Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μίλησε κανείς; Εμφατικό διπλό του Παναθηναϊκού στην Μπασκόνια και πάει για πλεονέκτημα!

23 Μαρτίου 2017 23:52
Μίλησε κανείς; Εμφατικό διπλό του Παναθηναϊκού στην Μπασκόνια και πάει για πλεονέκτημα!

Έπαιξε σαν Εξάστερος! Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις στη Βιτόρια και παρότι αγχώθηκε στο τέλος, επικράτησε 72-63 της Μπασκόνια και… βλέπει τετράδα!

Όταν ζορίζει το πράμα, ο Παναθηναϊκός δείχνει τα αστέρια του. Στον «τελικό» της Βιτόρια, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, επικράτησε 72-63 της Μπασκόνια και βλέπει… τετράδα. Στο 17-11 το ρεκόρ του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, έπιασε την Φενέρ στην τέταρτη θέση και είναι για τα καλά στο κόλπο του πλεονεκτήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο "καυτή" ξανθιά του Deal κατατρόπωσε τον τραπεζίτη και μάγεψε το ανδρικό κοινό! (video)

Έφτασε μέχρι και στους 22 πόντους διαφορά ο Παναθηναϊκός, που για τρία δεκάλεπτα έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ αλλά αγχώθηκε λίγο στο φινάλε. Κάπου εκεί όμως μίλησε ο Τζέιμς (11 π., 3 ασίστ) με δύο μεγάλα σουτ! Κορυφαίος για τους «πράσινους» ο Σίνγκλετον με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ, βοήθησε πολύ και ο Γκιστ, ενώ ο Καλάθης ήταν εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι (8 πόντους και 8 ασίστ). Χάνγκα, Μπάντιντζερ και Φόιγκτμαν το πάλεψαν από τους γηπεδούχους.



Το ματς

Ο Γκιστ έδωσε σκορ στην αναμέτρηση και ο Σίνγκλετον έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του. Ο Σενγκέλια μείωσε σε 4-2 για να απαντήσει ο Καλάθης με καλάθι και φάουλ. Ο Σενγκέλια πάλευε… μόνος του στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά δεν έφτανε. Παρότι μείωσε σε 7-4, οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα, είχαν εγκλωβίσει τους Χάνγκα και Λάρκιν, ενώ επιθετικά δεν δυσκολευόντουσαν να βρουν λύσεις και να ανοίγουν συνεχώς τη διαφορά. Με επιμέρους έντεκα μηδέν δε, βρέθηκαν 14 πόντους μπροστά (4-18) δυόμιση λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Χάνγκα μείωσε σε 18-6 αλλά τα διαδοχικά τρίποντα από Σίνγκλετον και Γκάμπριελ έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο +18 (6-24).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Με ποιον πίνει καφέ η... πρώην κυρία Κυριακού! (Photo)

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε καταφέρει να περιορίσει τα ατού της Μπασκόνια, την είχε κρατήσει στους 6 πόντους στην πρώτη περίοδο, ενώ επιθετικά ήταν εξαιρετικός. Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με ένα τρίποντο του Λάρκιν αλλά ο Τζέιμς απάντησε κατευθείαν. Ο Χάνγκα με πέντε σερί πόντους μείωσε το σκορ (14-27), αλλά ο Παππάς έστειλε τη διαφορά ξανά στους 15. Ο Λάρκιν είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και με δύο δίποντα κατέβασε ξανά το σκορ (18-29), αλλά ο Παππάς σκόραρε ξανά με νέο λέι απ και λίγο αργότερα ο Τζέιμς ανάγκασε τον Σίτο Αλόνσο να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Λαπροβίτολα με τρίποντο έριξε τη διαφορά στους δώδεκα, αλλά Σίνγκλετον και Καλάθης με τέσσερις πόντους συνολικά έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο ημίχρονο με 16 πόντους διαφορά (21-37).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο - ντοκουμέντο: Να ποιος παίκτης θα αποχωρήσει από το Survivor απόψε! (Video)

Ο Παναθηναϊκός είχε κάνει τη μισή δουλειά. Είχε βάλει γερές βάσεις (βρισκόταν στο +16) και καλούνταν να διαχειριστεί τη διαφορά. Ο Σίνγκλετον δευτερόλεπτα μετά την επανέναρξη με σουτ από τα 6,5 μέτρα άνοιξε κι άλλο τη διαφορά με τον Ντιοπ να απαντάει με δύο βολές. Οι «πράσινοι» είχαν συμπληρώσει νωρίς-νωρίς τέσσερα ομαδικά φάουλ, αλλά αυτό δεν τους εμπόδιζε να συνεχίσουν την εξαιρετική τους άμυνα. Μάλιστα, μετά το πέρας τρεισήμισι λεπτών ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους είκοσι (23-44) και λίγο αργότερα στο +22 (25-47). Μπάντιντζερ και Σενγκέλια προσπάθησαν να κρατήσουν τη Μπασκόνια, θεωρητικά μέσα στο ματς, με τον Γκιστ να απαντάει και να κρατάει τον Παναθηναϊκό στους είκοσι πόντους. Το ματς πήγαινε κατά αυτόν τον τρόπο, η διαφορά… ανεβοκατέβαινε, με τον Χάγκα δέκα δεύτερα πριν το φινάλε να την ρίχνει στους 14. Ωστόσο, ο Γκάμπριελ με «κρύο αίμα» απάντησε με τρίποντο, κρατώντας τους «πράσινους» στο +17 (37-54).

Τα δεκάλεπτα: 6-24, 21-37, 37-54, 63-72

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share