Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ξεκινάει το ταξίδι για το Ριο! Στην μάχη του Προολυμπιακού τουρνουά η Εθνική...

4 Ιουλίου 2016
Ξεκινάει το ταξίδι για το Ριο! Στην μάχη του Προολυμπιακού τουρνουά η Εθνική...

Η Εθνική ρίχνεται απόψε (19:00, ΕΡΤ και OTE Sport 4) στη μάχη του Προολυμπιακού Τουρνουά του Τορίνο με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα που θα την οδηγήσει το Σαββατόβραδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Η αποστολή της ελληνικής ομάδας μόνο εύκολη δεν είναι, σε μια διοργάνωση που παρατάσσεται με πέντε σημαντικές απουσίες (Σπανούλης, Ζήσης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σλούκας), έξι νέα πρόσωπα που δεν έχουν παίξει ακόμη σε επίσημο ματς και μέσο όρο ηλικίας που είναι ο χαμηλότερος του τουρνουά ξεπερνώντας μετά βίας τα 25 χρόνια. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που πιθανότατα θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στην ισχυρή Κροατία και την ακόμη πιο δυνατή και οικοδέσποινα Ιταλία.

Κάθε πράγμα στον καιρό του, όμως… Το πρώτο εμπόδιο, πιθανότατα και το πιο χαμηλό, στο δρόμο προς το Ρίο είναι το Ιράν. Η τρίτη ομάδα της Ασίας διεκδικεί την πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2008, αλλά όχι με ρεαλιστικές πιθανότητες. Μεγάλο τους αστέρι είναι ο Χαμέντ Χαντάντι, ο ύψους 2,18μ. σέντερ που έχει περάσει για λίγο από το ΝΒΑ, αλλά πέραν τούτου δεν υπάρχει πολύ ταλέντο. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ντιρκ Μπάουερμαν, αντίπαλος της Ελλάδας από τον πάγκο της Γερμανίας στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 2005, ο οποίος αναμένεται να χρησιμοποιήσει για πολλή ώρα άμυνα ζώνης.

Ο σημερινός αγώνας είναι ο πρώτος αγώνας στην ιστορία των δύο ομάδων. Για τον όμιλο της Εθνικής (Α’) το Μεξικό, που η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη, έχει ρεπό, ενώ για το άλλο γκρουπ (Β’) η οικοδέσποινα Ιταλία πιθανώς χωρίς τον Μάρκο Μπελινέλι αντιμετωπίζει στις 22:00 την Τυνησία που κατέβηκε στη διοργάνωση χωρίς τον Σαλάχ Μεζρί. Η Κροατία έχει ρεπό.

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αποκάλυψη - σοκ: Κορυφαίος Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής μπλεγμένος σε ξέπλυμα χρήματος! Απίστευτο σκάνδαλο

Το όνειρο έγινε εφιάλτης: Η Γαλλία διέλυσε με 5-2 την Ισλανδία

Δώδεκα χρόνια από το απόλυτο έπος: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης! (PHOTOS+VIDEO)


Τα καλύτερα της ημέρας:

Ένα ποτήρι από αυτό το ρόφημα και θα αποτοξινώσετε το σώμα σας από τις τοξίνες και θα καθαρίσετε τα νεφρά σας!

Μας δουλεύουνε; Επαναλαμβανόμενες οι στάσεις εργασίας! "Μπαίνουν μέσα" χιλιάδες πολίτες επειδή έτσι γουστάρει ο Προαστιακός!

Αποκάλυψη - σοκ για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: Οι Κρητικοί τύλιξαν πετσέτα στον λαιμό του και τον κρέμασαν από τον δεύτερο όροφο!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share