Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Euroleague: Με νίκη αλά... 2012 πέρασε από το Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

22 Μαρτίου 2017 22:07
Euroleague: Με νίκη αλά... 2012 πέρασε από το Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Στα θρίλερ… Θρύλος! Ο Ολυμπιακός πήγε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι, αλλά κατάφερε να βγει στον αφρό και να περάσει με 66-64 από το Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στην παράταση αγκαλιάζοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Γιώργος Πρίντεζης με καλάθι που θύμισε απίστευτα το νικητήριο του τελικού του 2012 στην Πόλη έκρινε τον αγώνα. Κορυφαίοι, δίπλα του, ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με 17 και ο Δημήτρης Αγραβάνης με 16 πόντους.

Διπρόσωποι οι «ερυθρόλευκοι», όπως και στο ματς με τη Γαλατάσαραϊ. Έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κρατώντας στους 17 πόντους τους γηπεδούχους και έχτισαν διαφορά 13 πόντων (17-30), αλλά είχαν ένα καταστροφικό οκτάλεπτο μεταξύ τρίτης και τέταρτης περιόδου δεχόμενοι ένα 18-0 και βρέθηκαν από το 32-42 στο 50-42. Εκεί τους κράτησε ζωντανούς ο Αγραβάνης με έντεκα σερί πόντους, μέχρι να «καθαρίσει» στο φινάλε ο Πρίντεζης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συμβαίνει με τους Έλληνες που βρίσκονται στο Λονδίνο μετά την επίθεση!



Υποθήκη νίκης από ημίχρονο

Γκριν, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ ήταν οι πρώτες επιλογές του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που κράτησε στον πάγκο τον Σπανούλη. Η απουσία του αρχηγού δεν επηρέασε στο ελάχιστο τους πρωταθλητές, που βρήκαν νωρίς μακρινά σουτ από Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μάντζαρη, αλλά και αιφνιδιασμούς τον Γκριν ξεφεύγοντας με οκτώ (7-15). Όλα όμως άρχιζαν από την άμυνα, που είχε βραχυκυκλώσει τελείως τους γηπεδούχους οδηγώντας τους σε εννιά λάθη στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Την ώρα που οι Πειραιώτες έπαιρναν πράγματα από Αγραβάνη και Γιανγκ φτάνοντας στο +13 (11-24), ο Ερυθρός Αστέρας έμοιαζε να περιμένει τα πάντα από τον Τζένκινς. Δύο βολές του Γκριν και ένα καλάθι του Παπανικολάου στην εκπνοή έστειλαν τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια με ένα γερό θεμέλιο νίκης (17-30). Μάλιστα οι 17 πόντοι στο ημίχρονο αποτέλεσαν αρνητικό ρεκόρ για το σερβικό σύλλογο στην Ευρωλίγκα (προηγούμενο οι 20) και δεύτερη καλύτερη επίδοση για την άμυνα του Ολυμπιακού (μετά τους 9 της Σιένα στα play offs του 2011).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Με ποιον πίνει καφέ η... πρώην κυρία Κυριακού! (Photo)

Εφιάλτης α λα Γαλατά

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε συμπτώματα… Γαλατάσαραϊ στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου και δεχόμενος σε τριάμισι λεπτά όσους πόντους δεν είχε δεχτεί στο πρώτο και το δεύτερο δεκάλεπτο ξεχωριστά είδε τους γηπεδούχους να πλησιάζουν στους τέσσερις (28-32). Ο Παπανικολάου με πέντε προσωπικούς πόντους και ένα κλέψιμο πρόσφερε ανάσες στην ομάδα του που αποσπάστηκε με έντεκα (28-39), αλλά δεν έκοψε τη φόρα των γηπεδούχων. Γουόλτερς και Σιμόνοβιτς άρχισαν να «πυροβολούν» από μακριά, ο Ολυμπιακός έκανε κακές επιλογές στην επίθεση και αιμορραγούσε στην άμυνα. Έτσι βρέθηκε πίσω στο σκορ, 43-42, στο τέλος της τρίτης περιόδου όπου δέχτηκε συνολικά 26 πόντους έχοντας παθητικό μόλις 17 σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Οι Πειραιώτες έχασαν το δρόμο προς το καλάθι για επτάμισι αγωνιστικά λεπτά και δεχόμενοι ένα 18-0 είδαν τον Ερυθρό Αστέρα να φτάνει στο 50-42 στα μισά της τελευταίας περιόδου. Δύο τρίποντα, ένα γκολ-φάουλ και δύο ακόμη βολές του Αγραβάνη, που έκανε το ματς της ζωής του, κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό (53-53). Γκούντουριτς και Πρίντεζης πέτυχαν από ένα μεγάλο σουτ (56-56) και το τρίποντο του Μάντζαρη στην εκπνοή βρήκε σίδερο οδηγώντας τις δύο ομάδες σε παράταση.

Δείτε επίσης: Τραγική ειρωνεία στο έγκλημα της Μεσσήνης με τον πατέρα που σκότωσε την 10χρονη κόρη του! Τι είχε συμβεί 4 χρόνια πριν;



Θρίλερ μέχρι τέλους

Το γκολ-φάουλ του ακούραστου Παπανικολάου έδωσε προβάδισμα (61-62), αλλά η εκατέρωθεν νευρικότητα και αστοχία κρατούσε το ματς στην κόψη του ξυραφιού (64-64). Τα βήματα του Σπανούλη στα 38’’ πριν το τέλος έδωσαν κατοχή στους γηπεδούχους, αλλά η καλή άμυνα του Παπαπέτρου οδήγησε σε λάθος τον Γκούντουριτς χαρίζοντας τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα στον Ολυμπιακό. Ο Πρίντεζης με πεταχτάρι α λα Κωνσταντινούπολη στα 3,2’’ χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό και το ουσιαστικά πλεονέκτημα έδρας.

Δεκάλεπτα: 9-17, 17-30, 43-42, 58-58, πρτ. 64-66.

Ερ. Αστέρας (Ράντονιτς): Γουόλτερς, Τόμπσον, Ντάνγκουμπιτς, Μίτροβιτς, Λάζιτς, Ντόντριτς, Σιμόνοβιτς, Ρακίτσεβιτς, Τζένκινς, Γκούντουριτς, Κούζμιτς, Μπιέλιτσα.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αθηναίου.

Διαιτητές: Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία), Γκαρσία Γκονζάλεθ (Ισπανία), και Αμίτ Μπαλάκ (Ισραήλ).

Πηγή: sport-fm.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share