Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Europa League: Το προφίλ της Μπιλμπάο, αντιπάλου του Παναθηναϊκού!

4 Αυγούστου 2017 14:58
Europa League: Το προφίλ της Μπιλμπάο, αντιπάλου του Παναθηναϊκού!

Μια πανίσχυρη ομάδα, με «σκληρή» έδρα και φιλοσοφία να στηρίζεται σε Βάσκους παίκτες (ή έστω βασκικής καταγωγής) θα βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού στα play offs του Europa League.

Οι Βάσκοι ή αλλιώς Ροχομπλάνκος (ερυρθόλευκοι) συγκαταλέγονται μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ιδρύθηκε το 1898 και έχει στη συλλογή της οκτώ κατακτήσεις πρωταθλήματος και 24 κυπέλλων και δύο Σούπερ Καπ. Έδρα της είναι το περίφημο «Σαν Μαμές» το οποίο έχει το προσωνύμιο «λάκκος των Λεόντων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 16 Διάσημες Ελληνίδες που έκαναν σχέση ή παντρεύτηκαν ζάμπλουτους επιχειρηματίες! (photos)

Είναι ο μοναδικός σύλλογος που αρνείται να βάλει στη φανέλα της το λογότυπο της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ενώ είναι γνωστή η τακτική της να απαρτίζει το ρόστερ αποκλειστικά από Βάσκους ποδοσφαιριστές. Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην έβδομη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ στο κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των ‘’16’’ από την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης. Στο Europa League αποκλείστηκε στους «32» από τον ΑΠΟΕΛ. Ως τώρα δεν έχει κάνει κάποια κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι καθώς στηρίζεται κυρίως στην ανάπτυξη παικτών από τις ακαδημίες. Αντίθετα από το ρόστερ της ομάδας αποχώρησαν οι Ελουστόντο, Ιραϊθόθ και Εράσο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το κλικ μόνο για τολμηρούς: Το θεόρατο σπίτι που μένει η Αθηνά Οικονομάκου με τον σύντροφό της στην Ζάκυνθο! (photos)

Η σημαντικότερη ωστόσο αποχώρηση εντοπίζεται στο τιμόνι της ομάδας καθώς παρελθόν αποτελεί ο γνωστός μας Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι Μπαρτσελόνα. Στη θέση του θα βρίσκεται ο Κούκο Θιγάντα. Ο 50χρονος είχε μέχρι πέρυσι τις τύχες της δεύτερης ομάδας του συλλόγου ενώ στο παρελθόν είχε αναλάβει τις τύχες των Οσασούνα και Χερέθ. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Ινιάκι Γουίλιαμς, Ραούλ Γκαρθία και Λαπόρτ.

Η προϊστορία με ελληνικές ομάδες

1968: Παναθηναϊκός – Μπιλμπάο 0-0, Μπιλμπάο – Παναθηναϊκός 1-0
1989 : ΑΕΚ –Μπιλμπάο 1-0, Μπιλμπάο –ΑΕΚ 2-0

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share