Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Άρεσε και στο δεύτερο τεστ ο Παναθηναϊκός!

12 Ιουλίου 2017 07:52
Άρεσε και στο δεύτερο τεστ ο Παναθηναϊκός!

Ανεβαίνει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί για ένα ημίχρονο, επικράτησαν 2-1 της Κορτράικ και έδειξαν πως βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Ο Άλτμαν (28’) πέτυχε το παρθενικό του τέρμα, με τον Μολίνς να σκοράρει και αυτός από την άσπρη βούλα. Ο Σεβαλιέ (32’) είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την ομάδα του Αναστασίου.

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Λουντ, που έκανε τα… πάντα στο γήπεδο, ανεβοκατέβαιναν στην πλευρά οι Χουλτ-Κουλιμπαλί που βοηθούσαν αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ο Άλτμαν ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και έδειξε πως θα βοηθήσει. Κενά σε ορισμένα διαστήματα παρουσίασε στην άμυνα το «τριφύλλι».

Έτσι έπαιξε ο Παναθηναϊκός





Με διάταξη 4-4-1-1 παρέταξε τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Κορτράικ ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Βλαχοδήμος ήταν στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Κουλιμπαλί-Κουτρουμπή-Κολοβέτσιο-Χουλτ να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ζέκα και Ρέις οι δύο χαφ, με τους Χατζηγιοβάνη-Λουντ να παίζουν στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Άλτμαν ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μολίνς.

Το ματς

Το πρώτο τέταρτο πέρασε χωρίς να υπάρξει κάτι το ιδιαίτερο. Η Κορτράικ είχε περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να περιμένουν τους αντιπάλους τους στο δικό του μισό προσπαθώντας να κλέψουν μπάλες και να φύγουν στην κόντρα επίθεση. Όταν γινόταν αυτό, οι «πράσινοι» έπαιζαν κυρίως από τα άκρα με τους Χουλτ-Κουλιμπαλί να ανεβαίνουν συνεχώς και να βοηθούν στην ανάπτυξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινάει διήμερο καύσωνα: Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες;


Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με το πρώτο φιλικό παρουσίαζε ορισμένα κενά στην άμυνα και μια ολιγωρία της άμυνας δημιουργήθηκε η πρώτη φάση στο ματς. Ήταν το 19’ όταν ο Σεβαλιέ έφυγε απέναντι από τον Βλαχοδήμο αλλά ο «πράσινος» πορτιέρε τον νίκησε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ομάδας του Ουζουνίδη να απειλήσει, αλλά το φάουλ του Άλτμαν -το οποίο βρήκε και στο τείχος- «έβγαλε» με δυσκολία ο Μπρουζέσε. Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 28’, όμως, ο Ισραηλινός άσος του Παναθηναϊκού πήρε… ρεβάνς από τον τερματοφύλακα της Κορτράικ.



Μετά από ταχύτατη αντεπίθεση, ο Λουντ έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Άλτμαν με πολύ ωραία κεφαλιά, όντας ολομόναχος, έγραψε το 1-0. Η απάντηση των Βέλγων ήταν άμεση, πάντως. Ο Ουαλί έκανε την σέντρα από τα αριστερά, η άμυνα του Παναθηναϊκού... κοιμήθηκε και έχασε τον Σεβαλιέ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να νικήσει τον Βλαχοδήμο (1-1) στο 32’. Το «τριφύλλι», όμως, πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ στο 42ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι του Μολίνς. Παράβαση την οποία είχε κερδίσει ο Κουλιμπαλί από τον Βερμπόμ.



Ο ρυθμός στην επανάληψη δεν ήταν καλός. Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν αρκετά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ουζουνίδης άρχισε να αλλάζει σιγά σιγά πρόσωπα στην ενδεκάδα, περνώντας στο γήπεδο τους Στάικο, Πίσπα, Δώνη, Ευαγγέλου, Στιλ, Τελάντερ, Μολέδο και Ρινάλντι. Οι πολλές αλλαγές είχαν ως συνέπεια οι «πράσινοι» να… ψάχνονται στο χορτάρι και να δίνουν χώρους στους Βέλγους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος με την δήλωση του Σπαλιάρα για τους λαθρομετανάστες: "Χειρότερα εμείς στο Survivor!" (video)



Στο 79’ ο Μπουζούκης απείλησε τελευταία φορά για τον Παναθηναϊκό στο ματς αλλά ο πορτιέρε της Κορτράικ κατάφερε να μπλοκάρει το σουτ του νεαρού άσου με διπλή προσπάθεια και στο 87ο λεπτό ο Στιλ είπε «όχι» σε κοντινή κεφαλιά του Λεπουέν, κρατώντας το 2-1 και την φιλική νίκη για την ομάδα του.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος (65’ Στιλ), Κουλιμπαλί (65’ Τελάντερ), Κουτρουμπής (65’ Μολέδο), Κολοβέτσιος (59’ Ευαγγέλου), Χουλτ (75’ Βέμερ), Ζέκα (59’ Δώνης), Ρέις (74’ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (59’ Στάικος), Λουντ (75’ Εμμανουηλίδης), Άλτμαν (59’ Πίσπας), Μολίνς (65’ Ρινάλντι).

Κορτράικ (Γιάννης Αναστασίου): Μπρουζέσε, Κουμορτζί (83’ Πουίπ), Κοβάσεβιτς, Ρουζό (83’ Βαν Λου), Σεβαλιέ, Στογιάνοβιτς, Βαν ντερ Μπρούγκεν, Λεπουέν (89’ Φρανκότ), Χόσα (29’ Ατζαγκούν), Βερμπόμ, Ουαλί.

Πηγή: sport-fm.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share