εύκολη νίκη της ομάδας τους.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share