Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σκοτώθηκε κορυφαίος αθλητής! Νεκρός στα 31 του χρόνια

19 Νοεμβρίου 2017 13:40
Σκοτώθηκε κορυφαίος αθλητής! Νεκρός στα 31 του χρόνια

Ο Βρετανός αγωνιζόμενος Ντάνιελ Χέγκαρτι είχε μια τρομακτική πτώση που του στοίχισε τη ζωή, στον αγώνα ταχύτητας μοτοσικλετών του κινεζικού κρατιδίου.

Οι αγώνες ταχύτητας στο Μακάο γίνονται, ακριβώς όπως στο νησί του Μαν στη Βρετανία, σε δημόσιους δρόμους, σε ορισμένα σημεία μάλιστα τόσο στενούς που μετά βίας χωρούν δύο μοτοσικλέτες.

Σε κάποιο από αυτά τα σημεία, στην έκτη στροφή της διαδρομής, ο Βρετανός αναβάτης της ομάδας Topgun Racing Honda είχε ένα πολύ απότομο highsiding, το οποίο έστειλε τον ίδιο και τη μοτοσικλέτα του με μεγάλη ταχύτητα επάνω στις προστατευτικές μπαριέρες.

Χωρίς διόδους διαφυγής, η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που σύμφωνα με τους διοργανωτές έφυγε το κράνος από το κεφάλι του. Ο 31 ετών άτυχος αναβάτης υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Αμέσως ο αγώνας διακόπηκε και δεν συνεχίστηκε. Οι διοργανωτές εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην ομάδα και στην οικογένεια του Βρετανού και τόνισαν ότι θα τους παρασχεθεί κάθε βοήθεια που θα χρειαστούν.

Η Χέγκαρτι συμμετείχε από το 2011 σε αγώνες όπως στο νησί του Μαν και στο Μακάο και μάλιστα πέρυσι, σε συνέντευξή του, είχε μιλήσει για την αγωνία και το άγχος των δικών του εξαιτίας της μεγάλης επικινδυνότητας των σιρκουί δρόμου. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχε στο συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Χέγκαρτι είναι ο πρώτος αναβάτης που χάνει τη ζωή του στο Μακάο, μετά το θάνατο του Πορτογάλου Λούις Καρέιρα, το 2012.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share