Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σερένα Γουΐλιαμς: Έχω υποστεί ρατσισμό και απαιτώ ίσες αμοιβές για τις μαύρες αθλήτριες!

1 Αυγούστου 2017 18:02
Σερένα Γουΐλιαμς: Έχω υποστεί ρατσισμό και απαιτώ ίσες αμοιβές για τις μαύρες αθλήτριες!

Η Σερένα Γουίλιαμς, με ένα δυναμικό άρθρο της, κάνει έκκληση για ίσες αμοιβές για τις μαύρες γυναίκες, ενώ αναφέρεται στον ρατσισμό που έχει βιώσει και η ίδια, εντός και εκτός κορτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απίστευτη κοροϊδία του Deal και οι καταγγελίες των παικτών για την απάτη και τα χρήματα που δεν δίνουν! Φωτογραφίες - ντοκουμέντο!

«Το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων πλήττει σκληρότερα τις μαύρες γυναίκες. Μεγαλώνοντας, μου είπαν ότι δεν θα μπορούσα να πετύχω τα όνειρά μου επειδή είμαι γυναίκα και επιπλέον εξαιτίας του χρώματος του δέρματός μου», έγραψε η πρωταθλήτρια του τένις σε άρθρο της στο Fortune.

«Το ζήτημα δεν είναι απλά ότι οι μαύρες γυναίκες έχουν δουλειές με μικρότερες αμοιβές. Κερδίζουν λιγότερα ακόμη και σε τομείς όπως η τεχνολογία, η οικονομία, η διασκέδαση, η δικαιοσύνη και η ιατρική. Κάθε μαύρη γυναίκα που έχει πτυχία πληρώνεται λιγότερο, σε κάθε επίπεδο», τονίζει.


Για κάθε δολάριο που κερδίζουν άνδρες στις ΗΠΑ, οι μαύρες γυναίκες παίρνουν 63 σεντς, 17% λιγότερο από τις λευκές γυναίκες, γράφει. Οι μαύρες γυναίκες πρέπει να δουλέψουν 8 μήνες παραπάνω για να βγάλουν όσα οι άνδρες συνάδελφοί τους σε ένα χρόνο, επισημαίνει ακόμη.

Η ίδια παραδέχεται ότι είναι σε προνομιακή θέση, ως μία από τους πιο πετυχημένους στην ιστορία του αθλητισμού. «Είμαι στη σπάνια θέση να είμαι επιτυχημένη οικονομικά σε σημείο που ξεπερνά τη φαντασία μου. Αλλά το θέμα δεν είμαι εγώ. Είναι τα άλλα 24 εκατ. μαύρων γυναικών στην Αμερική. Αν δεν είχα πιάσει ποτέ ρακέτα, θα ήμουν μία από αυτές», τονίζει. «Είναι πολύ πιο δύσκολο να σπάσει ο κύκλος της φτώχειας, των διακρίσεων, του σεξισμού, από ότι να πετύχεις το ρεκόρ των τίτλων σε Γκραν Σλαμ», συμπληρώνει.

Σημειώνει όμως ότι έχουν δείξει ασέβεια στο πρόσωπό της άνδρες τενίστες και στις πιο επώδυνες στιγμές «έχω δεχθεί ρατσιστικά σχόλια εντός και εκτός κορτ» τα οποία, παρά τη στήριξη των δικών της ανθρώπων, ακόμη την πληγώνουν, παραδέχεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είσαι πάνω από 40 και θέλεις να αδυνατίσεις; Ακολούθησε αυτούς τους κανόνες και θα τα καταφέρεις!

Για να λυθεί αυτό, πρέπει να προσπαθήσουν όλοι, υπογραμμίζει. «Ανδρες, γυναίκες, όλων των χρωμάτων και των φυλών να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό είναι αδικία. Μαύρες γυναίκες, να είστε ατρόμητες. Φωνάξτε για την ίσες αμοιβές», γράφει. «Κάθε φορά που θα το κάνετε, θα διευκολύνετε μία γυναίκα πίσω από εσάς. Πάνω από όλα, να ξέρετε ότι το αξίζετε. Μου πήρε καιρό να το συνειδητοποιήσω αυτό. Αλλά το αξίζουμε όλες. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου εσύ, όταν δεν το κάνει κανένας άλλος», καταλήγει.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share