Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιατί είναι απίθανο να ξαναβρεθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας απευθείας στους ομίλους του Champions League

6 Απριλίου 2017 11:32
Γιατί είναι απίθανο να ξαναβρεθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας απευθείας στους ομίλους του Champions League

Σε άπιαστο όνειρο μετατρέπεται για την Ελλάδα το να ξαναδεί τον πρωταθλητή της απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο (άριστος γνώστης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων) Ανδρέας Δημάτος εξήγησε τη λεπτομέρεια στον νέο τρόπο διεξαγωγής που καθιστά μάλλον απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σημείωσε, δε, ότι μια ακόμα αρνητική επίπτωση για τις ελληνικές ομάδες που θα παίζουν στην Ευρώπη, είναι το ότι θα ξεκινούν πλέον τρεις εξ αυτών από τα μέσα Ιουλίου -αντί για μια που ήταν μέχρι σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γονείς τεράστια προσοχή! Νέα τρέλα στο διαδίκτυο βάζει τα παιδιά σε κίνδυνο!

Αναλυτικά η ανάρτηση του διευθυντή επικοινωνίας της ΑΕΚ

«Διάβασα όλες αυτές τις μέρες τις αναλύσεις πολύ καλών συναδέλφων για το νέο φορμάτ των Κυπέλλων Ευρώπης τη νέα τριετία, 2018-21. Υπάρχει ένα λεπτό σημείο στο νέο φορμάτ, μία μικρή λεπτομέρεια, που δεν ευνοεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια αυτή η λεπτομέρεια καθιστά μάλλον απαγορευτικό το ενδεχόμενο να δούμε ξανά τον πρωταθλητή Ελλάδας απευθείας στους ομίλους του Champions League!

Ποια είναι αυτή η μικρή λεπτομέρεια; Είναι πλέον γνωστό ότι απευθείας θέση στους ομίλους του Champions League υπάρχει μόνο για τις δέκα πρώτες χώρες στη βαθμολογία της UEFA, έναντι δώδεκα που ήταν με το παλιό φορμάτ. Και πάντα υπάρχουν τα γνωστά αλλά...

Με δεδομένο ότι απευθείας θέση στους ομίλους έχει και ο κάτοχος του τροπαίου, μπορεί να πάει απευθείας στους ομίλους και ο πρωταθλητής της 11ης χώρας στη βαθμολογία αφού σχεδόν πάντα ο κάτοχος του Champions League έχει ταυτόχρονα και εισιτήριο από το πρωτάθλημα της χώρας του.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το ίδιο θα ίσχυε και με τον κάτοχο του Europa League (έχει και αυτός απευθείας εισιτήριο), οπότε θα μπορούσε να ευνοηθεί και η πρωταθλήτρια ομάδα της 12ης χώρας στη βαθμολογία της UEFA.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδαμε την πρεμιέρα του νέου Prison Break και σας... αποκαλύπτουμε!

Και η Ελλάδα έχει πιθανότητες να διεκδικήσει εκ νέου τη δωδέκατη θέση στη βαθμολογία της UEFA. Για παράδειγμα του χρόνου ξεκινώντας από τη 14η θέση θα έπρεπε να ξεπεράσει Ελβετία και Τσεχία και μάλιστα με μικρές διαφορές. Την 11η Ολλανδία, όμως, δεν μπορεί να την βάλει από κάτω... Η 11η θέση είναι πολύ πιο μακρινή για τη χώρα μας, κάτι που αποδεικνύεται από τη σειρά των τελευταίων ετών!

Και φτάνουμε στο λεπτό σημείο που προαναφέραμε. Το... μπόνους από τον κάτοχο του Europa League (αν δηλαδή έχει ταυτόχρονα απευθείας εισιτήριο στους ομίλους του Champions League και από το πρωτάθλημα της χώρας του) δεν πηγαίνει στον πρωταθλητή της 12ης χώρας στη βαθμολογία της UEFA (οπότε θα υπήρχε ένα σημαντικό παράθυρο για τη χώρα μας), αλλά στην τρίτη ομάδα της βαθμολογίας της πέμπτης χώρας προκειμένου προφανώς να καλυφθεί το... χάντικαπ των τεσσάρων απευθείας εισιτηρίων που έχουν οι τέσσερις πρώτες χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας μέσα από τα "μάτια" του Athensmagazine.gr!

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια είναι που δυσκολεύει πάρα πολύ πλέον την κατάσταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μία ακόμα παράμετρος. Με το νυν φορμάτ (τελευταία του σεζόν η επόμενη) οι τέσσερις από τις πέντε ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου. Μόνο ο τελευταίος των πλέι οφ θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου.

Mε το νέο φορμάτ η 14η Ελλάδα (συγκρίνοντας τα δεδομένα με την ίδια θέση στη βαθμολογία της UEFA) θα έχει δύο ομάδες (πρωταθλητή και κυπελλούχο) να ξεκινούν από τα τέλη Ιουλίου και τρεις αντί για μία με ξεκίνημα στα μέσα Ιουλίου.

Αυτές οι δύο λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά και επιβαρύνουν, κατά την ταπεινή μου άποψη, την κατάσταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο ως προς την επόμενη τριετία μετά από τις αλλαγές που αποφάσισε η UEFA».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share