Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Πανηγύρισε την νίκη της ομάδας του διασχίζοντας όλη τη χώρα με ποδήλατο! (Photo)

19 Ιουνίου 2017 18:17
Απίστευτο: Πανηγύρισε την νίκη της ομάδας του διασχίζοντας όλη τη χώρα με ποδήλατο! (Photo)

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα το μακρινό 1996 προ του αγώνα του Παναθηναϊκού στην έδρα της Πόρτο είχε υποσχεθεί «πως αν κερδίσουμε θα γυρίσω κολυμπώντας στην Αθήνα».

Το επόμενο βράδυ με γκολ του Δημήτρη Μάρκου ο ΠΑΟ νίκησε στο «Ντραγκάο». Όμως, ο Αργεντινός μπήκε κανονικά στο αεροπλάνο.

Στα τέλη του περασμένου Απρίλη, η Κροτόνε πανηγύρισε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη (2-1 στην έδρα της Κιέβο Βερόνα) και διατήρησε ζωντανές τις ελάχιστες (τότε) ελπίδες της για την παραμονή με τον προπονητή της ομάδας Ντάβιντε Νίκολα να προκαλεί τους παίκτες του στα αποδυτήρια λέγοντας τους: «Κερδίστε την παραμονή κι εγώ θα πάω με το ποδήλατο από το Κροτόνε (στο νότο της Ιταλίας) στο Βιγκόνε (στο Βορρά κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκάλυψη: Αρκετά σοβαρός ο τραυματισμός του Κωνσταντίνου Βασάλου! Αποχωρεί από τον Άγιο Δομίνικο;

Με την Κροτόνε να έχει μόλις τρεις νίκες μέχρι τότε ελάχιστοι πίστευαν ότι η ομάδα μπορεί να σωθεί, αλλά οι παίκτες του Νίκολα έκαναν 6 νίκες στα τελευταία ματς και επικρατώντας με 3-1 της Λάτσιο (σε συνδυασμό με την ήττα της Νάπολι) πέτυχαν το… ακατόρθωτο κερδίζοντας την παραμονή.

Πολλοί αμφέβαλλαν ότι ο Νίκολα θα υλοποιούσε την υπόσχεση του, αλλά στις 10 Ιουνίου ο 44χρονος τεχνικός μαζί με μια ομάδα φίλων του και μετά από 9 ημέρες έφτασε στη γενέτειρα του το Βιγκόνε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρώτος μεγάλος καύσωνας του καλοκαιριού: Πλησιάζει 40αρια ο καιρός το Σαββατοκύριακο!

«Αν είμαι κουρασμένος; Ακόμη δεν νιώθω κάποιο ιδιαίτερο πόνο… Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι, ένα παραμύθι. Ίσως από αύριο βγει η κούραση, όμως σημασία έχει ότι πέτυχα το στόχο μου», είπε λίγο μετά την άφιξη του στο Βιγκόνε Νίκολα ο οποίος πριν από τρία χρόνια έχασε τον 14 γιο του, όταν τον παρέσυρε λεωφορείο ενώ οδηγούσε το ποδήλατο του!

«Κράτησα την υπόσχεση μου και με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων τραβήξαμε και την προσοχή του κόσμου στο θέμα της ασφάλειας στους δρόμους», πρόσθεσε με νόημα ο Νίκολα ο οποίος μαζί με τους συνοδοιπόρους αποθεώνονταν από κάθε πόλη που περνούσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share