Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άγιαξ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δύο θρύλοι στον τελικό του Europa League! (videos)

12 Μαΐου 2017 07:33
Άγιαξ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δύο θρύλοι στον τελικό του Europa League! (videos)

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και το ζευγάρι του τελικού του Europa League θα είναι αυτό ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στον Άγιαξ.

Από την περασμένη Πέμπτη το 4-1 της ολλανδικής ομάδας επί της Λιόν και η νίκη των «μπέμπηδων» στο Βίγκο επί της Θέλτα (1-0) είχαν λίγο πολύ «ξεκαθαρίσει το τοπίο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Στις ρεβάνς δεν αλλάξε κάτι, παρά το γεγονός οι δύο φιναλίστ πήραν προκρίσεις-θρίλερ. Η ήττα του «Αίαντα» από τους Γάλλους με 1-3 χάρισε στους «λιονέ» τη νίκη γοήτρου, αλλά οι Γάλλοι έχασαν πολλές ευκαιρίες στο φινάλε για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Στο «Ολντ Τράφορντ» το γρήγορο γκολ του Φελαϊνί έστειλε το συγκρότημα του Ζοζέ Μουρίνιο στον τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στην «Friends Arena» της Στοκχόλμης στις 24 Μαΐου. Μέχρι το 85΄ η Γιουνάιτεντ είχε το «πάνω χέρι» στο ματς, ωστόσο, οι Ισπανοί ισοφάρισαν με τον Ρονκάλια και στις καθυστερήσεις έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Γκουϊντέτι για να πάρουν μία ιστορική πρόκριση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου;

Το νεανικό ολλανδικό συγκρότημα επιστρέφει στον τελικό της δεύτερης τη τάξης διοργάνωσης της UEFA, το Europa League, μετά από 25 χρόνια. Το 1992 σε διπλούς τελικούς με την Τορίνο ο Αγιαξ είχε πανηγυρίσει το τρόπαιο του-τότε- Κυπέλλου UEFA (2-2 εκτός έδρας, 0-0 στο Αμστερνταμ), το μοναδικό που έχει στην τροπαιοθήκη του μέχρι τώρα.

Αντίθετα οι «κόκκινοι διάβολοι», θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην Ιστορία τους, καθώς μιλάμε για μία ομάδα με συνεχείς παρουσίες στο Champions League και παλαιότερα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Манчестер Юнайтед 1:0 Сельта | Гол Феллайни от Обзоры футбольных матчей на Rutube.

Лион - Аякс 3:1. Обзор матча. Лига Европы 2016/17. 1/2 финала. Ответный матч. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share