Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Χίλια μπράβο: Δεν κατέβηκε να παίξει με τα Σκόπια η Εθνική Γυναικών Χάντμπολ λόγω... "Macedonia"!

2 Αυγούστου 2017 10:27
Χίλια μπράβο: Δεν κατέβηκε να παίξει με τα Σκόπια η Εθνική Γυναικών Χάντμπολ λόγω...

H Εθνική Γυναικών Κ17 του χάντμπολ αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τον αγώνα κόντρα στην ΠΓΔΜ για το EURO 2017 επειδή οι Σκοπιανές φορούσαν μπλουζάκια με την ονομασία Macedonia και σήμερα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ανακοίνωσε την αποβολή της από την διοργάνωση.

Υπενθυμίζουμε πως η «γαλανόλευκη» δεν κατέβηκε κόντρα στα Σκόπια (διοργανώτρια χώρα) σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ηττήθηκε στα χαρτιά με 10-0. Στη συνέχεια η Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας όλους τους λόγους, όμως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είχε άλλη άποψη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναλυτικές προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για τον Αύγουστο! Τι θα φέρει στα 12 ζώδια ο μήνας και πως θα περάσει το καθένα ξεχωριστά;

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EHF:

«Η ελληνική ομάδα αποχώρησε από το γήπεδο μετά από 32'' αγώνα απέναντι στη γηπεδούχο ομάδα της ΠΓΔΜ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός πως στα ρούχα των προπονητών και του επιτελείου της αντίπαλης ομάδας αναγραφόταν η λέξη Μακεδονία. Μετά από αυτό το γεγονός, ξεκίνησαν διαδικασίες ανάμεσα στην ελληνική ομοσπονδία και την πειθαρχική επιτροπή, η οποία κατέληξε στο γεγονός πως η ελληνική ομάδα ήταν υποχρεωμένη να αγωνιστεί κανονικά, σύμφωνα με της διατάξεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το άρθρο Β.7 του πειθαρχικού κώδικα της EHF, η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε από το υπόλοιπο της διοργάνωσης και σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 14.1 των κανονισμών, η ελληνική ομάδα μηδενίστηκε στους προκριματικούς αγώνες. Επιβλήθηκε παράλληλα πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ στην ΟΧΕ, ενώ μπορεί να καταβληθεί περαιτέρω αποζημίωση. Η επιτροπή δεν αποφάσισε κάποια άλλη κύρωση ή αποβολή της ελληνικής ομάδας, από άλλη διοργάνωση -πέραν της τρέχουσας.

Η ΟΧΕ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην αρχική απόφαση δεδομένου ότι το Euro 2017 βρίσκεται σε εξέλιξη, με οποιαδήποτε προσφυγή όμως να μην έχει ανασταλτικά αποτελέσματα».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share