Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τραγικός ο Ολυμπιακός κόντρα στην Εφές! Ηχηρό καμπανάκι

25 Σεπτεμβρίου 2016
Τραγικός ο Ολυμπιακός κόντρα στην Εφές! Ηχηρό καμπανάκι

Πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Ολυμπιακός. Όντας τραγικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχοντας ουσιαστιά μόνο «εκλάμψεις», οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν ήττα-μάθημα από την Αναντολού Εφές με σκορ 86-79.

Οι Πειραιώτες έκαναν πολλά λάθη -ειδικά μέχρι το 30'- είχαν... άπειρα κενά στα μετόπισθεν, ενώ δεν μπορούσαν ουσιαστικά να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Τούρκων που σκόραραν όπως και όποτε ήθελαν, φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους 22 (74-52).

Διασώθηκε ο Λοτζέσκι (14π.) ο οποίος με τα τρίποντά του μετρίασε το εύρος της ήττας, λειτούργησε το πλάνο με τον Αγραβάνη στο «5» που έδειξε διάθεση και βοήθησε στο να βγουν κάποιες -ελάχιστες- άμυνες, ενώ από 'κει και πέρα το... χάος, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να μην μπαίνουν στο «νόημα» της αναμέτρησης. Εκπληκτικός ο Ερτέλ, από κοντά και οι Τόμας-Μπράουν που ξεχώρισαν από πλευράς Τούρκων.

Το ματς

Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Μπιρτς ήταν η αρχική πεντάδα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μπήκε χωρίς συγκέντρωση στον αγώνα και βρέθηκε να χάνε 8-1 στο πρώτο δίλπεοτ, ενώ «λαβώθηκε» με δύο φάουλ ο Μάντζαρης. Ο Γκριν πέρασε στο ματς, αλλά οι Πειραιώτες δεν συνέρχονταν. Έκαναν πολλά λάθη, ήταν άστοχοι (ξεκίνησαν με 0/5 σουτ), είχαν πολύ κακές επιστροφές στην άμυνα και η Εφές έστηνε… πάρτι για το υπέρ της 12-2. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έδειχναν «ματιασμένοι», με τους Τούρκους να το εκμεταλλεύονται και ουσιαστικά χωρίς κόπο –με τους Αμερικανούς τους σε καλό βράδυ- έφτασαν στο 21-9. Με τους Σπανούλη-Χάκετ στο παρκέ, οι πρωταθλητές επιχείρησαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα (είχαν κάνει από νωρίς 8 λάθη!) και κατάφεραν εν τέλει με βολές και 2-3 καλές άμυνες να μειώσουν τη διαφορά στους έξι, 24-18 στο 10’.



Ο Ολυμπιακός ήταν κυριολεκτικά τραγικός, όσο κι αν ο Σφαιρόπουλος άλλαζε συνεχώς πρόσωπα και σχήματα μπας και διοθρώσει τα κακώς κείμενα. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο (ακόμα και σε φαινομενικά εύκολες πάσες), δεν γυρνούσαν… ποτέ πίσω, η άμυνα ήταν εντελώς ευάλωτη και κάπως έτσι η Εφές κυριαρχούσε, τρέχοντας επιμέρους σκορ 11-0 και φτάνοντας εκ νέου σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά, 35-18. Μπορεί Σπανούλης και Λοτζέσκι να έδωσαν προς στιγμήν λύσεις στο σκοράρισμα (με back to back τρίποντα), όμως οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν με ΤΙΠΟΤΑ να βγάλουν μια άμυνα (είτε κοντά στη ρακέτα, είτε μακριά). Ενδεικτικό της κατάστασης πως έχαναν κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ, με την Εφές να μετρά ήδη 10 επιθετικά. Είτε ήταν ο Γιανγκ στην πεντάδα, είτε ο Μπριτς, είτε ο Αγραβάνης, είτε ο Μιλουτίνοφ. Φυσιολογικά, λοιπόν, και δια χειρός Ερτέλ-Τόμας, οι φιλοξενούμενοι έφευγαν με 19 πόντους στο 16’ (43-24), αφού δεν λειτουργούσε τίποτα και κανείς για τον Ολυμπιακό. Για 2-3’ είναι αλήθεια πως οι πρωταθλητές έδειξαν… κάποια διάθεση, μείωσαν στους 12 (45-33), αλλά η αποκαρδιωτική εικόνα του επανήλθε στο προσκήνιο, με την τουρκική ομάδα να πατάει ξανά γκάζι και να διαμορφώνει το υπέρ της 50-33 στο 20’, απέναντι στους πολύ κακούς πρωταθλητές.



