Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Μεγαλείο ψυχής: Ο πιτσιρικάς με την εγκεφαλική παράλυση που περπάτησε για να παίξει ποδόσφαιρο (VIDEO)

23 Απριλίου 2016
Μεγαλείο ψυχής: Ο πιτσιρικάς με την εγκεφαλική παράλυση που περπάτησε για να παίξει ποδόσφαιρο (VIDEO)

Ο Τζορτζ Σο δεν είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα. Ή τουλάχιστον σαν τα περισσότερα της ηλικίας του, που θα μπορούσαν να τρέχουν και να παίζουν ανέμελα. Ο πιτσιρικάς, φίλος της Έβερτον παρεμπιπτόντως, γεννήθηκε με μία εγκεφαλική παράλυση, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών ήταν πολύ πιθανό να τον καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι. Φευ!

Η απέραντη δύναμη ψυχής του και η τεράστια αγάπη του για το ποδόσφαιρο νίκησαν κάθε αντιξότητα που βρέθηκε μπροστά του. Από την πρώτη κιόλας στιγμή της γέννησής του. Από τότε που ήταν μόλις τριών χρονών, ο ίδιος αποφάσισε να μην αφήσει την πάθησή του να τον καταβάλει. Τέθηκε απέναντί της, την κοίταξε στα μάτια και... την ισοπέδωσε. Ο συγκλονιστικός πιτσιρικάς δεν το έβαλε ποτέ κάτω και παρά τη δυσκολία που έχει στο περπάτημα, καταφέρνει να βρίσκεται στον αγαπημένο του χώρο, το γήπεδο και να τρέχει με μία μπάλα στα πόδια.

Από το βοηθητικό καροτσάκι που είχε στα πρώτα χρόνια της ζωής του, πλέον δεν χρειάζεται καμία απολύτως βοήθεια κι ο συγκλονιστικός αγώνας που έχει δώσει αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα παιδιά με παρόμοια προβλήματα, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας κι αποτελώντας πηγή έμπνευσης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο νεαρός Τζορτζ έχει είδωλο τον Ντεολοφέου κι ο Ισπανός άσος της Έβερτον δεν έχασε την ευκαιρία και βρέθηκε κοντά του για να του χαρίσει λίγες -ακόμα- στιγμές χαράς. Ενα άλλο όνειρό του δε, ήταν να πατήσει το χορτάρι του «Γκούντισον Παρκ», όπως κι έγινε, κι αποθεώθηκε από το κοινό σκοράροντας στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας.

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Συνάντησε μετά από 12 χρόνια τον γορίλα που μεγάλωσαν μαζί! Δείτε στο Athens Magazine το τι έγινε (VIDEO)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share