Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η Γερμανία κατέκτησε το Confederations Cup!

2 Ιουλίου 2017 23:49
Η Γερμανία κατέκτησε το Confederations Cup!

Με γκολ του άσου της Γκλάντμπαχ Λαρς Στιντλ στο 20ό λεπτό, η Γερμανία νίκησε 1-0 τη Χιλήστον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών της Ρωσίας, που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη και κατάκτησε τον πρώτο τίτλο της Ιστορίας της στη διοργάνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: "Φρενίτιδα" έχει προκαλέσει στην Σκιάθο ο Γιώργος Αγγελόπουλος! - Δείτε τι ετοίμασαν για χάρη του! (Photo)

Τα «πάντσερ» του Λεβ, αν και ουσιαστικά έπαιξαν στο τουρνουά με τη δεύτερη ομάδα τους, πιστοποίησαν την κλάση της «νατσιονάλμανσαφτ» κι απέδειξαν ότι συγκαταλέγονται στα μεγάλα φαβορί για το Μουντιάλ του 2018, όπου θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Αντίθετα, η Χιλή δεν κατόρθωσε να κατακτήσει το τρίτο τρόπαιο σε ισάριθμα χρόνια, μετά τα δύο Copa America το 2015 και το 2016 με αντίπαλο την Αργεντινή.

Η ιστορία του 10ου τελικού γράφτηκε από το λάθος του Ντίας στο 20΄, που επέτρεψε στον Βέρνερ να κλέψει την μπάλα στο ύψος της περιοχής και μπαίνοντας από αριστερά να τη γυρίσει στον Στιντλ, που μόνος απέναντι σε άδεια εστία απλώς την έσπρωξε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι νοτιαμερικανοί άσκησαν πίεση προς το τέλος αλλά δεν κατόρθωσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία των Γερμανών, που ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους. Οσάκις έφτασαν σε θέση βολής, πάντως, ο Τερ Στέγκεν ήταν εκεί για να εμπνεύσει σιγουριά στους συμπαίκτες του αποκρούοντας τις προσπάθειες των Βάργκας στο 74΄, Βιδάλ στο 75΄, Αράνγκις στο 80΄ και Σάντσες στις καθυστερήσεις.

Κι ένα στατιστικό ενδεικτικό της γερμανικής «δεξαμενής»: ο μέσος όρος ηλικίας της αρχικής ενδεκάδας τους ήταν μόλις δύο χρόνια μεγαλύτερος από εκείνον της ομάδα των Ελπίδων τους που κατάκτησε πριν από δύο ημέρες στην Πολωνία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ήταν 24 χρόνια και 244 ημέρες έναντι 22 χρόνων και 275 ημερών!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βιδάλ, Βάργκας, Χάρα, Μπράβο - Κίμιχ, Ρούντι, Τσαν

ΧΙΛΗ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας (53΄ Βαλένσια), Αράνγκις (81΄ Σαγάλ), Πάμπλο Ερνάντες, Βιδάλ, Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (81΄ Πουτς).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόαχιμ Λεβ): Τερ Στέγκεν, Κίμιχ, Γκίντερ, Μουστάφι, Ρίντιγκερ, Χέκτορ, Ρούντι, Γκορέτσκα (90΄+1 Ζίλε), Στιντλ, Ντράξλερ, Βέρνερ (79΄ Τσαν).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share