Σφυγμό έβγαλε ο Ολυμπιακός στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους (αν και δεν κράτησε για πολύ). Με άμυνα που «έπνιξε» την Εφές και με ευστοχία από τα 6,75 (των Μάντζαρη-Παπανικολάου), οι Πειραιώτες έδειξαν τον καλό τους εαυτό, ρίχνοντας τη διαφορά κάτω από τους δέκα, 54-45! Αυτό το τρίλεπτο, όμως, ήταν όαση μπροστά στην κακή βραδιά των Πειραιωτών. Γρήγορα-γρήγορα επανήλθαν όλα τα προβλήματα για την ομάδα του Σφαιρόπουλου. Μάτωνε για να πετύχει ένα καλάθι, δεν μπορούσε να βρει αντίδοτο στην εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας της Έφες και κάπως έτσι… τιμωρήθηκε εκ νέου από τους Τούρκους, που ξέφυγαν με 18, 66-48. Ώρες-ώρες, η ομάδα του Περάσοβιτς ήταν σα να παίζει μόνη της, αφού έκανε ό,τι ήθελε (με τον «πανούργο» Ερτέλ να εντυπωσιάζει με τις ασίστ και το passing game του) και ουσιαστικά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να προβάλλει καμία αντίσταση. Μοιραία λοιπόν βρέθηκε ακόμα και στο -22 (74-52), προτού δύο τρίποντα από Γκριν και Λοτζέσκι στο νήμα της περιόδου… γλυκάνουν κάπως την κατάσταση και διαμορφώσουν το 74-58 σε βάρος των πρωταθλητών Ελλάδας.



Ο Ολυμπιακός έδειξε να βρίσκει ρυθμό στον αγώνα, έβγαλε κάποιες εντυπωσιακές άμυνες –με τον Αγραβάνη σε ρόλο πενταριού που κατέβαζε γενικό κάτω από τη ρακέτα- ενώ μπροστά «ξεμπούκωσε», με τους Λοτζέσκι-Γκριν να μειώνουν στους επτά, 76-69. Η ελληνική ομάδα επιχειρούσε ένα επικό comeback, έτρεχε ουσιαστικά σερί 17-2 (από το 74-52), αλλά κάποια λάθη, κάποιες λάθος επιλογές και ο φοβερός Ερτέλ, διατηρούσαν σε θέση ισχύος την Εφές, η οποία αποκατέστησε την τάξη και ξέφυγε πάλι με 15 πόντους (84-69) στο 37’. Δύο νέα τρίποντα από Λοτζέσκι (ήταν «ζεστός» εν αντιθέσει με τους συμπαίκτες του) και Σπανούλη διαμόρφωσαν το 84-75 κι έδωσαν νέο ενδιαφέρον στα εναπομείναντα 2:30’ για τη λήξη. Οι Πειραιώτες όμως δεν μπορούσαν να… επιστρέψουν, δεν υπήρχε ο χρόνος, ούτε ο τρόπος γι’ αυτό και τελικώς οι τελευταίες κατοχές απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Εφές να παίρνει τη νίκη, 86-79 και τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα γερό… μάθημα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών του.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 33-50, 58-74, 79-86

Πηγή: sport-fm.gr

Tα καλύτερα της ημέρας:

Βόμβα μεγατόνων στην Λάρισα! "Εγκεφαλικό" και ήττα για τον Ολυμπιακό στο 92'!

Ο γιατρός της πρότεινε επίμονα να «ρίξει» το μωρό της! 15 μήνες μετά, του γράφει αυτό στο Facebook… (photos+video)

Σιγά μην κάτσει να σκάσει! Με αυτόν τον πασίγνωστο ηθοποιό ξεπερνά η Αντζελίνα Τζολί τον χωρισμό της

Ρόδος: Ήπιαν δύο μόλις μπύρες! Όταν ήρθε όμως ο λογαριασμός έπαθαν... εγκεφαλικό οι δύο γυναίκες!


Δείτε ακόμη στο AthensMagazine.gr:

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες! Αναλυτική πρόγνωση για την Δευτέρα...

Ζώδια: Γιατί ένας Σκορπιός τα φτάνει όλα στα άκρα! Τι λατρεύει και τι μισεί;

Σκοτώθηκε σε φρικτό ατύχημα γνωστός αθλητής!

Παίρνει ένα πιρούνι και μια κορδέλα και αυτό που φτιάχνει είναι εκπληκτικό! Δείτε το βίντεο

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share