Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euro 2016: Άνοιξε ο δρόμος για μεγάλη πορεία στη Κροατία και έστειλε στον "λάκκο" των λεόντων τους Ισπανούς!

22 Ιουνίου 2016
Euro 2016: Άνοιξε ο δρόμος για μεγάλη πορεία στη Κροατία και έστειλε στον

Τεράστιο κάζο για τους Ισπανούς. Οι φούριας ρόχας δεν μπόρεσαν να «τελειώσουν» την Κροατία κι αυτή τους τιμώρησε. Η ομάδα του Τσάτσιτς με ήρωα τον Πέρισιτς πήρε τη νίκη 2-1 και την πρωτιά στον όμιλο και έστειλε τους παίκτες του Ντελ Μπόσκε να αντιμετωπίσουν στους «16» την Ιταλία.

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο:
1.Κροατία 7
2.Ισπανία 6
3.Τουρκία 3
4.Τσεχία 1

Ιδανικό ξεκίνημα για τους Ισπανούς που άνοιξαν το σκορ με τον Μοράτα μόλις στο 7’. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, η Κροατία ανέβηκε κι απάντησε στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Κάλινιτς (45’). Στο 72’ ο Ράμος έχασε πέναλτι, το οποίο δεν ήταν και στο 87’ ο Πέρισιτς γύρισε το ματς για την ομάδα του Τσάτσιτς, που πλέον θα αντιμετωπίσει τον καλύτερο 3ο που θα προκύψει από τον 2ο, τον 5ο και τον 6ο όμιλο.

Το ματς:

Ιδανικό ξεκίνημα για την Ισπανία στο παιχνίδι. Η ομάδα του Βιθέντε Ντε Μπόσκε μπήκε «ζεστά» και με όπλο την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Μοράτα. Παρά το σοκ, η Κροατία δεν αποσυντονίστηκε κι έβγαλε αντίδραση. Μάλιστα, άγγιξε το 1-1 στο 14’, όμως το πλασέ του Ράκιτιτς σταμάτησε στο δοκάρι του Ντε Χέα, ο οποίος έκανε και το λάθος στη φάση.



Μετά την μίνι πίεση που δέχτηκαν οι φούριας ρόχας ανέκτησαν ξανά τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως η άμυνα της ομάδας του Τσάτσιτς δεν τους επέτρεψε να βγάλουν αξιόλογες ευκαιρίες. Αντίθετα, η Κροατία λειτούργησε σχετικά καλά και μεσοεπιθετικά και κυνήγησε την ισοφάριση. Ενώ όλα έδειχναν πάντως πως το ημίχρονο θα λήξει 1-0, η ζημιά έγινε στην άμυνα των Ισπανών, με τον Πέρισιτς να σερβίρει και τον Κάλινιτς να στέλνει ισόπαλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια (45’).

Πιο «σφιχτό» ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Το ματς μεταφέρθηκε στο κέντρο, όπου οι Κροάτες έδειχναν να πατούν καλύτερα και θα μπορούσαν να είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ αν ήταν πιο ψύχραιμοι οι Γεντβάι και Πιάτσα στην διπλή ευκαιρία στο 57ο λεπτό. Η Ισπανία απ’ την πλευρά της έδειχνε μπλοκαρισμένη και δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή. Στο 70’ της δόθηκε η ευκαιρία να προηγηθεί από το πουθενά… αφού ο διαιτητής «ανακάλυψε» πέναλτι στον Σίλβα, όμως ο Σέρχιο Ράμος έστειλε την μπάλα πάνω στον Σούμπασιτς.



Μετά την μεγάλη χαμένη ευκαιρία των φούριας ρόχας, οι Κροάτες έχασαν μέτρα στο γήπεδο και έψαξαν μόνο τις αντεπιθέσεις για να γίνουν απειλητικοί. Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είχε την κατοχή, όμως δεν μπόρεσε να φτιάξει καθαρή ευκαιρία. Οι παίκτες του Τσάτσις παρέμειναν ψύχραιμοι δεν λύγισαν από την πίεση και χτύπησαν σε κομβικό σημείο με τον Πέρισιτς να «τουμπάρει» το ματς στο 87’ έπειτα από εξαιρετική κόντρα. Τα τελευταία λεπτά έφυγαν… νερό αφού οι Ισπανοί δεν απείλησαν καθόλου με τα γεμίσματα που επιχείρησαν και το τελευταίο σφύριγμα τους βρήκε με σκυμμένο κεφάλι.

Οι συνθέσεις:

Κροατία (Άντε Τσάτσιτς): Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Γεβντάι, Βρσάλικο, Μπαντέλι, Ρογκ (82’ Κόβασιτς), Πέρισιτς (90+4’ Κράμαριτς), Ράκιτιτς, Πιάτσα (90+2’ Τσοπ), Κάλινιτς

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Χουανφράν, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπούσκετς, Ινιέστα, Φάμπρεγκας (84’ Αλκάνταρα), Σίλβα, Νολίτο (60’ Σοριάνο), Μοράτα (67’ Αντούριθ)

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Γήπεδο: Stade de Bordeaux


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;



Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου;




Δεν έχει ξαναγίνει! Μαλλιά κουβάρια έγιναν Χατζίδου-Σοϊλέδης μπροστά στις κάμερες – Πήγε να τον φιλήσει και έγινε έξαλλος! (VIDEO)



Τα πρώτα λόγια της Κορομηλά μετά την αποχώρηση από το Ε: «Είναι ωραία που…»

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share