Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Euroleague: Αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός! Υπόκλιση σε Διαμαντίδη...

20 Απριλίου 2016
Euroleague: Αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός! Υπόκλιση σε Διαμαντίδη...

Μπήκε τέλος στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού!

Παρά την μεγάλη δίψα για Βερολίνο, ο (χωρίς... προσανατολισμό) Εξάστερος υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Λαμποράλ Κούτσα, η οποία επικράτησε 84-75 στο ΟΑΚΑ και πέρασε θριαμβευτικά με 3-0 στο Final-4.

Οι πράσινοι βρέθηκαν να χάνουν με δέκα στην δεύτερη περίοδο (χάρη και στις... περίεργες αποφάσεις των διαιτητών), το γύρισαν στην τρίτη, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Άνταμς έκανε «ΟΡΓΙΑ» και με επιμέρους σκορ 28-20 υπέρ των Βάσκων, γράφτηκε ο επίλογος.

Άδοξο αντίο στην Ευρώπη είπε ο ΘΡΥΛΟΣ Δημήτρης Διαμαντίδης, έπειτα από 12 χρόνια τεράστιας προσφοράς. Ήταν κι αυτός που με 7 ασίστ 8 πόντους (τερμάτισε στην έκτη θέση της λίστας στο -1 από τον πέμπτο Μπατίστ) επιχείρησε το... comeback, αλλά δεν έφτανε. 13 πόντους πέτυχε ο Ραντούλιτσα, από 11 οι Γκιστ, Γουίλιαμς, πάλεψε ο Γιανκοβιτς. Στους 24 σταμάτησε ο άνθρωπος που «σκότωσε» το τριφύλλι (Άνταμς), έχοντας τους 18 στο δεύτερο 20λεπτο.

Το ματς

Με εντυπωσιακές άμυνες (από Γκιστ-Γιάνκοβιτς) και τους δύο μαζί με τον Καλάθη να παίρνουν πρωτοβουλίες στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 8-2 κι έδειξε σε... καλο φεγγάρι. Η είσοδος του Πάβλοβιτς αντί του εξαιρετικού Βλάντο έφερε έντονη γιούχα στο ΟΑΚΑ, αλλά το ματς συνεχίστηκε... Οι πράσινοι άρχισαν να κάνουν «νερά» και η Λαμποράλ βρήκε την ευκαιρία με συνεχόμενες βολές να πλησιάσει σε 9-8. Το τριφύλλι ξεκίνησε να έχει προβλήματα και στην άμυνα, με τους Άνταμς-Μπέρτανς να παίρνουν πρωτοβουλίες και να βάζουν μπροστά στο σκορ τους Βάσκους, 13-15. Κούζιτς και Φώτσης έδωσαν πολύτιμες λύσεις στην επίθεση (με την παράλληλη παρουσία του δημιουργού Γιάνκοβιτς), αλλά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +3, 17-20, χάρη σε τρίποντο του Μπέρτανς, με τον Εξάστερο να εμφανίζει εκ νέου «θέμα» στο σουτ από τα 6,75 με 1/5.

Ο Batman κυριαρχούσε στους αιθέρες και είχε μπει στην εξίσωση, βάζοντας εκ νέου μπροστά το τριφύλλι (21-20). Ωστόσο η είσοδος του Μπουρούση προκαλούσε μεγάλες «πληγές». Όχι γιατί ο Έλληνας σέντερ εκτελούσε, αλλά γιατί δημιουργούσε εξαιρετικά και οι Ισπανοί έφτασαν στο +7, 28-35, χάρη σε διαδοχικά σουτ από μακριά, με αιχμή του δόρατος τον... πανούργο Τζέιμς. Οι διαιτητές σφύριζαν... εντυπωσιακά υπέρ της Λαμποράλ (με αποκορύφωμα τις τρεις βολές υπέρ του Μπέρτανς), Φελντέιν-Γουίλιαμς... δεν υπήρχαν, ο Παναθηναϊκός είχε χάσει το μυαλό του και μοιραία βρέθηκε στο -10 (28-38). Ο Διαμαντίδης μοίραζε, αλλά δεν έφτανε μόνος στο... street basket, την ώρα που το ρεσιτάλ του Τζέιμς συνεχιζόταν για το 32-42. Κι όλα αυτά την ώρα που οι «άρχοντες» του αγώνα (κυρίως ο Λαμόνικα) είχαν προκαλέσει -δικαιολογημένα- έντονο εκνευρισμό με τις αποφάσεις τους. Για... καλή του τύχη πάντως, ο Εξάστερος έκλεισε το ημίχρονο μόλις στο -5, 37-42, χάρη σε τρίποντο του Διαμαντίδη που ήταν μόλις το δεύτερο για την ελληνική ομάδα, η οποία είχε ουσιαστικά... πετάξει τα 11 επιθετικά ριμπάουντ ως το 20'!

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σφυγμό με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος. Για την ακρίβεια αφυπνίστηκε ο Γουίλιαμς που σήκωσε το... βάρος (μαζί με τον Γιάνκοβιτς) και γρήγορα-γρήγορα επανήλθαμε σε απόλυτη ισορροπία στο ΟΑΚΑ, 44-44, χάρη σε ένα μίνι 7-0 του τριφυλλιού. Ο Άνταμς στο πρώτο μέρος είχε περάσει ολίγον τι απαρατήρητος, ωστόσο σιγά-σιγά ζεσταινόταν και κρατούσε έστω και οριακά την Λαμποράλ σε θέση οδηγού, 51-52. Μετά από ώρα δια χειρός Διαμαντίδη, ο Εξάστερος πέρασε μπροστά (53-52), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς ο Πλάνινιτς ήρθε από τον πάγκο και με ένα δικό του ρεσιτάλ κάτω από τη ρακέτα (με επιθετικά ριμπάουντ και καλάθια) υπέγραψε το 55-56 στο 30, που προμήνυε θρίλερ στο κλειστό του Αμαρουσίου.

Το ότι ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει δουλεμένη ομάδα.. κάνει μπαμ. Και το ότι ο Άνταμς είναι δεινός σκόρερ εξίσου.. Ο Αμερικανός «σεληνιάστηκε» και με προσωπικό ρεσιτάλ (και μάλιστα αρκετά δύσκολα καλάθια) έδωσε αέρα μετά από ώρα οκτώ πόντων, 59-67. Τα πράγματα είχαν γίνει πολύ ζόρικα, αφού πλην του Διαμαντίδη δεν έδειχνε άλλος να μπορεί να σηκώσει το φορτίο. Ένα μίνι ξέσπασμα του Γκιστ -με πέντε συνεχόμενους πόντους- έφερε το 68-72 στο 36' και κράτησε ζωντανό τον Εξάστερο για μια επική ανατροπή. Δεν γινόταν όμως αυτό.... Γιατί ο Άνταμς πέτυχε τρίποντο-μαχαιριά (φτάνοντας τους 24 πόντους κι ενώ είχε 6 στο πρώτο μέρος) και ο Μπουρούσης με τάπα στην μία άκρη του παρκέ και «βόμβα» από τα 6,75 στην άλλη, διαμόρφωσε το 68-78, το οποίο ουσιαστικά... σκότωσε την ελληνική ομάδα! Διαδικαστικού χαρακτήρα τα εναπομείναντα δύο λεπτά, με τον κόσμο να ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ στο standing ovation που χάρισε στον Διαμαντίδη και τους Γουίλιαμς-Τζέιμς να υπογράφουν το τελικό 75-84...



 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share