Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Champions League: Τρομοκρατικό χτύπημα της Μονακό στο Ντόρτμουντ!

13 Απριλίου 2017 07:00
Champions League: Τρομοκρατικό χτύπημα της Μονακό στο Ντόρτμουντ!

Τρελαίνει κόσμο η ομαδάρα του Ζαρντίμ!

Παρότι… δεν βγήκε για το δεύτερο ημίχρονο, επιλέγοντας (ως συνήθως) να… διδάξει πώς παίζεται η κόντρα επίθεση, η Μονακό πέρασε με 3-2 από τη Βεστφαλία, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League απέναντι στην Ντόρτμουντ!

Οι Γερμανοί, σαφώς επηρεασμένοι από τη βομβιστική επίθεση στο πούλμαν τους και φυσικά, τον τραυματισμό του Μπάρτρα, δεν… προλάβαιναν στο πρώτο 45λεπτο τους «αφηνιασμένους» Μονεγάσκους, που έκαναν… πάρτι από τη μέση και μπροστά, με τον Εμπαπέ να αποδυκνείει (για πολλοστή φορά) γιατί θεωρείται το… next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!

Ο πιτσιρικάς, πάντως, όταν ανοίγει το σκορ, στο 19', είναι σε θέση οφσάιντ, ενώ, τρία λεπτά νωρίτερα, στο 16', το πέναλτι που κερδίζει από τον Παπασταθόπουλο είναι ολίγον τι… μαϊμού. Ο Φαμπίνιο, ωστόσο, αστόχησε από τα 11 βήματα, στέλνοντας την μπάλα άουτ (τραγική η εκτέλεσή του), καθυστερώντας, για λίγο, το 1-0 της γαλλικής ομάδας. Η τελευταία, στο 35', έπειτα από ακόμη μία επέλαση από αριστερά και ένα τεράστιο κενό στη γερμανική άμυνα, διπλασίασε τα τέρματά της, με το πρώτο της αυτογκόλ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έπειτα από… καρφωτή κεφαλιά του Μπέντερ!

Στο δεύτερο 45λεπτο και με την είσοδο στον αγώνα των Νούρι Σαχίν και Πούλισιτς, η Ντόρτμουντ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, πιάνοντας τη Μονακό από τον… λαιμό! Πίσω, όμως, ήταν… Παναγιά βοήθα. Έτσι, μπορεί να μείωσε στο 57' με τον Ντεμπελέ, αλλά… ξέχασε τον Εμπαπέ! Στο 79', τρία λεπτά μετά την ανεπανάληπτη ευκαιρία του Φαλκάο, ο 18χρονος Γάλλος εκμεταλλεύτηκε το νέο κενό στην άμυνα των Βεστφαλών, που είχαν ανέβει όλοι μπροστά για την ισοφάριση και με ένα «αλήτικο» πλασέ, έκανε το 3-1!

Οι γηπεδούχοι, πάντως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με τον Καγκάουα να μειώνει εκ νέου στο… γκολ, στο 84', έκαναν θρίλερ το φινάλε της αναμέτρησης. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, μάλιστα, ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε τρομερή ευκαιρία για το 3-3, στέλνοντας με εξ επαφής κεφαλιά την μπάλα άουτ! Το 2-3, όμως, παρέμεινε ως το τέλος και η ομάδα του Πριγκιπάτου είναι, πια, με το 1,5 πόδι στα ημιτελικά του Champions League, συνεχίζοντας να… χαζεύει όλη την Ευρώπη!

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπέντερ (46' Νούρι Σαχίν), Γκίντερ, Σμέλτσερ (46' Πούλισιτς), Βάιγκλ, Καγκάουα, Ουσμάν Ντεμπελέ, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ομπαμεγιάνγκ.

ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Αλμαμί Τουρέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Ράγκι, Φαμπίνιο, Ζοάο Μιράντα, Μπερνάρντο Σίλβα, Λεμάρ, Εμπαπέ, Φαλκάο (85' Ζερμέν).

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share