Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός για μεγάλα πράγματα!

25 Σεπτεμβρίου 2016
Παναθηναϊκός για μεγάλα πράγματα!

Η είσοδος του Φώτση στο δεύτερο μέρος «ξεκόλλησε» τον Παναθηναϊκό Superfoods, οι υπόλοιποι ακολούθησαν το ρυθμό του Batman και κάπως έτσι το «μεταμορφωμένο» τριφύλλι επικράτησε 69-58 της Ούνικς.



Το ματς

Με Μποχωρίδη, Χαραλαμπόπουλο, Ν. Καλάθης Νίκολς και Σίνγκλετον ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός Superfoods με τον Πεδουλάκη να «επιβραβεύει» τον «Μπόχω» για τη χθεσινή του εικόνα και μάλιστα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τρίποντο. Τα επόμενα λέπτα κύλησαν σαν μια προσωπική μονομαχία των Σίνγκλεντον-Παραχούσκι. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος, έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν, 9-9. Ο Άρτζι άλλαξε την πεντάδα του, έριξε στο παρκέ Τζέιμς, Παππά, Γκιστ, Ρίβερς για να βρουν ρυθμό στην επίθεση οι πράσινοι, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, κυρίως λόγω της αστοχίας από τα 6,75 (1/7 το τριφύλλι στο πρώτο δεκάλεπτο, 0/8 η Ούνικς). Κάπως έτσι, οι Ρώσοι διατήρησαν ένα ελαφρύ προβάδισμα στο φινάλε της περιόδου, 15-12, «χτυπώντας» το τριφύλλι μέσα στη ρακέτα.


Η ελληνική ομάδα ήταν φανερό πως είχε «θέματα» και στις δύο άκρες, στην επίθεση δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και την ίδια ώρα οι Ρώσοι –με αιχμή του δόρατος τον Κλαρκ- ξεχείλωναν το προβάδισμά τους, φτάνοντας και στο +10, 24-14. Ο Πεδουλάκης δοκίμαζε συνεχώς πρόσωπα και σχήματα, αλλά δεν μπορούσε να βρεθεί χημεία, με τον Κόλομ και τον Παραχούσκι να «πληγώνουν» τον Παναθηναϊκό Superfoods, πότε κοντά στην ρακέτα και πότε μακριά, για το 30-19 στο 16’. Ένα προσωπικό 5-0 του Παππά «ξεκόλλησε» το τριφύλλι, που μείωσε μετά από ώρα σε 30-24, προτού δια χειρός Κόλομ (που είχε 9 πόντους, όσους και ο Παραχούσκι) διαμορφωθεί το 33-24 του ημιχρόνου, με τους πράσινους να έχουν χαμηλά ποσοστά στην επίθεση (6/14 δίποντα, 3/14 τρίποντα), όπως φαίνεται και από τους μόλις 24 πόντους που σημείωσαν, να υστερούν με double score στα ριμπάουντ (12 έναντι 24 της Ούνικς) και να έχουν όλα τα βαριά τους χαρτιά –πλην του Παππά των 9 πόντων και του Σίνγκλεντον με 6- σε κακή επιθετική βραδιά.

Με το καλημέρα στην επανάληψη ο Πεδουλάκης έριξε για πρώτη φορά στο παρκέ τους Φώτση-Φελντέιν (προφανώς για να βρει λύση και στο μακρινό σουτ) και ο υπαρχηγός… βγήκε μπροστά! Αφότου, λοιπόν, ο Μπουρούσης έπαιξε σαν ηγέτης και μάζεψε τη διαφορά με συνεχόμενα καλάθια (38-32), ήρθε ο Batman να φέρει «τούμπα» την κατάσταση! Με επτά δικούς του σερί πόντους, ο Παναθηναϊκός Superfoods έτρεξε επιμέρους σκορ 10-0 και προηγήθηκε με 39-38. Φυσικά σε όλο αυτό το διάστημα, καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η γρανιτένια άμυνα, η οποία δεν επέτρεψε στην Ούνικς να σκοράρει για περίπου 5’. Προς στιγμήν οι Ρώσοι βρήκαν κάποιες λύσεις και ανέκτησαν τα ηνία της αναμέτρησης (43-39), αλλά ένα νέο πράσινο ξέσπασμα, με «κωλόνες» τους… μπόμπερ από τα 6,75 Μπουρούση-Ρίβερς και ολίγην από Φελντέιν, διαμόρφωσε το 48-45 στο φινάλε της περιόδου, με την εικόνα της ελληνικής ομάδας να είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με το πρώτο 20λεπτο, εξ’ ου και το προβάδισμα.

