Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σοκ: Να ποιοι κρύβονται από πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Ντόρτμουντ!

12 Απριλίου 2017 11:30
Σοκ: Να ποιοι κρύβονται από πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Ντόρτμουντ!

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες από την γερμανική αστυνομία για το χτύπημα στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ.

Σύμφωνα με έκθεση των γερμανικών αρχών, γίνονται έρευνες για πιθανή σύνδεση της έκρηξης με το Ισλαμικό Κράτος.

Οι δύο οπές που εντοπίστηκαν στο πούλμαν που μετέφερε την ομάδα και παραπέμπουν σε χρήση όπλων, αλλά και η επιστολή που βρέθηκε και δείχνει ότι η χθεσινή βομβιστική επίθεση έχει την σφραγίδα Ισλαμιστών, είναι τα δύο στοιχεία στα οποία επικεντρώνει την έρευνά της η γερμανική αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτες εικόνες: "Βυθισμένη" στην ομίχλη η πόλη των Ιωαννίνων!

«Στο όνομα του Αλλάχ, πανάγαθος, πανάγαθος....», γράφει η επίμαχη επιστολή που βρέθηκε μέσα στο πούλμαν δείχνοντας ότι η επίθεση φέρει την σφραγίδα ισλαμιστών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung».

Η επιστολή αυτή κάνει επίσης αναφορά στην επίθεση που έγινε στην αγορά του Βερολίνου τα Χριστούγεννα και επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι τα γερμανικά μαχητικά «Tornados» συμμετείχαν στην δολοφονία Μουσουλμάνων στο χαλιφάτο του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Η επιστολή που δεν έχει υπογραφή, αναφέρει επίσης ότι αθλητές και άλλες διασημότητες στη Γερμανία και σε άλλες χώρες σταυροφόρων είναι στη «λίστα θανάτου» του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό ισχύει έως ότου αποσυρθούν τα γερμανικά Tornados και κλείσει η αμερικανική αεροπορική βάση στο Ράμσταιν .

Ήδη από τα ξημερώματα ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της αστυνομίας χτενίζουν την περιοχή όπου έγινε η τριπλή βομβιστική επίθεση, αλλά και το ίδιο το πούλμαν που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα στο γήπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στην Λαμία: Γύρισε σπίτι από την εκκλησία και βρήκε τον άνδρα της...

Η εισαγγελέας Σάντρα Λύκε αρκέστηκε να πει ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και επιβεβαίωσε ότι στον τόπο της έκρηξης βρέθηκε μία επιστολή, με το οποίο κάποιος ή κάποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης, σημείωσε ωστόσο ότι εξετάζεται η αυθεντικότητά του. Ο αστυνομικός διευθυντής του Ντόρτμουντ Γκρέγκορ Λάνγκε ανέφερε ότι επρόκειτο για συντομευμένη ενέργεια εναντίον της ομάδας αλλά δεν αποκάλυψε στοιχεία των ερευνών.

«Χρησιμοποιήσαμε ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και «χτενίσαμε» την περιοχή από αέρος για άλλη εκρηκτική ύλη και αποφασίσαμε εξ αρχής να μην αποκλείσουμε καμιά εκδοχή» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δώστε προσοχή: 9 αδιάψευστα σημάδια του υπερβολικού στρες που μπορεί να αγνοείτε!

Τροφή για διαφορές εικασίες δίνει ωστόσο ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν οι δράστες. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», η σωστή στιγμή που ενεργοποιήθηκαν οι τρεις βόμβες εναντίον οχήματος που βρισκόταν εν κινήσει παραπέμπει σε ανθρώπους αδίστακτους με εμπειρία στην κατασκευή, συνδεσμολογία και ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού και καλή γνώση του χώρου και της διαδρομής που θα ακολουθούσε το πούλμαν. Πάντως οι εκρήξεις, που ήταν ιδιαίτερα ισχυρές, φανερώνουν πρόθεση και αποφασιστικότητα των δραστών να τραυματίσουν, ακόμη και να σκοτώσουν τους παίκτες. Η αστυνομία αλλά και αυτόπτες μάρτυρες δεν επιβεβαιώνουν προς το παρόν την εκδοχή ότι εκτός από τις τρεις εκρηκτικές ύλες οι δράστες χρησιμοποίησαν και όπλα.

Δύο τρύπες που οδηγούν σε αυτήν τη υπόθεση εντοπίστηκαν στο πούλμαν, η μία στην πίσω πόρτα και η άλλη στο παράθυρο, κοντά στη θέση του βαριά τραυματισμένου αμυντικού Μαρκ Μπάρτρα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share