Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Όσο βαρύτερος, τόσο καλύτερος! Οι πιο χοντροί μπασκετμπολίστες που ξέρουν πολλά... κιλά μπάσκετ (VIDEO + PHOTOS)

11 Μαΐου 2016
Όσο βαρύτερος, τόσο καλύτερος! Οι πιο χοντροί μπασκετμπολίστες που ξέρουν πολλά... κιλά μπάσκετ (VIDEO + PHOTOS)

Σοφοκλής Σχορτσανίτης


Η ιστορία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη είναι γνωστή και η Μαριάννα Αξιοπούλου την υπενθύμισε με αφορμή την επιστροφή του στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής σέντερ ταλαιπωρήθηκε σε όλη του την καριέρα από το πρόβλημα με τα κιλά, ενώ έφτασε να ζυγίζει περίπου 180 κιλά και ο Ολυμπιακός τον έστειλε σε μία κλινική αδυνατίσματος στην Ελβετία.

Ο «Big Sofo» έμοιαζε σε όλη του την πορεία επιβλητικός και ήταν, αφού είχε και το ταλέντο και την ικανότητα να διαχειριστεί τον όγκο του προς όφελός του. Μέχρι που η κατάσταση... ξέφυγε και η πορεία του άρχισε να είναι πτωτική.


Νέιτ Τζαουάι

Ο «Αυστραλός Σακίλ» αποτελούσε μία άγνωστη περίπτωση στην Ευρώπη, μέχρι που υπέγραψε στην Παρτιζάν το 2010 και η επιβλητική του φιγούρα έγινε σημείο αναφοράς στην Ευρωλίγκα. Ο 29χρονος πλέον Τζαουάι έπαιξε καλό μπάσκετ στην Ευρωλίγκα και ήταν εντυπωσιακός σε ορισμένες περιπτώσεις με Μπαρτσελόνα και Γαλατάσαραϊ.

Ο Τζαουάι αγωνίζεται πλέον στο πρωτάθλημα της χώρας του, αφού προηγουμένως πέρασε ορισμένες «περιπέτειες», οι οποίες μάλιστα έθεσαν σε κίνδυνο και την όρασή του.


Γκλεν Ντέιβις

Περνώντας στον «μαγικό κόσμο», ο Γκλεν Ντέιβις αποτελεί κάτι σαν τη διάδοχη κατάσταση του Σακίλ Ο' Νιλ. Ο «Big Baby», όπως είναι το παρατσούκλι του» βρίσκεται εδώ και οκτώ χρόνια στο ΝΒΑ και μάλιστα έχουν υπάρξει σεζόν με εξαιρετικά νούμερα, όπως το 2012/2013 που είχε 15.1 πόντους και 7.2 ριμπάουντ. Πλεον αγωνίζεται στους Κλίπερς με φθίνουσα πορεία και ζυγίζοντας 135 κιλά.


Zακ Ράντολφ

Δεν είναι τόσο... γεμάτος, όσο οι προαναφερθέντες αλλά η «κοψιά» του δεν θυμίζει ακριβώς παίκτη του ΝΒΑ. Παρ' όλα αυτά, καταφέρνει να έχει σπουδαία παρουσία στα παρκέ του «μαγικού κόσμου».

Ο Z-Bo ζυγίζει περίπου 125 κιλά και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ψηλών της λίγκας, ενώ στην καριέρα του μέχρι τώρα έχει εξαιρετικούς μέσους όρους (17.1 π., 9.5 ριμπ.).




 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share