Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γράφει ιστορία το Κόσοβο!

5 Σεπτεμβρίου 2016
Γράφει ιστορία το Κόσοβο!

Κάτι παραπάνω από ιστορική είναι η στιγμή για το Κόσοβο, αφού η εθνική ομάδα του Κοσσυφοπεδίου που αναγνωρίστηκε μόλις τον περασμένο Μάιο από τη FIFA ως το 210ο μέλος της, θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι.

Στο Τούρκου της Φινλανδίας και το «Βέριτας Στάντιν» οι Φιλανδία θα υποδεχθεί την νεοσύστατη εθνική ομάδα του Κοσόβου, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στιγμή ξεχωριστή για τους Κοσοβάρους που μπουσουλάνε ποδοσφαιρικά και προσπαθούν από μηδενική βάση να δημιουργήσουν εθνική ομάδα και ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Ωστόσο, η... έναρξη «εργασιών» της εθνικής Κοσόβου, δημιουργεί ένα πρόβλημα στην FIFA, που έχει να διαχειριστεί μια περίεργη κατάσταση που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.



Δεν είναι λίγοι, οι ποδοσφαιριστές που κατάγονται από εκεί, που θέλουν να στελεχώσουν την νέα εθνική ομάδα, αλλά το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν με άλλη εθνική ομάδα και πλέον πρέπει να πάρουν «μεταγραφή».

Η ομοσπονδία του Κοσόβου, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για να πετύχει κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στα ποδοσφαιρικά χρονικά, προσπαθώντας να στελεχώσει την ομάδα με παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Αλβανία και την Ελβετία.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Σάκα, Σακίρι και Μπεχράμι που εξέφρασαν την επιθυμία τους να παίξουν με το Κόσοβο, αλλά η ελβετική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τους βάζει... φρένο, κάνοντας λόγο για «αρπαγή» των παικτών.



Ξεχωριστή είναι και η περίπτωση του Περπαρίμ Χετεμάι, που φοράει τη φανέλα της Φινλανδίας, σημερινής αντιπάλου του Κοσόβου και κατάγεται από το Κοσσυφοπέδιο, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί στο αποψινό ματς στο Τούρκου.

Πάντως, στην FIFA βρίσκονται σε μια περίεργη κατάσταση, αφού δεν υπάρχει δεδικασμένο, με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να σκέφτονται να γίνει μια εξαίρεση και να δοθεί στους παίκτες το δικαίωμα της επιλογής εθνικής ομάδας, αφού αγωνίστηκαν σε άλλες ομάδες όταν το Κόσοβο δεν ανήκε στη FIFA.

Πηγή: sport-fm.gr


Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Το τερμάτισε! Δεν διανοείστε που έβαλε σκουλαρίκι η Ελεονώρα Μελέτη (PHOTO)

Τρομερό παρασκήνιο: Η επικοινωνία του Δημήτρη Κοντομηνά με τα «μεγάλα» ονόματα του Alpha! Τι τους αποκάλυψε;

Έβαλε τέλος στην ζωή του ο δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Βέλιος! Συγκλονίζει το ηχητικό μήνυμά του με το αντίο!



Τα καλύτερα της ημέρας:

Το γνωρίζατε; Γιατί η Αθήνα ονομάστηκε "σχολείο της Ελλάδος";

Κι όμως δεν είναι το Μονακό: Αναγνωρίζετε ποια είναι η υπέροχη ελληνική πόλη της φωτογραφίας;

Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις εβδομάδας (05-11/09)!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share