Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Βραζιλία δεν πρέπει να γίνουν"! Προειδοποίηση - σοκ από επιστήμονες

28 Μαΐου 2016

Υπογράφουν ανοικτή επιστολή προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με κοινοποίηση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στην οποία τονίζουν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο πρέπει να αναβληθούν λόγω του ιού.

Η ομάδα των επιστημόνων τονίζει ότι τα νέα ευρήματα για τον ιό, ο οποίος συνδέεται με σοβαρές γενετικές ανωμαλίες, είναι ανησυχητικά, και ζητάει από τον ΠΟΥ να αναθεωρήσει τις οδηγίες του.
Ωστόσο, πριν λίγες μέρες η ΔΟΕ είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για αναβολή και μετάθεση των Αγώνων, οι οποίοι επρόκειτο να γίνουν στις 5-21 Αυγούστου.

Ο ιός Ζίκα εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε στη Βραζιλία πριν από ένα χρόνο αλλά πλέον υπάρχουν συνεχή κρούσματα σε περισσότερες από 60 χώρες.
Τα συμπτώματα του ιού είναι ήπια, ωστόσο σύμφωνα με τους επιστήμονες, εκτός από την γέννηση μωρών με ασυνήθιστα μικρό κεφάλι, μπορεί να προκαλέσει ένα σπάνιο και μερικές φορές θανατηφόρο νευρολογικό σύνδρομο σε ενήλικες.

Η επιστολή υπογράφεται από 125 επιστήμονες, γιατρούς και ειδικούς σε ιατρικά θέματα από πανεπιστήμια, όπως αυτό της Οξφόρδης, του Χάρβαρντ και του Γέιλ.
Για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για «λόγους δημόσιας υγείας», επικαλούνται την αποτυχία του προγράμματος εξάλειψης των κουνουπιών στη Βραζιλία αλλά και το αδύναμο σύστημα υγείας της χώρας.
«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος όταν 500.000 επισκέπτες από όλες τις χώρες πάνε στη Βραζιλία για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, ενδεχομένως κολλήσουν τον ιό, και επιστρέψουν στο σπίτι τους», σημειώνεται στην επιστολή, όπως και το γεγονός, οτι υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν οι αθλητές και να επιστρέψουν σε χώρες όπου ακόμα δεν έχει παρατηρηθεί έξαρση του ιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καταιγιστικές εξελίξεις για τη δολοφονία Ελευθερίας Αγραφιώτου: Νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση που συγκλονίζει (VIDEO)

Καταιγιστικές εξελίξεις για τη δολοφονία Ελευθερίας Αγραφιώτου: Νέες  ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση που συγκλονίζει (VIDEO)

Θρήνος στην Πάτρα: Πέθανε στα 55 του ο Ανδρέας Μπούτος

Θρήνος στην Πάτρα: Πέθανε στα 55 του ο Ανδρέας Μπούτος

Εξελίξεις - σοκ στην υπόθεση της Ελευθερίας Αγραφιώτου: Κυκλοφορεί "δράκος" στο Μαρούσι;

Εξελίξεις - σοκ στην υπόθεση της Ελευθερίας Αγραφιώτου: Κυκλοφορεί

Έκανε στοματικό σεξ στο αγόρι της. Μετά από δυο εβδομάδες δεν φανταζόταν καν τη φρίκη που θα ζούσε (PHOTOS)

Έκανε στοματικό σεξ στο αγόρι της. Μετά από δυο εβδομάδες δεν φανταζόταν καν τη φρίκη που θα ζούσε (PHOTOS)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share