Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το νέο αστέρι του ελληνικού αθλητισμού είναι εδώ: Παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ από τον Καραλή

21 Μαΐου 2016
Το νέο αστέρι του ελληνικού αθλητισμού είναι εδώ: Παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ από τον Καραλή

Νέα μεγάλη... πτήση και την πρώτη για την εφετινή περίοδο του ανοικτού στίβου είχαμε για τον Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ. Ο 17χρονος αθλητής υπερέβη στο διεθνές μίτινγκ της Οστράβα τα 5.55 μέτρα, επίδοση που τον έφερε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης όλων των εποχών στην κατηγορία κάτω των 18 ετών.

Ο Καραλής που δεν έχει ακόμη κλείσει τα 17 του χρόνια (έχει γεννηθεί 20 Οκτωβρίου 1999) πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.15μ, 5.35μ και με την τρίτη τα 5.55μ, βελτιώνοντας και το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων που ήταν 5.54 του ίδιου από τις 5 Μαρτίου φέτος, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ νέων ανδρών και έγινε συγκάτοχος με τους Δημήτρη Πατσουκάκη (2009) και Κώστα Φιλιππίδη (2006).



Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου έχει περάσει πάνω από τα 5.50μ άλλες δύο φορές φέτος, αλλά στον κλειστό στίβο. Την πρώτη στις 13 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ με 5.53μ και την δεύτερη στο Γιάμπλονετς με 5.54μ στις 5 Μαρτίου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει το όριο τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων όσο και για το παίδων, τα οποία θα διεξαχθούν τον Ιούλιο σε Μπίντγκος και Τιφλίδα, αντίστοιχα, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για μεγάλη διάκριση.

Την πρώτη θέση πήρε στο επί κοντώ ο Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) με 5.83μ, ενώ δεύτερος ήταν ο Σόν Μπαρμπέρ (Καναδάς) με 5.70μ και τρίτος ο Ρόμπερτ Ρενέρ (Σλοβενία) με 5.63μ, ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε την 7η θέση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τρόμος στο κέντρο της Αθήνας: Σταμάτησαν τρόλεϊ έξω από το Πολυτεχνείο γεμάτο επιβάτες και το έκαψαν!

Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Σάββατο 21 Μαΐου;

Το video με τον Άδωνι Γεωργιάδη που έχει προκαλέσει χαμό: «Με τα δύο χέρια αδερφέ! Μη σταματάς...»

Έπαθε εγκεφαλικό η Ελένη Μενεγάκη! Ο σκηνοθέτης έδειξε τα παιδιά της on air και ακολούθησε χαμός

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share