Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Διάσημος Oλυμπιονίκης παραδέχθηκε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος! - Ο λόγος για τον... (Photo)

29 Αυγούστου 2017 11:51
Διάσημος Oλυμπιονίκης παραδέχθηκε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος! - Ο λόγος για τον... (Photo)

Ένας από τους σημαντικότερους αθλητές στίβου της Βρετανίας παραδέχθηκε δημόσια σε ηλικία 50 ετών πλέον ότι είναι ομοφυλόφιλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ZARA: Αυτό είναι το τέλειο δερμάτινο μπουφάν που θα λατρέψεις και θα φοράς όλο τον χειμώνα! (Photo)

Ο Κόλιν Τζάκσον, υπήρξε αργυρός Ολυμπιονίκης στα 110 μέτρα μετ΄εμποδίων στους Ολυμπιακούς της Σεούλ το 1988 και Παγκόσμιος πρωταθλητής στον ανοιχτό Στίβο το 1993 και το 1999. Έχει κερδίσει άλλα δύο μετάλλια (χάλκινο και αργυρό) σε παγκόσμια πρωταθλήματα στον ανοιχτό στίβο το 1987 και το 1997 αντίστοιχα. Στον κλειστό στίβο ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στα 60 μέτρα με εμπόδια το 1999 και άλλες τρεις φορές κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.

Στα χρόνια που πρωταγωνιστούσε στον αθλητισμό υπήρχαν φήμες για την προσωπική του ζωή, ο ίδιος όμως όπως φαίνεται δεν ήταν έτοιμος να το παραδεχθεί. Μάλιστα, το 2006 το διέψευσε δημοσίως.

Τώρα πια όμως «λύγισε». Μιλώντας σε εκπομπή της σουηδικής τηλεόρασης, την οποία παρουσιάζουν οι πρώην πρωταθλητές του στίβου Κάισα Μπέργκμβιστ (άλτρια του ύψους) κι ο άλτης του μήκους Πέτερ Χέγκστορμ παραδέχτηκε τη σεξουαλική του ταυτότητα: «Αποφάσισα να το αποκαλύψω σε εσάς, γιατί απλά η εκπομπή ήθελε να δείξει πόσο πολύ με επηρέασε αυτό το ζήτημα προσωπικά, σαν αθλητή κι όχι με την σκανδαλοθηρική έννοια», είπε ο Τζάκσον.

«Η μαμά μου ήρθε και μου είπε: «Πρώτα από όλα, είναι η ιστορία αληθινή; »

«Και της είπα αυτή είναι αλήθεια, δεν μπορώ να το αρνηθώ. Και τότε εκείνη είπε: Λοιπόν, γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο προσβλητικοί; Ε, λοιπόν μόλις συνειδητοποίησα ότι έχω τους καλύτερους γονείς».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share