Στο πρώτο μέρος τα τρίποντα δεν έμπαιναν, στο δεύτερο οι παίκτες του Πεδουλάκη είχαν πάρει «φωτιά». Τρία τέτοια σουτ –δείγμα βέβαια και του πόσο είχε βελτιωθεί η κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση- από τους Ρίβερς-Γκιστ-Τζέιμς όχι απλώς επιβεβαίωσαν τη δυναμική του Παναθηναϊκού Superfoods, αλλά τον εδραίωσαν και ακλόνητο αφεντικό του αγώνα, φτάνοντας από το -11, για πρώτη φορά στο +11, 58-47. Ο Πεδουλάκης έβλεπε αυτά που ήθελε να δει στην άμυνα, με τους παίκτες του να βγάζουν πολύ διάθεση στα μετόπισθεν, ενώ η σκυτάλη της επίθεσης πέρασε στους Αμερικανούς (με τον Καλάθη να οργανώνει μαεστρικά) και δια χειρός Νίκολς-Γκιστ, γράφτηκε το 66-54 απέναντι σε μια ακίνδυνη Ούνικς. Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δίλεπτο, με τον Μπουρούση να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα με νέο τρίποντο, να καταγράφει double score και να διαμορφώνει το τελικό 69-58 για το τριφύλλι.

Tα δεκάλεπτα: 12-15, 24-33, 48-45, 69-58.




ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ: Αντίποφ 4, Κλαρκ 11 (2), Λάνγκφορντ 9, Πονκρασόφ 4, Παραχούσκι 15, Κολόμ 9, Μπάνιτς 4, Βορόνοφ 2, Πάνιν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μποχωρίδης 3 (1), Χαραλαμπόπουλος, Καλάθης, Νίκολς 2, Σίνγκλετον 6, Τζέιμς 5(1), Φώτσης 7 (1), Παππάς 9 (2), Φελντέιν 4, Γκιστ 9, Μπουρούσης 10 (2), Ρίβερς 12 (3).

Tα καλύτερα της ημέρας:

Σιγά μην κάτσει να σκάσει! Με αυτόν τον πασίγνωστο ηθοποιό ξεπερνά η Αντζελίνα Τζολί τον χωρισμό της

Χάσαμε τα λόγια μας! Ούτε που φαντάζεστε τι τηλεθέαση έκανε η εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη

Ρόδος: Ήπιαν δύο μόλις μπύρες! Όταν ήρθε όμως ο λογαριασμός έπαθαν... εγκεφαλικό οι δύο γυναίκες!

Η Έλενα Aσημακοπούλου μας υποδέχεται στο εντυπωσιακό της σπίτι στον Άγ. Στέφανο και φωτογραφίζεται με την κορούλα της (photos)

Δείτε ακόμη στο AthensMagazine.gr:

Σκοτώθηκε σε φρικτό ατύχημα γνωστός αθλητής!

Παίρνει ένα πιρούνι και μια κορδέλα και αυτό που φτιάχνει είναι εκπληκτικό! Δείτε το βίντεο

Έκπληξη: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή απαντά πρώτη φορά για την τρίτη εγκυμοσύνη της!

Πτώμα ανοιγοκλείνει τα μάτια του και ρίχνει το διαδίκτυο: Το απίστευτο βίντεο που έγινε viral!



 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share